Şimdi Ara

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
22
Favori
39.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LastGunslingerTR

Beyler fx6300 kendisi 4.1 ghz e çıkmıyor mu? Turbo core olması lazım yanlış bilmiyorsam. Ben bu değeri Biosdan açtım ama Prime 95 ile test yaptığımda işlemci yine 3.5 ile 3.0 arasında gidip geliyor.

SADECE ÇEKİRDEKLER TEK TEK İHTİYAÇ HALİNDE 4,1GHZ E ÇIKAR İŞLEMCİNİN GENELİ KENDİLİĞİNDEN 3,8 GHZ E ÇIKAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: STRANGE_81

quote:

Beyler fx6300 kendisi 4.1 ghz e çıkmıyor mu? Turbo core olması lazım yanlış bilmiyorsam. Ben bu değeri Biosdan açtım ama Prime 95 ile test yaptığımda işlemci yine 3.5 ile 3.0 arasında gidip geliyor.

SADECE ÇEKİRDEKLER TEK TEK İHTİYAÇ HALİNDE 4,1GHZ E ÇIKAR İŞLEMCİNİN GENELİ KENDİLİĞİNDEN 3,8 GHZ E ÇIKAR

660ti ekran kartım var. Bazen fps düşmeleri yaşıyorum aynı yerlerde özellikle sizce 4.1 veya 4.0a oc yapsam faydası olur mu? Elektrik tüketimi çok artar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

660ti ekran kartım var. Bazen fps düşmeleri yaşıyorum aynı yerlerde özellikle sizce 4.1 veya 4.0a oc yapsam faydası olur mu? Elektrik tüketimi çok artar mı?

işlemciye o.c yapman fayda getirmez 660ti yi rahat kaldırabilen bir işlemci 6300... fpslerde düşüş varsa bu ekran kartından kaynaklanır drıver güncellemesi yaparsan sorun çözülür yok çözülmedi ise ekran kartını o.c yapman gerekir ... 6300 ile 7950 dırect cu2 top model kullanıyorum daha öyle bir sorun ile karşılaşmadım... düşük grafik ayarlarında işlemciye o.c gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Ya konuda yazilanlarda bir uydurmacalik var ya da benim pcde bir sorun var..

Oncelik sistemim imzamdaki gibi,1.520V Ardindan load line calibration ayarini high yaptigim halde 4.7gHzde bir turlu stabilite saglayamiyorum ? Voltajlar,Yani voltaj ayari sadece +25 veya -25 verilebiliyor.Sizin soylediklerinize gore tek tek voltaj verilebiliyor.Bunu nasil yapacagim ? ancak ve ancak 1.488V vede High gerilim yaptigimda 4.5ghzde stabilite saglayabiliyorum.Bunlar cok yuksek voltajlar ama gigabyte 990xa-ud3 gibi 990 çipsetli bir anakart neden ancak bu kadar yuksek voltaj isterki ? Bendeki anakarttan 2 gomlek dusuk 970 cipsetli m5a97 bile gordugume gore (alexmason78 in dedigine gore)4.6gHzde 1.400v ile stabilite saglamiş.palavradan baska birsey degil bu.Ben 1.520V ile ancak zorla stabilite sagliyorum ? yanlis yaptigim birseymi var anlamiyorum...

Voltaji +25 olarak degilde,tek tek vermenin yolu nedir ?

4.7gHZ Stabil yapmak istiyorum beni ancak bu kurtarir.Hangi ayarlari yapmaliyim ?

yardim ederseniz sevinirim.Ama konudakiler palavra gibi 1.375V ile 4.6gHz yapan var :)) Yok 5 gHz yapaydin :D

Hocam 4.7ghz yüksek bir değer sayılır. Her işlemci 4.7ghz'de stabil olacak diye bir şey yok 1.5 vermişsiniz. Öncelikle tüm ayarların overclock için uygun oladuğunu kontrol edin.(konuda paylaşılanlar'ı yapabilirsiniz) 1.375'den başlayıp 1.5'e kadar bir deneyin. Belki de işlemciniz az voltaj istiyordur? Sonuçta her işlemcinin oc potansiyeli farklı. Gerilim konusunda yüksek ghz'lerde fazla keskin yapmanızı önermiyorum. Bu yüzden de stabilite sağlayamıyor olabilirsiniz. Hani low yapın demiyorum ama normal'de kalsın mesela.

Alexmason78 arkadas palavra atmis anlasilan.

4.6 Ghz Stabil
    Paylaşan: alexmason78
    Hız: 4.6 GHz
    Çarpan: 23
    FSB: 200
    Voltaj: 1.328
    Modlar: Cool'n'Quiet=Disabled, C6=Disabled,
    C1E=Disabled, Turbo Core=Disabled
    Sıcaklık: -
    Yapılan stabilite testleri: -
    Anakart: Gigabyte 970A-UD3
    Soğutucu: Thermaltake Contac 30

Bu nedir ? Adam 970 cipsetli anakart ustelik contac 30 ile 1.350 voltajla calisan stok fx 6300 u 25 voltaj dusurumu yaparak 4.6 gHz kullaniyor vay be

Keşke hakkımda bir şeyler söylemeden önce beni de haberdar etseydin hiç kimsenin palavra attığı yok istediğin testi istediğin süre zarfında yapabilirim buraya yazmadan önce benden de özel mesaj yoluyla testleri atmamı isteyebilirdin zaten ama hemen palavra diyip geçmişsin hangi testleri yapmamı istiyorsun ?

Bir de bir şey ekleyeyim çok bilmişlik yapıyorsun da 990 Çipsetli FXA-UD3'de 970 Çipsetli A-UD3'de 8+2 Faz kullanır yani soğutma farkını saymazsak ikisiylede aynı overclock sonuçları alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christian Lorenz -- 5 Şubat 2014; 18:36:25 >

• Bilen arkadaşlardan şöyle sağlam bi rehber bekleriz :))

• OC ye uygun en hesaplı hangi anakartı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

OC ye uygun en hesaplı hangi anakartı önerirsiniz?

Asus M5A97 R2.0 en az bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Asus M5A97 R2.0 en az bu

intel almak daha mantikli gibi.
    X6 6300 alip stock fan ile 4.2 de kullanirim diye dusundum ucuz bir anakart ile.
    En ucuz anakart 105 lira.
    Neredeyse 150 lira fark var.
    Yani bir bakima dediginiz mb yi alsam islciye 460 lira para harcamis olurum.
    460-500e i5 islemci var.
    Aslinda anakarti biraz iyi almak faydali lakin
    X6 6300 den sonra
    X8 9xxx serisi takmaya degecek bir fark yok oyunlar da.
    Yalniz intel oyle degil
    2. El hesapli i7 3770 vb duserse gecmek daha mantikli olur.

Bende ki mantik ya olabildigince hesapli olmali.
    Neyse su anakarti bir inceleyim.
    Oneri icin tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 8 Şubat 2014; 3:15:18 >

• quote:

quote:

quote:

Asus M5A97 R2.0 en az bu

intel almak daha mantikli gibi.
    X6 6300 alip stock fan ile 4.2 de kullanirim diye dusundum ucuz bir anakart ile.
    En ucuz anakart 105 lira.
    Neredeyse 150 lira fark var.
    Yani bir bakima dediginiz mb yi alsam islciye 460 lira para harcamis olurum.
    460-500e i5 islemci var.
    Aslinda anakarti biraz iyi almak faydali lakin
    X6 6300 den sonra
    X8 9xxx serisi takmaya degecek bir fark yok oyunlar da.
    Yalniz intel oyle degil
    2. El hesapli i7 3770 vb duserse gecmek daha mantikli olur.

Bende ki mantik ya olabildigince hesapli olmali.
    Neyse su anakarti bir inceleyim.
    Oneri icin tesekkur ederim.

Karar size kalmış ama bence de bütçe varsa intel alınır. Rica ederim.

• myalperen kullanıcısına yanıt
    stabil o.c değerleri paylaştım ama frekans mı az geldi istersen 4,8 4,9 paylaşayım
  • quote:

stabil o.c değerleri paylaştım ama frekans mı az geldi istersen 4,8 4,9 paylaşayım

Ekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

quote:

quote:

voltaj auto
    anakart
    asus m5a78 xl 3
    prime95,cinebech
    sorunsuz
    stok sogutucu

Amd turbo core açık mı kapalı mı?
    Mesela biostan c1e gibi modlardan hangisi açık hangisi kapalı yazarsanız konuya editleyebilirim

Cool&quiet kapalı.
    Mod olarak bios sıfırladım
    Cool quiet kapadım çarpanı ayarladım kayıt ettım :D

Hocam merhaba. Ben MSI 970A-G46 kullanıyorum. UEFI üzerinden sizin değerleri kullanarak nasıl OC yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?

• Hocam FX8320 işlemcim var 4.7 ghz de kullanmak istiyorum .
    Soğutucu olarak Seidon 120V alsam 65 derecede kullanabilir miyim ?
    Olmazsa H80i alıcam o da olmazsa thermalright silver arrow sb-e extreme
    Ama bütçemi de çok zorlamak istemiyorum 65 derece 4.7 ghz kullanıyım bana yeter .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

quote:

quote:

voltaj auto
    anakart
    asus m5a78 xl 3
    prime95,cinebech
    sorunsuz
    stok sogutucu

Mesela biostan c1e gibi modlardan hangisi açık hangisi kapalı yazarsanız konuya editleyebilirim

Cool&quiet kapalı.

Hocam merhaba. Ben MSI 970A-G46 kullanıyorum. UEFI üzerinden sizin değerleri kullanarak nasıl OC yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Biosa girip karıştırarak bulabilirsiniz. Zor bir işlem değil

• quote:

Orijinalden alıntı: jeffogu

Hocam FX8320 işlemcim var 4.7 ghz de kullanmak istiyorum .
    Soğutucu olarak Seidon 120V alsam 65 derecede kullanabilir miyim ?
    Olmazsa H80i alıcam o da olmazsa thermalright silver arrow sb-e extreme
    Ama bütçemi de çok zorlamak istemiyorum 65 derece 4.7 ghz kullanıyım bana yeter .

Soğutucu modelleri hakkında pek bilggim yok. Konu açarak tavsiye alabilirsiniz. Ama şunu söyleyeyim ki çok para vermenize gerek yok. Bir soğutucu için eğer çok fazla oc yapmayacaksanız 200TL'yi gözden çıkarmanıza gerek yok. Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

quote:

quote:

voltaj auto
    anakart
    asus m5a78 xl 3
    prime95,cinebech
    sorunsuz
    stok sogutucu

Cool&quiet kapalı.

Biosa girip karıştırarak bulabilirsiniz. Zor bir işlem değil

Teşekkür ederim

• evet beyler bende aranıza katıldım o.c yaparak belki bir süre sonra stok hale geri dönerim bilmiyorum
    Paylaşan: tayfn1907
    Hız: 4.3 Ghz
    Çarpan: 21.5
    FSB: 200
    Voltaj: 1.350000
    Modlar: AI OC Tuner = manuel - Cool'n'Quite = disabled - C1E = disabled - APM master mode = disabled - Core C6 = disabled - Epu power saving = disabled - AMD turbo core = disabled - Cpu spread spectrum = disabled
    Sıcaklık: boşta = 28 - 30 -- yükte = 40 derece
    Yapılan stabilite testleri: Aida64 Stabilite testi, Cinebench R15
    Anakart: ASUS M5A97 R.2
    Soğutucu: Thermaltake contac 30
     FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda  FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 22 Şubat 2014; 19:53:03 >

• PAYLAŞAN- comaa
    HIZ:4,4 GHZ
    ÇARPAN:22
    FSB:200
    VOLTAJ:1,375

bios değerlerim bu şekilde ve diğer ayarlamalar aynı, yalnız ara ara aldığım resimlerde cpu değerleri hayli yüksek ?

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda  FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda  FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comaa -- 25 Şubat 2014; 22:53:12 >

• Arkadaşlar en kısa sürede ekleyeceğim şu aralar yoğunum.
  • myalperen kullanıcısına yanıt
     FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda

Hocam burdaki disabled ayarlari ne anlama geliyor aciklayabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.