Şimdi Ara

FX-8150 + GA-970A-UD3P overclock olmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yaptiysam ne ettiysem bi turlu beceremedim su islemciye overclock yapmayi.

3.6ghz e cakilip kaldi 4.0ghz e bile cikamiyor prime95 de test ederken 8 cekirdekten biri cakilip kaliyor hata veriyor dikkat ediyorum acaba sadece o cekirdekte mi sorun var diye degil her seferinde farkli biri kafasina gore hata veriyor tabi sansliysam bunu gorebiliyorum genelde ya pc kitleniyor yada mavi ekran veriyor.

Ramlerde bunlar xmp acik 1866mhz de kullaniyorum.

https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/VENGEANCE®-—-8GB-Dual-Channel-DDR3-Memory-Kit/p/CMZ8GX3M2A1866C9R

www.vatanbilgisayar.com
    Corsaır 8gb (2x4gb) Vengeance Pro Ddr3 1866mhz Cl9 Kırmızı Soğutuculu Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-1866mhz-cl9-kirmizi-sogutuculu-ram.html

Voltaji degistirmeden multiplier (carpan kilidini artik neyse ismi) onu sadece arttirarak denedim olmadi pc kitlendi veya mavi ekran verdi voltaji arttirdim hafiften (1.4 un altinda tuttum hep) yine mavi ekran verdi kimi zaman fazla geldi diyip pc yi acmadi bile carpana gore az verince de dayanamadi kitlenip mavi ekran verdi

4.2ghz de stabil bir ayar bulur gibi oldum 10-15dk durdu cekirdeklerden biri hata verdi sonrada dondu zaten

Yani ne yaptim ettiysem bir turlu beceremedim ryzen e vs gececek suanlik butce para da yok artik 3.6ghz ile de gitmiyor bu pc yavas kaliyor oyunlarda

Islemci mi takoz anlamadim gitti ilk fx8150 ciktiginda almanyadan getirtmistim yani takozsa da gidip fx6300 falan alip onu overclock edeyim dusuncesindeyim

Yardimlarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 26 Mart 2018; 2:38:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar yarimdci olabilecek yok mu?

• Hocam hiçbir ayarı değiştirmeden voltaj ayarlarından Vcore loadline calibrationu extreme alın. Bu haliyle 3.7, 3.8, 3.9 artık nerede çakılırsa oraya kadar işlemcinin hızını arttırın. Çakıldığı yerde cpu vcore u az az arttırın.
  • Hocam peki northbridge falan onlarada ekstradan bir ayar yapmam gerekiyormu?

Yoksa sadece carpan ve voltaj arttirarak mi devam edeyim?
  • W O M B A T kullanıcısına yanıt
    Rame anakarta yüklenmeyecekseniz gerek yok. Ben sadece işlemci carpanı ve voltajla sorunsuz 4.5 ghz yapabiliyorum. Yalnız şöyle bir sıkıntı var. 8 çekirdekli fx ler anakarttan çok fazla güç çekiyorlar, buda anakart vrm ünitelerinin ısınmasına ve zorlanmasına sebep oluyor. Benim bir önceki kart sizinkinin p olmayan (970-ud3) versiyonuydu ve 8320 ile temiz oc yapamıyordum. Vrmler aşırı ısınıp pes ediyorlardı. Ama soğutma sıkıntısı çekmezseniz ve işlemciniz takoz değilse en az 4.2 yi görürsünüz diye düşünüyorum. Hatta ekstra voltajsız bile olabilir. Ben şu anki kartımla (990fxa-ud3 rev4) sadece load calibrationu extreme yaparak artı voltaj vermeden 4.4 ghz yaptırabiliyorum.
  • Malesef hocam benimki heralde takoz cikti.

Sizin de yaptiginiz gibi load calibrationu extreme e alip voltaj vermeden 4.20 ye cikardim 10dk olmadi 80 derece gordu kapadi kendi kendini.

Halbuki kasanin sogutmasi da iyi sirkulasyon fevkelade ustte 20 arkada 12 yanda 12 onde 20cm sadece 4 kasa fani var. Bosta 30 derece islemci.

3.7 ghz (0.1ghz kazanc) sadece carpan arttirarak 55-56 dereceyi gordu 60 in uzerine cikmadan cikabildigim kadar cikmam lazim ama olmuyor gibi.
    LLC yi extreme yapınca işlemci voltajı kaça çıktı yük altında?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam 80 çok, ya cpu soğutucunuz kötü ya da anakart voltajı abartıyor. Gerekirse cpu voltajını az az düşürün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    1.36 ya cikti hocam dvid voltaj(ismini tam hatirlamiyorum tam cpu voltajin altinda) onu offset e cektim(normal)

geri kalan hersey auto da hatta denedim nb voltajida +0.100 arttirdim baska bri testte olmadi.
  • Tamam hocam dusureyim bi bakalim nasil olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.