Şimdi Ara

FX 8350 Gtx980 e Darboğaz Yaparmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 3000-3500 liralık sistem toplucam. AMD fx 8350 işlemciye GTX 980 ekran kartı alsam uyumsuzluk yaratırmı? Darboğaz yaparmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erencems1 kullanıcısına yanıt
    darboğaz yapmaz fakat yakın fiyatlı bir intel işlemciden alabileceğin performanstan daha az performans alırsın. Ben bizzat fx 8350 kullandım yaklaşık 1 yıl. intel 4690k aldım daha sonra gerçekten fark ediyor. Fiyatı daha uygun birşey arıyorsan i5 4460 alabilirsin gayet yeterli olacaktır..
  • gtx980 hep tam performans gösteremez fx8350 ile. Özellikler 2-3 çekirdeği efektif olarak kullanan oyunlarda min. fps düşüklüğü yaşarsınız ve akıcılık azalır. GPu kullanımı düşük olabilir işlemciden dolayı. Ha illa alacaksanız da yüksek frekanslı ramlerle max. oc değerlerinde kullanırsanız işlemcinin yaptığı kısıtlamayı minimuma indirmeye çalışabilirsiniz.
  • 4690k al kafan rahat olsun. Kaç senelik işlemciye vereceğin paraya intel al

• Darboğaz yapmaz ama ani fps düşüklüğü, ekran kartından %100 yararlanamama, işlemcinin zorlanması gibi durumlar olur. İ5 4460-4590 en iyi seçimler.

• Arkadaşlar teşekürler i5 4690k almaya karar verdim

• O kart ile o işlemci stabil olmaz. Sorun yaşamanız muhtemel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erencems1

Arkadaşlar teşekürler i5 4690k almaya karar verdim

Riske gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: erencems1

Arkadaşlar teşekürler i5 4690k almaya karar verdim

Bu bütçeye hem i5-4690k hem de gtx 980 sığmaz.
  • Bu arada arkadaşlar ben değil arkadaşımın açtıgı konuydu bu. benim sistemimle alakası yoktur benim 5500 tl lik sistem toplicam konumu görünce yalancı falan demeyin sonra :D
  • erencems1 kullanıcısına yanıt
    Hallederiz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

Darboğaz yapmaz ama ani fps düşüklüğü, ekran kartından %100 yararlanamama, işlemcinin zorlanması gibi durumlar olur. İ5 4460-4590 en iyi seçimler.

Bu dediklerin zaten darboğaza giriyor.Sen cidden ne olduğundan eminmisin : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Darboğaz yapmaz ama ani fps düşüklüğü, ekran kartından %100 yararlanamama, işlemcinin zorlanması gibi durumlar olur. İ5 4460-4590 en iyi seçimler.

Darboğaza girdiğini biliyorum ancak oyunları oynayamama gibi bir sıkıntı olmaz. Testlere bakarsan bf4 ü fx8350 ve gtx980 ile 80-110fps arası oynuyorlar. Buda arboğaz değil takılmalara yol açıyor. 100fps de oynayıp darboğazdan bahsedilemez ancak ani fps dropları ve takılmalar olur. Aslında kısmen darboğaz olur ama büyük ölçekli bir şey değil.

• deli gibi yapar hemde FX CPU lar ile oyun oynanmaz. AMD işlemci ile oynanmaz desem daha doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

deli gibi yapar hemde FX CPU lar ile oyun oynanmaz. AMD işlemci ile oynanmaz desem daha doğru olur.

Tamam 980e darboğaz yapar ama bunu söylerken işin cılgını çıkarıyorsunuz. Ne demek FX CPU ile oyun oynanmaz. Oyundan mı atıyor girince? Belirli bir üst limiti var onun üstündeki GPUlarla kullanılmaz. Onun dışında ister isteyin ister istemeyin çatır çatır oynanır. Hiç boşuna bana fanboy falan demeye kalkmayın kimin fanboy olduğu apaçık ortada
  • quote:

quote:

quote:

Darboğaza girdiğini biliyorum ancak oyunları oynayamama gibi bir sıkıntı olmaz. Testlere bakarsan bf4 ü fx8350 ve gtx980 ile 80-110fps arası oynuyorlar. Buda arboğaz değil takılmalara yol açıyor. 100fps de oynayıp darboğazdan bahsedilemez ancak ani fps dropları ve takılmalar olur. Aslında kısmen darboğaz olur ama büyük ölçekli bir şey değil.

hocam siz darboğazı yanlış anlamışsınız. Darboğaz işlemcinin ekran kartını tam olarak besleyememesidir. Cpu kullanım oranı %80-100 arası iken , gpu kullanım oranının %60-80 arası olmasıdır ama bu demek değildir ki oyun akıcı şekilde oynanmaz. Bu durumda almanız gereken fpsden daha az bir değer alırsınız. Yani 100 fps almanız gereken yerde cpu kullanımım gpu kullanımı kısıtlamısından dolayı 80-70 fps alıyorsanız bunun adı darboğazdır. Ama oyun yine gayet akıcıdır. Burda sizin dediğiniz gibi aşırı takılmalar , kasmalar ,fps düşmeleri darboğazın yüzdesine bağlıdır. mesela fx-8350 ile gtx 980 %20-25 civarında darboğaz olur. Bu durumda oyun akıcı şekilde oynanır ama aslında aldığınız bu akıcılık yani fps değeri gtx 770-780 arasındadır. tabi yine bu değerlerde olması için en az 4,6 ghz'e oc yapılmış olması gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=AdMZp8m6wXM

bu videodaki cpu ve gpu kullanım oranlarına dikkat edin. darboğaz çok açık görünüyor ama fps değerleri yüksek. fakat darboğaz olmasaydı daha yüksek olacaktı. Darboğaz budur almanız gereken değerden daha düşük bir değer almanız. Bu oyunu takıla takıla oynayacağınız anlamına gelmez.

• CVenturas kullanıcısına yanıt
    Yok ben kimseye öyle birşey demem. Benide bilen bilir zaten ben NVIDIA-INTEL fanatiğiyim bir çok sebepten dolayı.

AMD CPU larla oyun oynanmaz dedim hala daha diyorum. Google'da istediğin kadar kullanıcı yorumu oku ve review sitelerinin chartlarına bak, FX CPU lar oyunlarda dökülüyor, min FPS ler berbat durumda. Adamakıllı oyun oynamak isteyen gider Intel CPU alır bu kadar basit.

Bunun low da ya da ultra da oyun oynamaklada alakası yok. COU low, ultra ayar anlamaz, o an oyun içerisinde ki kodu, fiziği işleyip ekran kartına frame yetiştirir. Yani şimdi bana kalkıpta herkes ultra-high oyun oynamaz deme alakası yok CPU yla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

quote:

deli gibi yapar hemde FX CPU lar ile oyun oynanmaz. AMD işlemci ile oynanmaz desem daha doğru olur.

Tamam 980e darboğaz yapar ama bunu söylerken işin cılgını çıkarıyorsunuz. Ne demek FX CPU ile oyun oynanmaz. Oyundan mı atıyor girince? Belirli bir üst limiti var onun üstündeki GPUlarla kullanılmaz. Onun dışında ister isteyin ister istemeyin çatır çatır oynanır. Hiç boşuna bana fanboy falan demeye kalkmayın kimin fanboy olduğu apaçık ortada

amd islemciler once yanar sonra reset atar.!!!!1!!1!!bir kidemli yarbay intelci bir abimizin lafidir bunun daha otesi fanatik bir laf olamaz.gel budist ol desek olacaklar ama amd zehirliyor herhalde bunlarin bunyelerini.8320 ile oyun oynayamiyorum abi oncesinde 1090t ile de oynayamiyordum bi sakal atin da i5 alayim.

• quote:

Yok ben kimseye öyle birşey demem. Benide bilen bilir zaten ben NVIDIA-INTEL fanatiğiyim bir çok sebepten dolayı.

AMD CPU larla oyun oynanmaz dedim hala daha diyorum. Google'da istediğin kadar kullanıcı yorumu oku ve review sitelerinin chartlarına bak, FX CPU lar oyunlarda dökülüyor, min FPS ler berbat durumda. Adamakıllı oyun oynamak isteyen gider Intel CPU alır bu kadar basit.

Bunun low da ya da ultra da oyun oynamaklada alakası yok. COU low, ultra ayar anlamaz, o an oyun içerisinde ki kodu, fiziği işleyip ekran kartına frame yetiştirir. Yani şimdi bana kalkıpta herkes ultra-high oyun oynamaz deme alakası yok CPU yla.

sonucta kullanmadigin bir islemci hakkinda yorum yapiyorsun google'da gordum bilmem ne diye.peki sunu biliyor musun gta5'te 30 fps gosterdikleri fx islemci ile ben catir catir oynuyorum o testler para aliyorlar amd'yi kotu gosterirlerse daha da cok para aliyorlar.testi 800x600'de yapiyorlar islemci yariliyor ama biz 1080p'de oynuyoruz o testlerin kasitli olabilecegi hic aklina geldi mi?onune ne koysak yiyorsun yani ondan sonra ben bu isi biliyorum diye cikma iste karsimiza biz de bunu diyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: krmkkr

quote:

quote:

quote:

hocam siz darboğazı yanlış anlamışsınız. Darboğaz işlemcinin ekran kartını tam olarak besleyememesidir. Cpu kullanım oranı %80-100 arası iken , gpu kullanım oranının %60-80 arası olmasıdır ama bu demek değildir ki oyun akıcı şekilde oynanmaz. Bu durumda almanız gereken fpsden daha az bir değer alırsınız. Yani 100 fps almanız gereken yerde cpu kullanımım gpu kullanımı kısıtlamısından dolayı 80-70 fps alıyorsanız bunun adı darboğazdır. Ama oyun yine gayet akıcıdır. Burda sizin dediğiniz gibi aşırı takılmalar , kasmalar ,fps düşmeleri darboğazın yüzdesine bağlıdır. mesela fx-8350 ile gtx 980 %20-25 civarında darboğaz olur. Bu durumda oyun akıcı şekilde oynanır ama aslında aldığınız bu akıcılık yani fps değeri gtx 770-780 arasındadır. tabi yine bu değerlerde olması için en az 4,6 ghz'e oc yapılmış olması gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=AdMZp8m6wXM

bu videodaki cpu ve gpu kullanım oranlarına dikkat edin. darboğaz çok açık görünüyor ama fps değerleri yüksek. fakat darboğaz olmasaydı daha yüksek olacaktı. Darboğaz budur almanız gereken değerden daha düşük bir değer almanız. Bu oyunu takıla takıla oynayacağınız anlamına gelmez.

Söylediğim aynı şeye çıkıyor. En sonda darboğaz var ama abartılacak kadar değil demek istedim. %25 darboğaz "oooo darboğaz, amd çöp" denecek bir durum değil. Zaten kaç yıl öncesinin işlemcisi. Yorumumu doğru yorumlayınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.