Şimdi Ara

Fx 8150 overclock.??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cnm sıkıldi bende ugraşmak istedim kaç yildir bence az ögrenmek amacli overclock yapmak istedim şuanki durumlar nasil ayrica bazi bios ayarlar var bi halt anlamadim ama sadece böyle yapabildim azda olsa durum nasil.?? Aranizda ne gerek var yorma kendini ugraşmaya değmez filan diyenler olucak ama maksat ögrenmek durumu bilmek bilgilendirirseniz sevinirim.!!
    Fx 8150 overclock.??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fx 8150 overclock.??
    Fx 8150 overclock.??
    Fx 8150 overclock.??

Durumlar böyle yapmam gereken ayar varmi.?? Varsa bilem detayli yazarsa sevinirim

• core c6 state : disable
    cool n quiet : disable
    yapman gerek öncelikle.
    soğutman sağlamsa, voltajı 1.550v ye çekip çekirdek hızını 4.80ghz'e ayarlayabilirsin.
    veya başlangıç olarak 1.500v de 4.6 ghz deneyebilirsin. herhangi bir stabilite sorunu olmazsa 4.7ghz denersin aynı voltaj da

soğutmam sağlam değil dersen de, 1.450v de 4.5 ghz da deneyebilirsin duruma göre voltajı arttırıp azaltırsın yani tamamen sana bağlı

ben sıvı soğutma ile 1.600v de 4.8ghz de kullanıyordum fx 8300'ü bi ara. sorun yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiasco -- 13 Ekim 2019; 0:59:41 >
  • Fiasco kullanıcısına yanıt
    0.080 ile 4.2 kullandim 4.3 yapinca hata verdi.nie hata veriyo bilmiyorum bi yerde yanlişlik veya bilmedigim ayar var senin kast ettigin 1.500v hiç oynamadim baktigim videolar da orasi hep sabit o 1.500v olan yer neyin voltaji neye voltaj veriyo onun yükseltmem de problem yaşamam değil mi.?? Ayrica cift fanli kule sogutucu mevcut sogutucuma güveniyorum csgo veya pubg 50-55 dereceyi geçmiyo söyledigin ayarlari yapip öyle deniyicem iletişimde kal yardimci ol yazip rahatsiz edebilirim seni:))

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    yanlış anlaşılmış. 1.500v ye dokunma o ramlerin voltajı. işlemcinin voltajını 1.5v ye yükseltebilirsin demek istedim
    Cpu vcore kismindaki voltaji diyosan +0.100 diyosan kaça kadar yükseltebilieim tahminen.? Daha üstüne cikamadim tm voltaji bilmiyom kusura bakma.

gigabyte marka anakartlarda sadece offset olarak voltaj verebiliyorsun anakartının gigabyte olduğunu yeni farkettim.
    önce şöyle yapalım cpu z yükle bilgisayarına. programı açtıktan sonra bench sekmesine tıkla orada stress cpu seçeneği göreceksin ona tıkla. ondan sonra gene aynı bölgede bulunan cpu sekmesine yani ana ekrana geri dön orada core voltage yazan değere bak.
    senin işlemci 4.2 ghz 1.425 voltaj ile çalışıyor muhtemelen 1.425 yazacak orada ama genede emin olalım.
    ondan sonra vcore voltajı dediğin gibi +100 arttır işlemci hızını 4.4ghz e yükselt başlangıç olarak. hata vermezse 4.5ghz denersin
    Dün dediklerini yaptimm bilgisayarim özelikler kisminda ve bios da 4.4 yaziyo cpuz ve aida64 3900 yaziyodu core performance boost kismini enable yada disaple yaptim Hatirliyamaeim düzeldi..daha önce stres testinde hata veriyodu şuan sıkıntı yok tşk ederim..ama bi ara resim atim bi göz gezdirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 16 Ekim 2019; 9:29:37 >
    prime 95 testini öneririm onda da hata vermezse aynı voltajda 4.5 ghz denersin. 4.5 ghz de hata verirse voltajı +100 den + 130 a çıkartırsın.
    4.5 ghz gayet yeterli bir değer
    Eyvallah abicimm deniyicem dönerim sana tşk ettim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.