Şimdi Ara

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
22
Favori
39.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durumu kabullenicez demekki :) bizim işlemci fos cikti.Belki Fx8 serisine geçerim bir süre sonra.İslemci gücü lazim bana flight simulator için.aslında o.ç li bi i5 ister gönül ama isin içine anakart masrafı girecek.elimdeki anakart guzel zaten en iyisi üstüne bir 8300 serisi. Yardım için tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5 ghz için ucuz ana kart ve soğutucu önerebilir misiniz ? Soğutucu küçük olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DF3AA226 -- 20 Ekim 2015; 16:31:11 >
  • Benim işlemcide mi sorun var anlayamadım? 3.5 ghz de bile aşırı ısınma var?

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda
  • sadece fabrika çıkışı değerleri üstü tırtlar
  • beyler oc hastası bir insan değilim burası yerimi bilmiyorum fakat stok fan sesinden bıktım bana en ucuza en sessiz bir işlemci fanı önerebilirmisiniz maksimum 100 lira ama fazla para harcamak istemiyorum
    teşekkürler cevap verenlere...
  • fremanfedaykin kullanıcısına yanıt
    Sadece bios'dan yapın en sağlıklısı
  • Şimdilik 4.0 GHZ :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 13 Kasım 2015; 10:05:00 >
  • Hocam merhaba , 6350 işlemci kullanmaktayım OC yapmak istiyorum ama fazla bilgim yok başıma şöyle bir ola geldi ;http://forum.donanimhaber.com/m_111831611/tm.htm

970a G46 anakart kullanıyorum stok fan var ama işlemci yükte 60 dereceyi geçmiyor hiç ben 4.4 yada 4.3 yapmak istiyorum ileride fan alınca daha da yükseltirim diye düşünüyorum ama attığım linkteki gibi bir sorun yaşadım bana yardımcı olabilecek varmıdır çok mutlu olurum bu işi çözersek.
  • Hocam şuanda iş yerindeyim de akşam eve gidip biosun resmini çekip buraya atsam olurmu daha anlaşılır olurum heralde ozaman.
  • Hocam selamlar, daha önce fx 6300 için overclock rehberi hazırlamıştım başka bir forumda. link:http://forum.donanimcibaba.com/overclocking-ve-sogutma/fx-6300-asus-anakart-overclock-rehberi/
    Buradan bakıp işlemci ile ilgili olan ayarların aynısını yapabilirsiniz, fx6350 diye daha fazla voltaj vermenize gerek olduğunu sanmıyorum. Denemedim ama mimari aynı olduğu için Fx 6300 ile aynı hızda aynı voltajda çalışacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 13 Kasım 2015; 16:15:33 >
  • 4.2 GHZ de voltaji auto da biraktigim zaman stabil olmuyor. Ayni sorunu yasayan var midir ?

• amd fx6300 m5a97 2.0
    600 psu var birde kule tipi soğutucu
    bir oc ayarı söyleyince ya pc uçurayım yada işlemciyi :D
    ilk kez yapacağımdan detaylı bir görsel olsa fena olmaz :D
  • Konuyu incelersen aradığın cevapları bulacaksın zaten zor bir iş yok
  • Arkadaşlar ben denedim filan 4.5 da açılmıyordu sonunda açtım ama testlerde dayanmıyor donuyor neyi yanlış yapıyorum pc denmi kaynaklı azaltmammmı gerekiyor ?

http://i.hizliresim.com/rMXy9B.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cbklqn -- 4 Nisan 2016; 14:50:34 >

• Cbklqn kullanıcısına yanıt
    Voltajı çok vermişsiniz. Ben 4.4ghz 1.375 voltajda kullanıyorum siz de 1.4 gibi bir değer deneyebilirsiniz, 1.45 çok fazla, ram leri de 1333mhz ayarlayıp deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman açılmıyor :) ama bir deniyim

Edit:Açılmadı 1.4120 mi 1.4100(cpu-z en fazla 1.416 oluyor) böyle bi v değerine cektım 4.4 de açıldı teste yine dayanmıyor 1 dk geçmeden gidiyor

Edit2:4.2 de şuan 1.3750 V da test e bırakmıstım kahvaltı hazırladım geldım sıkıntı yok 15 dk yı geçti max 45 derece donmadı kalalımmı burda yoksa voltaj dusurup deniyimmi ? hocam ben bu testi cpu-z deki testle yapmıstım işlemciyi %99 fln zorluyordu prime95 de denedim direk kapanıyor programdamı bir sorun var nedir ? ben önceki ayarlarda testleri prime le denedim ondan kapanıyodu heralde sorun yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cbklqn -- 4 Nisan 2016; 15:49:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

Konuyu biraz canlandırıyım

Sistem:
    işlemci:fx 6300
    anakart:GA-970A-D3 (rev. 3.0)
    soğutucu:Achilles S1284
    4.5 ghz 1.475 v
    30 dakika prime 95 sorunsuz geçti

1.45 v da 6. çekirdek
    1.425 v da 5. 6. çekirdek kapanıyor işlemci takoz çıktı

archilles soğutucudan memnun musunuz?
    prime 95 te an fazla kaç derece gördü?
    sessiz bir fan mı?
    1151 pine uyar mı

tavsiye eder misiniz?

• Arkadaşlar Sizlerinde fikrini öğrenmek istediğim bir konu var.

İşlemci fx6300 @4.2GHz OC çalışıyor İşlemci soğutucusu ise Zalman Cnps 14x (3fan takılı sogutucuya) asıl kafama takılan soğutucu performansı sizce normalmi kullanan arkadaşlar sıcaklık değerlerini kendi sogutucu ve işlemci hız ve sıcaklığına göre yorumlarsa sevinirim.

İşlemci Oc 'li boştayken Soğutucu fanları silence (En düşük devirde dönerken) 36-38 derecelerde oynuyor Fan hızlarını Maksimuma çektiğimdede hemen hemen aynı değerler oluyor Buna anlam veremiyorum ben !

İşlemci Oc 'li Tam Yük altında Soğutucu Fanları silence (En düşük devirde) 59-60 Derecelerde oynuyor. Fan hızlarını Maksimuma çektiğimde ortalama 57 derecede kalıyor yani 3 Derecelik bir Düşüş oluyor sıcaklıkta.

Sizcede bu mantıksız değilmi ? Çünkü silence modda 1300 rpm dönen bir fan nasıl oluyorda maksimum hızda yani 1460 rpm de dönünce sadece 3 derece ekstra sogutma yapıyor ? Tüm detayları verdim esktra grafiklerde aşağıdadır Değerli yorumlarınızı Esirgemeyin

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda  FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda  FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda  FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda

• Hocam 1300rpm ile 1460rpm arasında çok bir fark yok bu nedenle ben 3 derecelik farkın normal olduğunu düşünüyorum. Stok fan daha küçük ve anakart üzerindeki hazır modların(silence, standart) stok fana göre yapıldığını düşünürsek aradaki az bir voltaj farkı bile stok fan üzerinde birkaç yüz rpm fark edebilir. Siz daha büyük bir fan takmış olduğunuz için gücü bu kadarına yetiyor diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Vakit ayırıp yazdığın için sağol alperen kardeşim peki sencede 4.2GHz 'e çekilmiş 6300 için masaüstündeyken 37-39 derece sence normalmi ? soğutucu anakartı resmen kapatıyor ama boştaki değerleri beni şüphelendiriyor açıkcası.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.