Şimdi Ara

Fx 8300 veya 8370E işlemcilerinden hangisini tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an Phenom II x4 965BE(125W) işlemci kullanmaktayım.

İşlemciden memnunum, fakat çok çekirdekli bir işlemciye geçmeyi düşünüyorum.

Bu sebepten ötürü söz konusu işlemcimi 2. el olarak satıp, yerine konu kısmında belirttiğim işlemcilerden bir tanesini satın almayı düşünüyorum.

Tercih sebebim her iki işlemcinin de TDP değerlerinin 95W olmasıdır.

Günlük kullanım için her iki işlemci de fazla gelecektir derseniz($ nedeni ile fiyatlar epeyce yüksek), Fx 6300 önerilerini de dikkate almak isterim.

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara, şimdiden fikir ve önerileri için teşekkür ederim.

• tercihim amd alcaksam hiç biri olurdu.

fx 8350 alırdım
  • @serkanerşen: Cevabınız için teşekkür ederim.

Önermiş olduğunuz işlemcinin TDP değeri 125W göründüğünden dolayı, konu kısmında belirttiğim işlemcileri daha ziyade düşünmekteyim.
  • fx 8300 alın. 8xxx serisinde mimari fark yok.
  • 8370E en güncel işlemcidir aralarında,eski anakartlarda hatta micro atxlerde bile(880g çipset) kullanılabidiği söyleniyo,daha az güç öeken,daha az ısınan bir işlemci diğerlerine göre.
  • İşlemciyi değiştirmeyi istememdeki asıl neden, 125W TDP yerine 95W TDP'ye sahip bir işlemciye geçme isteğimdir.

Oyun ile pek fazla haşır neşir değilim(single player COD, BF, NFS, vs. oynamaktayım).

Ama daha ziyade makineyi günlük işler için(internet, vs.) kullanmaktayım.

Geçmişken 6 yerine 8 çekirdekli bir işlemci alayım diye düşündüm.

Directx pek fazla takip etmem, ama 12 ile çekirdeklerin daha verimli kullanılabileceği haberini iki gündür forumda okuduğumdan 6 yerine 8 çekirdekli bir işlemci belki alabilirim diye düşündüm.

Belki ileride oyunları oynama açısından şimdiden hazırlık olmuş olabilir.

Bütçe açısından, elbette 8xxx serisi olması gerekenden çok pahalı bir fiyata satılıyor.

Fakat $'ın yakın zamanda düşeceği gibi bir ihtimal de sanırım bulunmuyor.

Bu sebepten ötürü, eğer çok aşırı bir performans farkı olmayacaksa fiyat açısından 6300, eğer ilerisi için yatırıma değer derseniz 8370E almayı(bayağı bir bütçe zorlaması ile) düşünüyorum.

Hangisini tercih edersem edeyim, Phenom II x4 965BE'den daha performanslı olacaklarını umuyorum.

• x4 965 ten fx serisine geçtiğinde seni çok tatmin ediceğini sanmıyorum, nedeniyse birkaç single player oyun ve masaüstü kullanımında çok fark yaratmayacaktır, phenom işlemci de bahsettiğiniz birkaç single player oyunun altından kalkabilecek bi işlemci, hangisini alırsam elimdekinden iyi olur mantığınız yanlış, deli gibi oyun oynayan özellikle online oyunlara merak saran biriyseniz tabiki fark olur ama günlük kullanım ve single player için bence değmez, heleki fx6 serisine hiç bulaşmayın derim, kullanım tarzınıza kullanım alanlarınıza göre bi fark yaratmak istiyorsanız öncelikle bi ssd edinin derim, işlemci işine de 2016 da amd yeni işlemcilerini piyasaya sürdüğünde performanslarına göre değerlendirip alabilirsiniz, şuanda bana kalırsa sisteminizi geliştirmek adına bi sıralama yapılacaksa şu şekilde olmalı sıralama

1 ssd
    2 ram
    3 ekran kartı
    4 işlemci anakart

Bütçeniz kısıtlı ise öncelikle ssd ve ram takviyesi yapıp 2016 da çıkacak yeni seri beklenmeli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • srkn kullanıcısına yanıt
    Hocam kullandığın ekran kartına bağlı ama çoğu oyunda beklediğini alamayabilirsin ama bir fark olur tabi bazı oyunlarda ve ilerisi için iyi olabilir.İkisinin arasındaki fiyat aralığını bilmiyorum ama en ucuz olanı tercih edin sanırsam fx8300 en ucuzu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mBenJi: Sistemimde 250 GB SSD ve + ekstra 8 GB(2x4GB) (toplam 12GB) RAM bulunmakta, fakat imzamı uzun süredir güncelleyemediğimden(üşengeçlik ) imzamda yer almıyor.

Ekran kartı olarak, işsiz olduğum dönemde single slot power girişsiz HD 7750 almıştım, performansından memnunum.

Bir aralar EVGA GTX750Ti almaya niyetlendim, ama sonra tasarruf yaptığımı düşünüp vazgeçtim.

2016 fazla uzak bir zaman değil, bekleyebilirim.

Fiyatların da düşeceğini umarak tabii...
  • @qaanx: Teşekkür ederim cevabınız için.

Göremedim, yoksa bir önceki cevapta sizi de eklerdim.

Ekran kartım, bahsettiğim üzere, HD 7750. Pek fazla performans beklentim yok oyun açısından.

Belki ilerisi için...
    Şimdi fiyatların ucuzlayacağı söyleniyor ddr4,ssd vs. ama bi yandanda ülkemizde vestel vergisiyle yüzde 30 muydu neydi ek vergi alınacakmış pc parçalarındanda,o yüzden hemen aldın aldın yoksa her türlü vergili alacan beklersen.
    Ama çok koymaz diyosan zeni bekle derim Am4 soketi bekle derim 8 çekirdek,16 izlek olarak çıkacak,directx 12 yide 16 çekirdeğe ayarlarla o zamana kadar heralde Amd güzel işler çıkarabilir,nede olsa mantle ile directx12 nin temelini hazırladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn

@qaanx: Teşekkür ederim cevabınız için.

Göremedim, yoksa bir önceki cevapta sizi de eklerdim.

Ekran kartım, bahsettiğim üzere, HD 7750. Pek fazla performans beklentim yok oyun açısından.

Belki ilerisi için...

Hocam hd7750 ile performans farkı pek görmezsiniz belki ilerde iyi bir ekran kartı alırsanız olabilir ama bence pek yatırım yapmayın derim Amd sıfır olarak almayın yani ama mesela fx8300 2.elde 300 tl civarlarına görünüyor öle olabilir.Sıfır olarak alacaksanız ya yeni serileri bekleyin yada intele geçin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence bütçeinizi pek zorlamandan hem işlemci hem ekran kartı almanızı öneririm. Önerim ikinci el fx6300 ve r9 270 elinizde güzel bir oyun makinanınız olur anakartınız gayet güzel yeterli olur. İşlemci soğutucu içinde eğer işlemciyi 2-3 yıl değişirmem derseniz tx3 evo öneririm ilerde sistemimi geliştirim derseniz önerim 212 evo

Oyunlar artık neredeyse ekran kartları üzerinden çalışıyor.Fx8350 veya 8370e gibi bir işlemciye gtx960 ve üzeri ekran kartlarında performans alabilirsiniz.Oyunlar genelde ekran kartının yetmediği yerde işlemciden destek alır elinizde bulunan ekran kartına o işlemci fazla gelicektir.

Ben amd yi merak ettiğimden ilk fx6300 kullanıp daha sonra 8350 ye geçiş yaptım sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olurum :)
  • Arkadaşlar, herkese günaydın.

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Dün Hızlı Al sitesine ürün incelemek için girince 25TL hediye çeki kazandığımı belirten bir mesaj geldi, neredeyse 8300 satın almama ramak kalmıştı, son anda vazgeçtim.

Sanırım ilk önce elimdeki 965BE işlemciyi ve SD1283 soğutucuyu beraberce satıp, Fx serisi işlemci satın almayı sonra halledeceğim.

Aerocool Cubix kasa aldığım için soğutucu zaten kasaya sığmadı, kapağı açık kullanmak zorunda kalıyorum şu an.

Kuvvetle muhtemel 83xx serisi işlemci almayı düşüneceğimden, bana buna uygun 12cm. yükseklik ve altında bir işlemci soğutucusu da tavsiye etmenizi isteyeceğim affınıza sığınarak.
  • Arkadaşlar, bu arada bir durum dikkatimi çekti.

Eskiden, forumun 2. el bölümünde ilan açınca ücretsizdi.

Şimdi sanal pazar komisyonu adı altında 10TL ücret kesmeye başlamışlar sanırım.

Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
  • Arkadaşlar, herkese merhaba.

Bugün Fx 8300 ve Akasa Nero Lx siparişi verdim.

Elime geçtiği zaman mevcut sistemimi güncelleyeceğim.

Soğutucunun özellikler arasında 95W TDP'ye sahip işlemcileri soğutabileceği yazdığından, bu marka ve modeli seçtim.

Sizlerin yorumları nasıl olur bu konuda acaba?
  • 8300 doğru seçim.95 w tdp si sayesinde çok iyi o.c oluyor.Hmede fiyat olarak oldukça uygun orta seviye bir anakart ile 4.5 ghz gibi bir değere rahatlıkla çıkartılabilir
  • @berkke: Teşekkürler.

Hız aşırtma ile ilgilenmediğimden, stok değerleri ile kullanacağım işlemciyi.

Ben daha ziyade soğutucunun hız aşırtma olmadan işlemciyi soğutabileceğini ümit ediyorum.

Elimdeki Gaia SD1283'e göre bayağı küçük bir yapıya sahip çünkü.
  • Hocam amd kullanan biri olarak soyluyorum ayni fiyatta 4690k alinabilir oyun vs de cok bariz performans artisi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn

@berkke: Teşekkürler.

Hız aşırtma ile ilgilenmediğimden, stok değerleri ile kullanacağım işlemciyi.

Ben daha ziyade soğutucunun hız aşırtma olmadan işlemciyi soğutabileceğini ümit ediyorum.

Elimdeki Gaia SD1283'e göre bayağı küçük bir yapıya sahip çünkü.

Elindeki gaia soğtucu stok hızda güzel soğutur işlemciyi sorun olmaz.Ekran kartın 7750 imiş.Onu fark etmemiştim o ekran kartı için o.c yapmana gerek yok zaten stok hızda kullan gitsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.