Intel için ayırabilecek bir bütçem bulunmamakta maalesef.
@berkke: Elimdeki Gaia'yı satacağım için(kasanın kapağı kapanmadığından), satın aldığım ve monte edeceğim Akasa Nero LX'in performansının Gaia kadar olmasını umduğumu belirtmek istemiştim.
Sizce aynı performansı sağlar mı?
Gaia bile, her ne kdar performanslı olsa da, şu yaz sıcaklarında ne olursa olsun 50 derecenin altına zor iniyor.
Kasa kapağı yandan açık olmasına rağmen, oda sıcaklığı aşırı derecede fazla.
srkn
kullanıcısına yanıt
O soğutucuyu alma.Gaia iyidir.Soğutucuya masraf yapmak yerine zalman z3 plus kasa alabilirsin yada yan kapak açık kullan
@berkke: Enermax Server kasasından bu kasaya geçiş yaptım küçülmek adına.
O sebepten ötürü Gaia'yı her halükarda satmak durumundayım.
2.El kısmına ilan açtım ama pek ilgilenen kimse olmadı açıkçası.
Akasa Nero LX, sizce 95W TDP'ye sahip Fx 8300 işlemciyi soğutmaz mı stok hızında?
Gaia gibi performans verebileceğini sanmıyorum.Ama çokta kötü bir soğutucuya benzemiyor eğer kasanın yan kapağına fan takabilirseniz işlemciyi soğutmakta etkili olur.
Arkadaşlar, herkese günaydın.
Dün Aras kargo apartman görevlisine bırakmış işlemciyi, sağolsun kendisi akşam poşeti sallaya sallaya getirdi.
Soğutucuyu ofis adresimize getirttiğimden, dün akşam yalnızca işlemciyi test edebildim stok soğutucusu ile.
İşlemci(belki de placebo etkisi, bilemiyorum), Phenom II'ye göre daha performanslı gibi göründü gözüme.
Tabi stok soğutucu traktör gibi bağırdığından , fazla zorlamadım ve Windows çalıştırıp masaüstünde bir iki gezinip kapattım.
Bu akşam kısmetse montajı bitirip kasa kapağını kapatıp normal bir şekilde kullanmaya başlayacağım.
Stok soğutucunun gürültülü olduğu bir aşikar arkadaşlar. Muhakkak ki bir soğutucu alınması gerekiyor benim fikrimce.