Şimdi Ara

i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese hayırlı ramazanlar. aşağıda yazdığım sisteme sahibim.
    *Core i7-4790K işlemci
    *MSI GTX 970 4GB
    *MSI Z97 Gaming 7 anakart
    *Kingston HyperX 24GB 2400 MHZ Ram
    *Kingston HyperX Fury 120GB SSD
    *AEROCOOL VX 750W Güç kaynağı
    *1600x900 5ms hp monitör

Sorunum şu ki; bir çok oyunu denememe rağmen ayarlar yüksek yada düşük vsync kapalı olmasına rağmen çok düşük fps alıyorum. gta 5 de 15-35 fps, cs go 20-40 fps, age of empires 2 hd 20-40 fps ( :D )

Sorunumla alakalı uzun zamandır araştırma yapıyorum ve neredeyse forumdaki birçok çözüm önerisiniz denedim. Biosu son sürüme güncelledim, format atıp windows 10 son güncelleştirmeleri yaptım, son ekran kartı driver, ddu ile kaldırıp eski sürüm stabil denilen ekran kartı driverını denedim, ekran kartını çıkartıp pinlerini temizleyip başka slota taktım, nvdia denetim masasına oyunları ekledim, tüm bakım temizlik ve yazılımsal olarak birçok şeyi denedim.
    Fakat yaptığım bunca şeye rağmen hala kasmaya devam ediyor. MSI Kombustor ile test ettiğimde youtube da kullandığım ekran kartı ile yapılan testlere yakın sonuçlar alıyorum. Sanıyorum donanımsal birşey değil. Gpu kullanımı resimlerde görüldüğü gibi çok düşük seviyelerde. Bilgisi olan veya daha önce yaşamış kişilerin tavsiyesini rica ediyorum.i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammetay81 -- 16 Haziran 2017; 21:15:20 >

• Biostan speedstep ayarını değiştir pcyi başlat düzelir sonra yeniden biosa gir speedstep i eski haline getir daha kasmaz bu sorun tekrarladıkca biostaki speedstep ayarıyla oyna aynı sorunu böyle halletmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 4790k - gtx 970 tüm oyunlarda kasma (Çözüldü)

bios ekranının heryerini karıştırdım fakat dediğinizi bulamadım malesef. resimdeki gibi bios ekranım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammetay81 -- 16 Haziran 2017; 3:55:5 >
  • sorunu çözdüm aynı sebepten çözüm arayan arkadaşlar için anlatıyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki sorunun ekran kartıyla hiç alakası yok. performans ekranına bakarken işlemcimin 0.800 Ghz hızında çalıştığını farkettim.

bunu araştırırken yabancı forumlarda bir arkadaşın önerisini yaptığımda düzeldi.
    Öncelikle ThrottleStop isimli programı indiriyoruz.

Link :https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/

kurulum gerektirmiyor, program açıldığında resimde işaretlediğim "BD PROCHOT" yazan yerin solundaki tiki kaldırıp aşağıdan save diyoruz.

ve sonuç;

ben sorunumu bu şekilde çözdüm umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşların işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammetay81 -- 16 Haziran 2017; 4:48:51 >

• Sağol. Çözdüm bende

• Sıkıntınızı ben yeni gördüm. Hiçbir program indirmeden de çözebilirdiniz. Bilgisayarı kurduğunuzda windows güç ayarlarını otomatik olarak dengeli ye ayarlar. Sistem bu ayarda iken ihtiyaç halinde hızını arttırır. Ama bazı durumlarda parçaların uyumsuzluğu mu desek, sürücülerin eksikliği mi desek artık, bir sıkıntı yüzünden ihtiyaç halinde işlemci hızını yukarı çıkaramaz. Bu gibi durumların yaşanmaması için güç ayarlarına girip yüksek performans seçilmeli ki hız sürekli en yüksek ayarda çalışır ve dediğiniz sıkıntıları yaşamazdınız.

Bunu yazmamın sebebi arkadaşlar da bilgilensin diye.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Q8400 ve GTX 1070
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.