Şimdi Ara

FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
7.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakartın m5a97. Yeşil usb girişine flash bellek takarak bios içerisinde f12 ye basarak ekran görüntüsü alıp flash belleğe kaydedebilirsiniz. Biosunuzun bu islemci ile ilgili 3 4 sayfa resim alıp koyabilirsen bundan sonra gören herkese cok faydan olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

bunu anlamıyorum fx 8350 daha iyi oc edilmesi lazım çok iyi soğutma mı lazım illa

Kendi oc denemem
    buyur fx 6300 6 çekirdek açık stok fanla hemde

FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL

yaptığınız ayarlar nelerdir ?
  • hbg_ant2 kullanıcısına yanıt
    llc=load line calibration off konumda
    cpu nb voltaj autoda dediğim gibi
    ram frekansları 1600mhz 9-9-9-24 1.5v
    bütün güç özellikleri açik işlemci bostayken bosuna güç çekmesini istemiyorum çunki
    Cpuz'de gördügünüz değer işlemci yükteyken oluşan vdrop değeri hwmonda görebiliceğiniz gibi kendisi 1.38 vermiş zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

llc=load line calibration off konumda
    cpu nb voltaj autoda dediğim gibi
    ram frekansları 1600mhz 9-9-9-24 1.5v
    bütün güç özellikleri açik işlemci bostayken bosuna güç çekmesini istemiyorum çunki
    Cpuz'de gördügünüz değer işlemci yükteyken oluşan vdrop değeri hwmonda görebiliceğiniz gibi kendisi 1.38 vermiş zaten.

Güç özellikleri bende de açık olmasına rağmen kapalıymıs gibi hiç 4 ghz altına düşmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbg_ant2 -- 3 Ocak 2014; 3:45:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbg_ant2 kullanıcısına yanıt
    güç seçenekleri aşağdaki gibimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: IeVeN

AMD FX 8320 İŞLEMCİ

4.60 GHZDE FULL STABİLİTE SAĞLADIM.

ŞUANLIK YAYINLADIĞIM TEST 5-10 DK AMA TESTİ 2 SAATTE YAPSAM ISILAR AYNI VE SORUNSUZ.

İŞLEMCİ SOĞUTUCU COOLER MASTER EVO 212 ÇİFT FAN TAKILI VE GAYET SESSİZ.

BİLEŞENLER : FX 8320 İŞLEMCİ + GİGABYTE 970A-UD3 ANAKART + 2 * 4 GB CORSAİR 1600 CL9 RAM + CM HYPER EVO 212 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Hocam ellerine sağlık fakat bir şey soracağım, 1.4375 voltta çalıştırmayı dener misin ? çarpan 23 x 200 mhz olarak

Benim sistem aynı değerler altında stabil olarak çalışıyor belki daha ız ısınınma olur

Kolay Gelsin

• ben haftalar önce yorum atmışımda cevap gelmemiş :D bios değerlerini yazarsanız bizde deniyelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.Jackly

ben haftalar önce yorum atmışımda cevap gelmemiş :D bios değerlerini yazarsanız bizde deniyelim..

Hocam Capsleri ekliyorum bir arkadaşa pm'den yollamıştım , sizi atladıysam özür dilerim

https://store.donanimhaber.com/7c/52/48/7c5248f990d9d8b6ac89966c6691a5b7.PNG (undervolt)

https://store.donanimhaber.com/95/9c/42/959c420fb1e801e4eef36e5bf5ba759b.PNG (undervolt)

https://store.donanimhaber.com/91/36/e0/9136e02c38b3f23dfc3021846e7e1afb.PNG

https://store.donanimhaber.com/92/ec/4f/92ec4fd43e9ac6ec6812246696729982.PNG

NOT: Hızı 4.7 çekmemiş milleti kandırıyormuş gibi bir görüntü olmasın ama kullandığım değerler sabittir ! İsteyen deneyerek bakabilir :)

FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROOFF -- 3 Ocak 2014; 9:35:31 >

• teşekkürler @prof
  • onbeş dakikalık bir prime testi koyarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

güç seçenekleri aşağdaki gibimi ?

Evet verdiğiniz gibi. Temmuzdan beri format atmıyordum bugün temiz bir windows kurayım. Keşke bios fotoğraflarını koysaydınız küçük ayarlar büyük fark yaratıyor. Görsel daha iyi oluyor.
    Zamanında o kadar çok ayar kurcaladım ki. Büyük ihtimalle ondandır. Format atıp deneyeceğim hızlar düşüyormu diye.

• 4.2 ghz de full stabil ayar verebilecek birisi var mı ?

Bu amd işlemcilerde stabilite sağlamak gerçekten zormuş. Eski e8500 işlemcimin gözünü seveyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbg_ant2

4.2 ghz de full stabil ayar verebilecek birisi var mı ?

Bu amd işlemcilerde stabilite sağlamak gerçekten zormuş. Eski e8500 işlemcimin gözünü seveyim.

anakartınız ne acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

quote:

anakartınız ne acaba??

Asus M5a97 R 2.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

program konusunu bilemem o.c yi bende çok yaparım ama şunu gördüm aynı ekran kartla 4.1 gzz çift çekirdekli işlemci 2.1ghz 4 çekirdekden belirgin yavaş oyunlardada kullanım açısından fark baya fark ettirdirdi

önemli olan çekirdek sayısı gerisi fantezi (oyunlar için diyorum)

çift çekirdekliden kastın core2duo ise öyledir birde aç i3 lere bak sonra yorum at

ayrıyetten madem çekirdek sayısı önemli amd dede 8 tane var düşürsün bakalım 3 ghze kaç fps fark ediyor

Gerçek anlamda 8 çekirdek değil Fetch,Decoder,Fpu paylaşımlı olarak kullanıldığı için %100 8 çekirdek diyemeyiz.Ama 4 çekirdeğe görede Çok daha fazla performanslı olacak zira Her Thread başına İNT unit ve l2 verildiğine göre .%75-%80 anlamında gerçek çekirdek denebilir.

Performansın yer yer düşük olmasının sebeplerinden birisi yazılım uyumu tam anlamıyla yok +L3 önbellek NorthBridge ile aynı hızda çalışmasından dolayı kullanım alanına göre göre performans düşük olabilir

• quote:

aslında kolay ama intelden amdye geçtiyseniz zor gelir.4.2 stabil olarak kullandığım ayarları verim

Cpu voltage:1.368 ofsett mode den kendinize göre ayarlayın
    Load line clabration:ultra high
    Cpu NB:1.238

Cool&quite:enabled
    Core C6:disabled
    Apm:disabled
    C1E:disabled

Kaç zamandır kullanıyorum Cok şükür nebir donma nebir bsod ekranı nde bir sorun verdi.Prime 95 ile 45 dk boyunca sorunsuzdu.Sonrada OCCT ile DEnedim sorunsuz.

Sıcaklıklar:Cpu MAX:55

Vrm1:58
    Vrm2:48
    Core ler:43 derece.
    Sizde sonuçlar farklı olacaktır Grek ramlarmizdeki farklılık gerek anakart farklılıkları vs... ama ayarlar benzer olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

hocam sonuçta çekirdek sayısıyla ben bu sonucu gördüm i3 de gerçek dört çekirdekmiş gibi duruyor i5 dede 8 çekirdekmiş gibi çalışıyo peki amd neden daha az maliyetle hatta maliyet hiç değil neden 16 teherad yapmıyo f8 xxx sence f6x xxxda 12 thread yapmıyor tamamiyle cahillik değilmi amd nin yaptığı tmm theread değilde başka bir penzer teklonoji kullansa yani tamamiyle anlaşmışlar bunlar

ARabellek ve iç bellek kontrolcüsü yüzünden çekirdeklere yer kalmamış. Yoksa Phenom-II x16 yapardı.

22nm yapsaydı Çekirdek Başına Fpu bile Atardı :D D:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChainFrost

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

hocam sonuçta çekirdek sayısıyla ben bu sonucu gördüm i3 de gerçek dört çekirdekmiş gibi duruyor i5 dede 8 çekirdekmiş gibi çalışıyo peki amd neden daha az maliyetle hatta maliyet hiç değil neden 16 teherad yapmıyo f8 xxx sence f6x xxxda 12 thread yapmıyor tamamiyle cahillik değilmi amd nin yaptığı tmm theread değilde başka bir penzer teklonoji kullansa yani tamamiyle anlaşmışlar bunlar

ARabellek ve iç bellek kontrolcüsü yüzünden çekirdeklere yer kalmamış. Yoksa Phenom-II x16 yapardı.

hocam nasıl olur 22 nm metrelik intelde varda 32 nmamd de nasıl olmaz hadi onuda geçtim45 nm phenoma nasıl koymazlar.sığdırmamakla hiç alakasıyok yapsalar 5 nm ye bile yaparlar.tamamiyle öle bir fikirleri olmadını gösterir budao kontrollerin hepsi 2010 yılından beri intelde mevcut

amd senin gibi bir dahiye sahip değil.2-3 tane akılsız işlemci çıkarıyor.git yat gözünü sevim o kadar adam çalışıyor orda.senin düşündüğünü mü düşünemicekler?basit düşünme o kadar.izledikleri politikanın vardır bir mantığı.çok fazla şeyi hesaba katmak gerekir.öyle 3-5 thread yapalım işlemci hızlansın değil bu işler.

işte cahillikten kaynaklanıyor amd işi bilmiyo mühendismiş amd şu anakadar 10 tane yanlış yapmışsa 5 tane dorusu var yeni yeni adam olmaya başlıyor

mesala bak güzel kardeşim

intel i3 saf 2 çekirdek 4 therad peki bu işlemci nasıl oluyoda yerine göre x8 le kapışıyo oyunlarda yanisenin dediğinle alakası yok yapmak isterse her türlü yapar isterse 2 çekirek 10 theread olsun sonuçta bu 10 tehreadlı 2 çekirdek genede 4çekirdekten fazla performans verir her türlü

Lütfen kulaktan dolma bilgiyle yaşamayın .İ3 lerin HTT ile Tek çekirdek Performansı zaten Çok iyi .Ama Fx serisini sadece oyunlarda ve tek izlek destekli uygulamalarda geçer.

HTT olayını iyi bilenler bilir zaten.Tek Çekirdeğe giden veriyi 2 ye bölerek 1.veriiyi işlettikten sonra 2.veriyi işliyor tam olarak böyle değil ama buna benzetibiliriz. Hyperthreading ile çekirdeğin gecikmesi oldukça düşürülüyor.Buda oyun vs.gibi işlerde performansı oldukça artırıyor.

Ayrıca İntelde çekirdek Başına Fpu ,Decoder Fetch gibi birimleri Tek çekirdek başına atanmış,Amd de ise 2 çekirdeğe bu birimler verilmiştir.Paylaşımlı olarak kullanılıyor.Çok çekirdek destekli uygulamalarda i3 ile arasında farkı baya açıcaktır.

Dediğim olay burda belli oluyor

• arkadaslar imzadakı sıstemı yenı topladım. win 8.1 kurdum. gıgabytenın sıtesınden drıverlerı de kurdum. r9 270x için asus gpu tweak ı da kurdum ama işlemciyi nasıl hız aşırtıcam bı turlu anlayamadım. bi yardımcı olabılırmısınız amd catalyst control center den cpu overdrive 4400 mhz otomatık olarak kullanılabılır dıyo fakat hıcbıse degısmıyo uygula dedıgımde.
     FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL FX 8320 4.60 GHZ - FULL STABİL

• Gerekeni yazdım,diğer açtığın konuda.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.