Şimdi Ara

Fx 8320 rx 480 fps drop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fx 8320
    Rx480
    M5 a97 le
    500 w güç
    8gb kingston ram

Şimdi gelelim asıl konuya sistem sürekli fps drop oluyor yeterli derecede soğutuyorum işlemciyi termal macun ve temizlik işlemlerini sürekli yapıyorum ama genede baş edemiyorum ne yapmam lazım acaba yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz kolay kolay soğutamazsınız. Sizin bahsettiğimiz işlemci, i9 7900X ayarında güç tüketiyor. Elbette ısınacak. Bununla başedebilmeniz için ya ısıyı azaltmalısınız veyahut soğutmanızı iyileştirmeniz gerekiyor.
    PSCheck programını yükleyin. Yukarıda büyütecin yanındaki tuşa basıp en baştaki sayfadan 'Pb' seviyelerini seçmeden işlemcinizi onaylayın, ilk başta temel hızlarıyla kullanmayı deneyin.[Kaynak]
  • bu programla iyileştirmemi öneriyorsunuz. Anlıyamadım kusura bakmayın.
  • bm0d3 B kullanıcısına yanıt
    Aşama aşama ilerletin. İlk anda yüklenirseniz, hepsi birbirine girer.
    Pb'leri kapatarak önce ilk hızları yoluna koyarsınız.
    1.2v'ye kadar işlemcinizi düşürün. O da resimdeki en soldaki tablo. İşlemci voltajınızı PSCheck'ten ekleyip azaltarak ilk seviyesini değiştirin. Tam seviyesini görmek içinse CPU-Z'den bakın.
    Yandaki yeşil sayaçta eğer hâlâ düşüş olduğunu görüyorsanız, soğutmanızı değişmelisiniz.
  • 500w psu yetiyor mu ya o sisteme?markali mi bari?
  • 8 gb ram dualmı yoksa tekmi?hızı kaç? Kuvvetle ihtimal 8 gb ram daha eklerseniz dual olarak kullandığınız zaman peformansta bariz artış olacaktır.Birde işlemciyi o.c çekin 4.3,4.4 ghz de rx 480 sıkıntı çıkarmaması lazım.Ben kendimde bir müddet fx 8300 , 16 gv ddr3 1866mhz ve rx 480 kullanfım.işlemciyi 4.4 ghz over cloklamıştım.Gayet iyi di performansı.

• Sanırım problemimi çözdüm ısıdan kaynaklanan bir durum söz konusu şuan için vanyilatör ile çözdüm olayı yakında iyi bir soğutucu alıcam ve işlemciyi 8350 ile takaslamayı düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guc kaynagini marka modeli yazmamissin.dandik guc kaynaklari sistemi daha sicak calistirir hele zorlanarak calisiyorsa.
  • anakartin dandik ustunde heatsink yok bu sicaklarda kasa ici sogutman yetersiz geliyorsa durum normal.

overclocku gec o anakartla işlemciyi normal kullanmak bile sorun.

When the board reaches a critical temp, is triggers a self preservation protocol, this protocol is to force the CPU into it's lowest power state until temperatures recover, that's 1.4ghz@0.9V.

yani boost hizinin %35 i kadar hiza dusuyorsun.

anakarti vrm lere asili gelecek sekilde fanlarla sogutma denenebilir.
    biosa girip turbo core kapat

bu sorunu çozmek icin Overclock değil aksine underclock yapacaksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Temmuz 2017; 14:34:16 >
  • mainboard biraz zayıf gibi keyke 990 fx çipsetli alsaydın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.