Şimdi Ara

FX 8350 Gtx980 e Darboğaz Yaparmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: X-FI

Yok ben kimseye öyle birşey demem. Benide bilen bilir zaten ben NVIDIA-INTEL fanatiğiyim bir çok sebepten dolayı.

AMD CPU larla oyun oynanmaz dedim hala daha diyorum. Google'da istediğin kadar kullanıcı yorumu oku ve review sitelerinin chartlarına bak, FX CPU lar oyunlarda dökülüyor, min FPS ler berbat durumda. Adamakıllı oyun oynamak isteyen gider Intel CPU alır bu kadar basit.

Bunun low da ya da ultra da oyun oynamaklada alakası yok. COU low, ultra ayar anlamaz, o an oyun içerisinde ki kodu, fiziği işleyip ekran kartına frame yetiştirir. Yani şimdi bana kalkıpta herkes ultra-high oyun oynamaz deme alakası yok CPU yla.

Ultra Low muhabbetine girmeyeceğim hiç. Etkisi var, yok değil ama low ile high arasında işlemci fark oluşturacaksa zaten lowda da frame sayısını kısıtlayacaktır. Darboğazlı akıcı yani.

Lowda işlemci süper besliyor herkes ultra mı oynuyor tarzında bir savunmaya girmem. Bu arada açık açık fanatiğim diyeni ilk defa görüyorum. Hoşuma gitti. En azından konuşmanın samimiyetine inancım arttı.

FX işlemciler için ortada garip şeyler dönüyor. Bundan 2 sene önce 2500k piyasadayken ve 3570k da yeni giriyorken FX işlemciler high-end kartlarla(7970-680) son derece güzel sonuçlar veriyordu. Intele fazla para vermeden gönül rahatlığı ile işlemci işi kapatılıyordu. Zamanla her ne olduysa bilmiyorum bugün forumda FX8350 R9 280e darboğaz yapar deniliyor. Alttaki mesajlarını gördüm GTX460 ve benzeri performansta GPUlar varsa FX alın demişsin. Doğru bilgiler de paylaşıyorsun bu tarz heyecanlı cümleler de kuruyorsun. Sonuç olarak bugün forumda ya gerçekten el birliğiyle abartılıyor ya da ben de dahil olmak üzere şikayeti olmayanlar yalan konuşuyor. Testler de ayrı bir muamma. Geçenlerde dolanan GTA V işlemci testi hele. Dehşete kapılmıştım. Hepsi mi taraflı diyorsun ama kullanıcı testleri çok farklılık gösteriyor. FX işlemcileri savunmuyorum. Bana kalırsa 2013 yılında bile en azından yeni çipsetle gelebilirdi. Anakartlar ve işlemcilerimiz eski. Çoğu desteği doğal olarak sağlamıyor. Kontrolcülerle desteklenmesi gerekiyor.

R9 280x'e kadar FX işlemciler gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Üstü için ben de önermem alacak olsam asla FX tercih etmem. Sistemi nefessiz bırakacak kadar darboğaz yaşamadım yaşayan da görmedim. Min fpslerin droplu çıkması biraz garibime gidiyor. Forumda da ikilik var. FX işlemci kullanıyordum drop yaşıyordum intele geçtim düzeldi diyenleri de gördüm hafif limitleme var onun dışında sorunsuz diyeni de. Bu arada HD7850 GTX460ın neredeyse iki katı FX6300 ile stock frekansta bile darboğaz yaşamadım.

Vallaha darboğaz meselesi çorba oldu. Adamakıllı tarafsız birinin bu konu hakkında üst seviye GPUlarla deneme yapması gerekiyor. Test siteleri cidden çelişkili

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CVenturas kullanıcısına yanıt
    Ben gayet açık, seçik ve samimi konuşurum, gerek gerçek hayatta gerekse internet ortamında. Bu forumda bilmiyorum neden bu kadar "fan" lık kötüleniyor ya da garipseniyor apayrı bir konu. Yani bir marka var seviyorsunuz, destekliyorsunuz o zaman fanısınız demektir. Benim gerek çalışmalarım, ortam ve sunulan teknoloji, hizmet ve samimi ortam yüzünden ben bu iki markayı seviyorum o yüzden fanatiklik derecesinde bir bağım var. Ama kalkıpta diğerleri gibi hiçbir şey belirtmeden karşı tarafı küçük düşürmüyorum öyle bir amacım yok. (fanboy un kelime anlamı, bu forumda bıraktığı etkiyle aynı olduğuna inanmıyorum ).

Sırf bunu dedim diye beni samimi bulmanız ilginç geldi. Ne bileyim, bu forumda fan, fanboy baya yanlış anlaşılmış gibi birşey.

edit: 3570k çıkmadan amd cpular ile gtx680 son derece güzel sonuçlar alınıyordu dediniz, ben öyle birşey hatırlamıyorum. ya da o dönemki oyunlar yazılımsal olarak daha değişikti veya cpu ya yüklenmiyordu. yani donanım bir yerden sonra patlak vermez, patlak varsa zaten hep oradaydı. işin yazılım tarafı bunu tetikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 29 Mayıs 2015; 23:42:23 >

• bknz. ferrariye tüp takmak
  • erencems1 kullanıcısına yanıt
    samimiyetle konuşuyorum dx12yi bekle ondan sonra 8350 ile kimbilir 4690kdan belki daha iyi performans bile alabilirsin nede olsa multicore 8350 %17 daha iyi

%17 demek ortalama bi işlemcinin oc kapasitesi kadar demek bilmem anlatabildim mi..

kesin konuşmuyorum ama dx 12den sonra 4690k çöp oldu oc ile 8350 ancak ediyor derseniz şaşırmayın
    tabi microsoft vaadlerini yerine getirirse
  • yapmaz ama fps düşüşleri falan adamı sinir eder
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.