Şimdi Ara

FX 8350 OYUNDA 67 DERECE !! (OC YAPMADIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şöyle bir sorunum var işlemcim boşta 39 derece. Oyuna girince (CS GO) birden 65-67 derece oluyor. Stok fanda değil Hyper 103 var. Sorun nedir termal macundan şüpheleniyorum. Kutudan termal macun çıkmamıştı bende gidip mahalledeki bilgisayarcıdan aldım 10 liraya termal macunu. Sizce kaliteli bir şey alsam düzelir mi? Kasa içi havalandırma yeterli. 4 tane fan var bi tane içeri üfleyen 12 cm, arkada dışarı üfleyen var, yan kapakta alttaki içeri, üstteki dışarı üflüyor Ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorge Masvidal -- 27 Haziran 2015; 2:17:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci fanı tam oturmamış olabilir. Sana oturmuş gibi geliyor bazen ama oturmamış oluyor. Çıkarıp yeniden takmanı öneririm. Termal macun alabilirsen iyi olur. Vatan'da XIGIMATEK markasında 15 lira civarlarında satılan bir termal macun vardı gayet iyi öneririm.
  • Montaj düzgün değildir belki.Macunun sürülüş şekli de önemli.Çok kalın sürdüyseniz ondan da olabilir.
  • Sorun imzada 4.7 ye oc lenmiş işlemciyi o halde tutuyormusun stok mu bu değerler?
  • Üstte fan bölmesi varsa kesinlikle değerlendir ben böyle kurtuldum
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Bir ara öyle bir çılgınlık yapmıştım aşırı ısınınca stok değere çektim. Değiştirmeyi unutmuşum imzayı.

Kaç kere söküp kontrol ettim montajda sıkıntı yok. Macunuda çapraz metodla sürdüm.

• Eğer doğru anladıysam yan kapakta iki tane fan var ve alt tarafta ki içeri üst tarafta ki dışarı üflüyor. Böyle olmaması lazım hava sirkülasyonu bozulur tamamen. Yan kapakta iki fan da içeri üflemeli. Eğer kasanın üstünde yer varsa yan kapaktan bir fanı alıp kasanın üstüne takmalısın.
  • Degerlerde bir anormallik yok elindeki 125w tdpli islemci sogutucunda giris seviyesi 92mm ve dusuk cfm li fani olan bir sogutucu macun degisimi belki 2-3 derecedaha etki eder okadar

• pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanımda sorun çıkarmıyorda sinir oluyom o kasanın anakart takılan tarafı ısındıkça.kaç dereceden sonra sorun olur ?

• AMD için 75C sonrası sıkıntılı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.