Şimdi Ara

FX 8320 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , sizden tavsiye ve yardım istiyorum umarım bakarsınız. İşlemci gerçekten ısınmadığı sürece çok iyi performans sunuyor ama 1-2 saat sonra işlemci ısısı 60-65 e çıkıyor sanırım çarpan düşürüyor ve fps düşüşü yaşıyorum. Öncelikle:

Soğutucum:
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-water-30-performer-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=UP#yorumlar
    İşlemcimi biliyorsunuz zaten.

Anakart:
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a99fx-pro-r20-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhzoc-anakart.html?srt=PU

Kasa zalman z11.

ben biostan ne tür ayarlar yaparsam bu ısıyı düşürürüm ? ve işlemci 3.5 ghzde bile ısnıyor zaten, o yüzden 4.2 ghz de kullanıyorum bari boşuna ısınmasın diye. Fanların hepsi %100 de ekran kartı hariç.

• İlginç bir durum.

Şahsen Loki II ile 8300'ı 4.2 Ghz'de kullanıyorum ve 50 dereceyi geçmesi söz konusu bile olmuyor.

Acaba termal macununuz kurumuş olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

İlginç bir durum.

Şahsen Loki II ile 8300'ı 4.2 Ghz'de kullanıyorum ve 50 dereceyi geçmesi söz konusu bile olmuyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-powerful-thermal-macun.html?srt=UP bunu sürdüreli 7-8 ay oldu.
  • turbo core ve power saving seçeneklerini kapatıp uygun bir değere overclock yapıp sabitlemeyi denedin mi
  • O soğutucu ile mümkün değil. 4.2 de en fazla 55 felan olması lazım kaldı ki benim işlemcim stok fanla oc siz 62 derecede çalışıyor ve hiç çarpan düşürmüyor hız yavaşlaması 70 ten sonra olmaz mı siz en iyi soğutucunun kılavuzunu okuyon ve tekrar yeni macun ile montajlayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akane Tsunemori

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

İlginç bir durum.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-powerful-thermal-macun.html?srt=UP bunu sürdüreli 7-8 ay oldu.

En az 3 ayda bir macun yenilenmeli.

Çok geç kalmışsınız.

Macun yenilenince sorun düzelecektir tahminimce.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    3 ay çok erken bence 11 aydan sonra ısılarda sadece 2-3 derece artış oldu soğutucuyu söktüğümde macun hala ıslaktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX8320 & FX8120 SİSTEMLER
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

O soğutucu ile mümkün değil. 4.2 de en fazla 55 felan olması lazım kaldı ki benim işlemcim stok fanla oc siz 62 derecede çalışıyor ve hiç çarpan düşürmüyor hız yavaşlaması 70 ten sonra olmaz mı siz en iyi soğutucunun kılavuzunu okuyon ve tekrar yeni macun ile montajlayı.

vatan görevlisi gözümün önünde montajlamıştı ben ellemedim pek. ama internetten kontrol ettim montajda hata yok. işte bu yüzden daha da tedirginim neden böyle oluyor acaba ?
  • Vatandaki görevli de 60 derecenin üstüne çıkarsa gel bakalım demişti çıkmasına imkan yok demişti :( çoğu oyun 60 fps sabit kaymak tadında oynanıyor ilk yarım saatte sonra 40-50 moduna geçiyor tekrar bende korkudan oyundan çıkyıorum direk ve bu olay sıktı
  • Bence götür soğutucu hatalı üretim olabilir.
  • Peki işlemcin boştaykenmi çıkıyor o değerlere?
  • Macunu değiştirip tekrar denediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucu da bir sıkıntı olabilir belki.
  • Benim i5 4690 da stok fanla 70 dereceyi görüyor normal yanii

• bende forumdan 8320 ve xigmatek red scorpion 2 sogutucu aldım ilk taktıgımda yanlış takmışım sogutucuyu boşta 70derece oluyordu. düzgün takınca 5-20 derece arası oldu. ve macunu değiştirdim
  • onun doğasında var ne yapsan soğtumassın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 26 Aralık 2015; 17:01:32 >
  • Sogutucunun montajının dogru yapıldıgına ve oturduguna emin ol ve macunu bir yenile bakalım sonuçlar ne olucak eger düzelmezse tekrar dönüş yap bu arada işlemciyi sogutucudan ayırırken bakır sogutma blogunu havaya kaldırmadan önce iyice sağa sola kaydır bakır blok serbest kaldıgında havaya kaldır ve işlemci pinlerinde kırık egik veya eksik olmadıgınada emin ol.

• Vcore voltajı fazladır bazı anakartlarda default değerler fazla onu düşürmeyi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Vcore voltajı fazladır bazı anakartlarda default değerler fazla onu düşürmeyi dene.

kaça düşüreyim
  • baştan birer birer başla kaça kadar stabil inebiliyorsa o kadar düşür ve sabitle tabi elle yapılmaya müsade ediyorsa benim phenom 2 anakartımda var mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.