Şimdi Ara

FX 8350 pin yamuldu :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Vatan Bilgisayardan yeni soğutucu aldım sonunda jet motorundan kurtulacağım diye sevinmiştim,her şeyi söktüm"Soğutucuyu sökmeden önce oyun oynadım ısınması için baya sıcaktı 5 10 dk sonra da sökmeye başladım"fazla zorlanmadan rahat bir şekilde çıktı soğutucu sonra bir baktım sokete işlemci yok soğutucuya baktım soğutucuya yapmışmış,ertesi gün vatana gittim adam tornavida ile işlemciyi soğutucudan ayırdı siz düzeltebilir musunuz dedim hayır biz bunları yapmıyoruz dedi beni gönderdi sorularımın yarısını takmadan geçti gönderdi beni şimdi elimde 6 - 7 adet pin i yamuk FX 8350 var boş boş duran 2 aylık kasam var yeni işlemci almak istemiyorum,vatan da tamir etmek istemiyor,yabancı forumlarda araştırdım kuyumcu bunu halledebiliyor muş
    NOT. İşlemci soketi nin demiri aşağıdaydı acaba soket zarar görmüş mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Beokros

Dün Vatan Bilgisayardan yeni soğutucu aldım sonunda jet motorundan kurtulacağım diye sevinmiştim,her şeyi söktüm"Soğutucuyu sökmeden önce oyun oynadım ısınması için baya sıcaktı 5 10 dk sonra da sökmeye başladım"fazla zorlanmadan rahat bir şekilde çıktı soğutucu sonra bir baktım sokete işlemci yok soğutucuya baktım soğutucuya yapmışmış,ertesi gün vatana gittim adam tornavida ile işlemciyi soğutucudan ayırdı siz düzeltebilir musunuz dedim hayır biz bunları yapmıyoruz dedi beni gönderdi sorularımın yarısını takmadan geçti gönderdi beni şimdi elimde 6 - 7 adet pin i yamuk FX 8350 var boş boş duran 2 aylık kasam var yeni işlemci almak istemiyorum,vatan da tamir etmek istemiyor,yabancı forumlarda araştırdım kuyumcu bunu halledebiliyor muş
    NOT. İşlemci soketi nin demiri aşağıdaydı acaba soket zarar görmüş mudur?

her kuyumcu yapmaz onu çok geçmiş olsun kendi işlemci öyle olsa ub kadar üzülmezdim işlemciye zarar gelmesini hiç sevmem

• hiç korkma hocam benimde phenom işlemcim anakartın yuvasına iyi oturtamamıştım kiliti bir kapattım kapanmadı işlemciyi bi cıkardım pinler yamulmuş. şimdi yapman gerekn olay şu. kendin yapamassan usta bir saatciye gödür işlemciyi saatçi ne halaka diceksin halakası var =) o itinaile pinleri düzeltir cınbızla yok ben yaparım diyorsan sen yap cınbızla kredi kartıda olur düzeltmede dene ve gör yanlız fazla oynama pinlerle düzelt bırak hassa parça onlar cok kolay gelsin
  • 0.7, 0.9 gibi uçlu bir kalemle (pinleri kalemin ucuna denk getirerek) fazla zorlamadan düzeltebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beokros kullanıcısına yanıt
    Kopan pin yok. Maket bıçağı ile yavaşça, kırmadan düzeltirsen sorun kalmaz. Ben 1150 soketin 20-30 tane pinini yamulttum. Mikroskopla düzeltmiştim.
  • Hızlı cevabınız için teşekkürler büyük ihtimalle dediğiniz gibi yapacağım saatçi veya kuyumcu
    Hasara 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?arkadaşıma resimleri gönderdi o kadar da kötü gözükmüyor dedi
    Gece uyuyamadım bir türlü ilk kez başıma geldi :)
  • benimde işlemcinin yamulmuştu cımbızla düzelttim gerçi benim pinler köşedeydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önerileriniz için teşekkür ederim,başka önerisi olan var mı?
    Daha fazla seçeneğin olması her zaman iyidir :)
  • Geçmiş olsun demiyorum çünkü görüntülere bakılırsa işlemciniz sapasağlam. Kırık pin yok o yüzden arıza verme ihtimali çok çok düşük. El becerisine bakan bir iş. Kendinizde yapabilirsiniz aslında. El beceriniz kötü ise arkadaşların dediği gibi ince işlerle uğrasan saatçi gibi esnaf arkadaşlar halleder. Ama 0,7 0,9 uç kalem oldukça kolay gibi duruyor.
  • 8 yere uğradım kuyumcu,saatçi,bazıları ben bu tür iş yapamam dedi birileri çok hassas iş deyip ret etti.
    Sizce bilgisayarcıya götürüp şansımı mı deneyeyim yoksa kendim mi düzeltmeye çalışayım?
  • Kendin çok dikkatli bir şekilde yapabilirsin.Benim işlemcim de birkaç kere yamulmuştu.Kendim düzelttim hep.Ama fazla güç uygulayıp koparırsan o zaman çok kötü olur.Düzeltebilirsen hiçbir sorun kalmaz.Adamlar da haklı yanlışlıkla kırılırsa pin başına kalır.O yüzden kabul etmemişlerdir.
  • bir tane büyüteç bulursan al onu pinlere bakacak şekilde birşeye tuttur ışığı yüksek bir yere geç önce cımbızla nazikçe düzeltebildiğin kadar düzelt daha sonra aralardan kredi kartı ile geç nazikçe. çok matah birşey değil kendine güven, heyecan yapma, ellerini titretme yeter.
  • bütün pinleri düzelttim herseyi taktim bilgisayar aciliyor Gigabyte yazısından sonra kapanıyor biosa giremeden kapanıyor sorun ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciyi tekrar dikkatlice çıkarıp pinleri tekrar bir gözden geçirin. Gözünüzden kaçmış yamuk veya kopmuş bir pin daha olabilir. Ama isterseniz önce anakarta bağlanan 24 ve 8 pin kablolarınıda bir kontrol edin.
  • Cikarttim baktim hepsi dümdüz biraktigim gibi oturuyor sokete, 24 8 pin olarak ne demek istediniz bu islerde usta degilim daha yeni girdim bu islere

Güç kaynağından anakarta takılan biri kalın (24 pin) diğeri ince (4 ya da 8pin) iki kablodan bahsediyorum. Ayrıca fazla anlamıyorsanız yapıcam derken iyice zarar verebilirsiniz sisteme. Bilen birinden yardım almanızı tavsiye ederim.
  • Hersey takılı ve yerinde bilgisayar aciliyor en fazla Windows'un Hoşgeldiniz ekranina kadar geliyor ve kapaniyor biosa giriyorum 5 10 saniye sonra yine kapaniyor.
    Baska ne yapabilirim
    bu arada sogutucuyu takmadan çalıştırdım bilgisayarı ondan olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beokros -- 18 Mayıs 2015; 22:03:39 >
    Soğutucuyu takmıyorsanız böyle yapması çok normal, böyle devam ederseniz işlemciye kalıcı hasar verebilir hatta vermiş bile olabilirsiniz.
  • arkadaşım soğutucu takmadan işlemcimi çalıştırılır yahu?yakında anakart işlemci elinize alır dolaştırırsınız benden söylemesi.
  • Soğutucuyu takayim mi peki.?
    ne yapmam gerekiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.