Şimdi Ara

FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anakartin modeli nedir?4.5 ghz icin 1.4v biraz az mı diyorum cunku ben 4.4 icin 1.368v veriyorum.bazı islemciler ne sogutma olursa olsun voltaja gelmez artik onu denedikce anlayacaksin.bazilari da dusuk voltajla guzel degerler yapabilir o yuzden sogutma duzgun olunca bi dusuk voltajlarla dene bir de yuksek voltajla dene zaten anlarsin islemcinin huyunu.kilitlenme reset degil direkt kapaniyorsa sicaklik yuzundendir.su sogutmanin montajini dogru yaparsan sıkıntı cıkmaz bence.

4.2 1.28v gayet guzel.

anakartin biosunda pc health gibi bir bolum yok mu o 55 derece isini ayarlayabilmen lazim en azindan silent performance balance gibi pwm ayarlari olabilir.su sogutmanin pompasini takarsin tam devir yapan yere versin dursun coskuyu pompada farketmez.

peki anakartin yeni bios guncellemesi var miymis?varsa yap faydali olur.

sogutucu gelsin dene yine buradan yazarsin acelesi yok ama anakartin voltaj etkisini gordun degil mi?anakartimiz guzel ama islemci takoz olabilir 4.6 4.7 yapmayabilir en azindan dusuk voltajla 4.4 4.5 yapmaya calisabiliriz.

su sogutmanin da modelini yazabilirsin.

• Anakart dediğiniz anakart, gigabyte GA-990FXA-UD3 revizyon 1.1

Voltaj konusunda dediğiniz gibi daha stabil eski anakarta göre, o.c yapmak isteyen için daha rahat olacaktır.

Sıvı soğutma masterliquid lite 120 siparişi verdim, çok da iyi olmasa bu işlemci için yeterli olur diye düşünüyorum, video incelemesine baktığımda ryzen 1800x gibi bir işlemcide bile çok iyi performans veriyordu. Bir de yanına mastergel maker aldım 11 w/m-K değerinde.

Bios eski tip bios.

Bu videodakinin aynısı, fan kontrol kısmı göründüğü gibi çok da fazla detaylı ayar yapmaya izin vermiyor.
    Easytune programında hassas ayar yapılabiliyor şu sıcaklıkta şu kadar devirde dönsün diye fakat işlemci 55 i görüğü an fan tam devir dönüyor o programın bir etkisi olmuyor.

• mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    anakart benim essekligim olmus rev1.1 diye satici link atmis ben daha yuksek revizyon zannetmisim ama soyle bir sey var 4.0 bile olsa fiziki bir fark yok galiba bios degisik dedigin gibi mesela 4.0 olanlarda APM kontrolu geldi gibi degisiklikler var 4.0 bile olsa bios simdikiler gibi mouse kontrol sekilli semalli grafikli degil yine eski bios gibi ama azicik daha yeni.ben vrm'dir elektrik tesisatidir iyi olsun oc'de diye bunu gosterdim eski olmasi belki ayar olarak isine yarardi ama 300 liraya da sanirim vermezlerdi bunun 4.0 olanini.pahali anakarti da ben almam dedin ikisinin ortasi olmus iste sorun yok.

sogutucu yeterli macun guzel sonuclarini bekliyorum.

dedigim gibi sen o full ceviren islemci girisi midir neresidir fan takma oraya sogutucunun pompasini tak full versin.ses sorunun olmaz su sogutmada.
  • Hocam ben bu anakarta 2 tane ram takmak istiyorum da 2. rami sistem görüyor fakat kullanılabilir olarak rami kullandırmıyor.

Bende 4 ve 8 olarak 2 adet ram var görünen 12 fakat kullanılabilir 8 görünüyor. (RAM lerin markalar farklı)
    Eski anakartta iken böyle bir şey yoktu ama bu anakartta bir türlü bu sorunu çözemedim.
    Bu konu hakkında bir bilgin varsa yardımcı olur musun ?
    anakart biosta 12gb goruyor ama windows gormuyorsa ve anakarti taktiginda format atmadiysan format atabilirsin sorun yazilimsal anakartla alakasi yok.

sunu da deneyebilirsin aramaya msconfig yaz ac onyukleme gelismis secenekler orada bellek ust siniri secili mi diye bak varsa tiki kaldir bastan baslat.
  • Format attım, tüm sürücüler ise güncellendi.
    Msconfig baktım zaten işaretli değildi, bende işaretledim üst sınırı 12 GB olarak ayarladım belki görünür diye yine aynısıydı, sonra tekrar o işareti kaldırdım durum tabi yine aynı.
    Sorunu görselden de anlayabilirsiniz.

FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 14 Aralık 2017; 21:18:54 >
  • Ayrıca bunu da eklemek isterim.

cpu-z programindan bir goruntu atar misin memory kismindan?

ne yapabilirsin mesela ramleri nasil takiyorsun 1-2 slot mu 1-3 slot mu? once 4 mu 8 mi?bunlarin yerlerini degistirebilirsin 4+8 1-2 ise 8+4 1-3 ya da 2-4 gibi kombinasyonlar dene.sende olan sey ddr2'de surekli gordugum bir seydi ama ddr3'te pek olmuyordu.farkli kapasite marka dedin mi problem zaten ddr2'de ama ddr3'te de olabiliyor bu yuzden kit tavsiye ediyordum ben ram bolumunde takilirken.
  • Sorunu halllettim.
    Anakartta işlemci frekansı ile oynadığımda bu sorun oluşuyor. Default yaptığımda sorun olmuyor, gerçekten garip bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 15 Aralık 2017; 10:59:51 >
    single diyor dogru takmamissin.dual yazacak o memory kisminda.1-2 veya 1-3 seklinde takiyorsan diger sekilde dene.
  • Sitesinden kitapçığa baktımda yan yana koymamı söylüyordu.

0 ve 1. kanal olarak 2 adet kanal var, bellekler 1. kanalda çalıştı diğer 0. kanalda sisteme görüntü gelmiyor.
    Aslında ben oraya takmak isterdim çünkü işlemciden uzak oluyor, sıcaklıklıkları birbirlerini etkilemesin diye de şimdilik böyle de iyi tabi sorun olmuyor.

Ayrıca cpu z de hala single olarak görünüyor, sanırım farklı marka olduğundan dual olarak çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 15 Aralık 2017; 20:7:11 >
    ddr2'de bile farkli marka boyut 2 4 tane ise dual calisir.ben 2x1 veritech ve 2x512 ocz'yi dual kullanmistim.ddr3'te olmaz marka farkli olayi calisiyorsa dual gorur ama dersen ki farkli boyutta uyumsuzluk yapti bu kadar calisti ona bisi demem.calismasinda sorun var mi simdi single olmasi disinda?islemciye oc mi yapamiyorsun?tek 8gb ram tak bir de oyle oc dene.8 de isini gorebilir eger 4 isi bozuyorsa.nasilsa her turlu single oluyor.
  • Şu anlık bir sıkıntı yok single görünmesi dışında.
    Tek sıkıntı dediğim gibi diğer kanalda bellekler çalışmıyor ama slotlarda sorun yok, tekli olarak ram takınca çalışıyor çünkü.
    O.C konusunda da bir sorun yok rahatlıkla değerler ile oynuyorum şu anda.

Sıvı soğutma da bir türlü ulaşmadı elime, amazon normalde çok sıkıntı yapmazdı fakat bir durum oldu demekki yoksa şimdiye almıştım, değerleri sizle paylaşmıştım.

Anakart da yeni olduğundan tam tanıyamadım işte, sorunlar oldukça yavaş yavaş tanıyorsun anakartı, bir de soğutucu geldimi zaten tamamdır.
    single'da bir iki fps kaybedersin cok problem degil duzgun calistiktan sonra.
    oc de yapilabiliyorsa iyiymis ama su sogutma gelip yuksek oc olmazsa dedigim gibi tek 8gb ile de bi deneyin cunku su anda anakarti zorluyordur 4+8 cunku bunlar biraz kalburustu anakartlar ve kit ile calisacak sekilde yapilmistir yoksa malzeme olarak iyi.en pahali fx anakarti olan asus formula z'ye bile taksan ramler uyumlu degilse tam olarak anakartin yapabilecegi bir sey yoktur.daha dandik anakartlar karma ramlere gore yapilir ama ram uyumsuzlugu ram uyumsuzludur anakart yuzunden oldu diye bisi yok.2x8gb ramler ucuz olsa hemen alin diyecem ama cok pahalanmis ramler o yuzden idare edin.belki 4+8 ile de yuksek oc olacak ya da tek 8gb ile de yuksek oc olmayacak o yuzden bi bakalim duruma almayin bir sey.

amazon bana iki kere 12 gunde teslim etmisti ama gecikme olabilir acelemiz yok yeter ki duzgun kurun ve pompasi fabrikasyon arizali olmasin ya da radyatorunde saginda solunda kacak olmasin.

anakartin guzel de iste biosu dandikmis o da rev4 olmadigi icin rev4 super cunku ben biliyorum ama onu da 300 liraya vermezlerdi.her anakartta alismasi zor olur formula z olsa isin icinden cikamazdiniz bi digi voltaj ayar yeri var gir cikama o sekilde.gigalar basittir zamanla alisirsiniz.

Buradan anakartı benim nasıl kullandığımı görebilirsiniz hocam, kafanızda soru işareti varsa ortadan kalkar. Anakartın sahibi bendim.

https://valid.x86.fr/xghfm0
  • anakartin oc kapasitesi konusunda gram suphemiz yok.sorun arkadasta farkli marka ve boyutta iki ram var boyle olunca sorun olmus ama hallettim diyor.biosuna da biraz asina olsun artik.kafasina takilan ayar varsa sana pm atsin cok karisik degil zaten biraz kullanma kurcalama ile uzmani olur.
  • Aynen, zaten çok da karışık değil bios. Yeni bios değil ama stabil eski bios yani. Dual olarak çalışmıyor daha doğrusu tek slot çalışıyor demişti önce sonra hallettim demişti ama sanırım sorunu devam ediyor yukarıda okuduklarıma göre. Ben hem attığım linkten görebileceğiniz gibi kingston hyperx 1600 mhz ramleri 1730da falan çalıştırdım dual olarak. bu cpuzdan linkinden 1 ay sonra falan da g.skill ripjawsx 1600 mhz kullandım dual olarak 1866ya overclocklayarak. en son da hi-level 2000 mhz kullandım bunu da 1866da kullandım dual olarak. En son beta bios yüklüydü f10E hepsinde. ramlerinde bir sorun var belli ki
  • rev4 dedigimde APM diye bir ayar var o kapatilabiliyor manual yapiyorsun karisma hizima voltajima diyorsun benim ud5'te de var mesela apm acikken 1.38v verir kapatirsan 1.3v verir ve islemci isindi dur abi ben sunu bi yavaslatayim filan yapmaz kapaliyken.arkadas su sogutma almis hiz dusmesi olmaz artik voltajini ayarlayacak.daha yeni bios gorunumu versiyonu diyelim dosya degil oc konusunda yeni veya pro olmayanlar icin iyi bir sey.ancak bu demek degil ki eski diye ayari verince almiyor onda sorun yok bazi anakartlarda 1.35v verirsin 1.4v verir ya da 1.3v verir.

iyi mi bakalim islemcisi ne kadar cikacak?onlar mesele degil zaten mesele ram.rev4 olsa zaten 300'e vermezdin.kit olsun diye yapilir boyle anakartlar sendekiler kitmis arkadasin ramlerde sorun var ama bu pahalilikta da git 2x8 1866 neyse ram al demeyecem oldugu kadar idare etsin gerekirse tek 8gb'yi taksin.
  • hocam yalan söylemek istemiyorum ama sanki bu anakartta APM MASTER diye bir ayar vardı. Tam hatırlamıyorum o yüzden emin değilim.

anakart olarak da, etrafımdaki arkadaşlar falan asus m5a97li 970 chipsetlerden çok çektiler valla bu anakartta tek bir sorun bile yaşamadım, gerçekten kaliteli anakart. ayrıca evet rev yüksek olsaydı bu fiyattan vermezdim. rev 3den sonra uefi bios gelmiş bunlara da zaten
  • Teşekkürler hocam, anakart yeni olduğundan başta yabancı geldim de şimdi tanıdıkça alışıyorsun anakarta.

RAM sorunu ise büyük ihtimal farklı ram olduklarından dolayı olsa gerek, mhz ve voltaj değerleri birebir aynı olmasına rağmen farklı marka diye dual çalışmıyorlar.

APM Master tam olarak nedir bilmiyorum fakat öyle bir ayara hiç denk gelmedim.

Vardı diğer hatırlıyorsanız bu videodan bakabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=383&v=jJVsxlQYnmM

Bios sürüm ise f10e ben recovery edip tekrardan bios güncelleme yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 16 Aralık 2017; 15:40:40 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.