Şimdi Ara

fx 83xx işlemciden i5 skylake e geçmeye değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Machan

quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Perfornansin skylake'den az olacagini sanmiyorum hatta daha iyi olacagini dusunuyorum

Herşeyden önce nm ve DDR4 var. FairLighty sizce DDR3'den 4'e geçmeye değermi ? Bende İ5 4460'dan Skylake'e geçsemmi diyorum.

Bence gereksiz olur elindeki işlemci gayet iyi uzun süre sorunsuz götürür seni performansından memnun değil isen ikinci el 4790 ve anakartın o.c için müsait ise 4790K almayı düşünebilirsin daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

Orijinalden alıntı: Machan

quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Perfornansin skylake'den az olacagini sanmiyorum hatta daha iyi olacagini dusunuyorum

Herşeyden önce nm ve DDR4 var. FairLighty sizce DDR3'den 4'e geçmeye değermi ? Bende İ5 4460'dan Skylake'e geçsemmi diyorum.

Bence gereksiz olur elindeki işlemci gayet iyi uzun süre sorunsuz götürür seni performansından memnun değil isen ikinci el 4790 ve anakartın o.c için müsait ise 4790K almayı düşünebilirsin daha mantıklı olur.

H81M-P33 anakart var. Ama Recep Baltaş Asus H81-Gamer ile K ibareli işlemciler son BIOS ile overclock edilebilir demişti. Doğru mu bu ?

• Elindeki anakart oc yapamaz ayrica o fazlar ile i7 yi de duzgun tasimasi zor

H81 gamer ile kisitli seviyede oc yapabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Ocak 2016; 18:18:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skylake serisi işlemcilerde K ibaresi olmayan işlemcilere o.c olabiliyor ama diğerleri hakkında bilgim yok açıkcası araştırmak lazım iyice.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Elindeki anakart oc yapamaz ayrica o fazlar ile i7 yi de duzgun tasimasi zor

H81 gamer ile kisitli seviyede oc yapabiliyor

Güç tüketimleri aynı neden taşıyamasın ? Sorunsuz kullanan birçok kişi var.
  • uzun süreli kullanım için vrmleri üstünde soğutma bile taşımayan bir kart o h81 kart ile vrm ısındıkça Frekans düşürmesi sorunu yaşayanda bir sürü kişi var o yüzden tavsiye edilen bir durum değil biz uyarımızı yaparız gerisi kullanıcıya kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Ocak 2016; 18:53:23 >
  • quote:

uzun süreli kullanım için vrmleri üstünde soğutma bile taşımayan bir kart o h81 kart ile vrm ısındıkça Frekans düşürmesi sorunu yaşayanda bir sürü kişi var

Merak etme ben takarım paşa gibi kullanırım evel allah. Dediğin gibi olsa FX 9590, 220W için tasarlanmayan 970 Gaming anakartında çalışmaz.
  • Alıp almamak sana kalmış ama orda dur 9590 970 gaming de düzgün dört dörtlük olması gerektiği gibi çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Ocak 2016; 18:56:05 >
  • quote:

9590 970 gaming de düzgün olması gerektiği gibi çalışmıyor zaten

Zaten desteklenen işlemciler listesindede yok ama tüm H81 kartlarda İ7 koyuyorlar o listeye. Neyse İ5 4670 alır bakarım rahatıma.
  • Kasa havalandırman iyiyse denersin baktın olmuyor beğenmiyorsan sonra 2 ci el daha iyi bir anakart bulur alırsın buda bir seçenek
  • quote:

Kasa havalandırman iyiyse denersin baktın olmuyor beğenmiyorsan sonra 2 ci el daha iyi bir anakart bulur alırsın buda bir seçenek

Artık skylake almak lazım alıyorsak ve onuda şuan düşünmüyorum. P33 ile memnunum ve technopatta 4790 takarsan sorun olmaz dediler zaten BIOS'um güncel ve G3258'i overclock etmiştim önceden 1.4 volt verdim ve 4.4 ghz hızında oyunlarda stabilite elde ettim ama GTA 5'de darboğaz yaptığı için 4460'a geçtim. 4670K ısınan bir işlemcimi ? 4690 yada 4770 alayım o zaman.
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    1 sene kim kimi bekliyor. Zen kurarim dedim. Hazirana kadar çıkar dedim. 2017in ikinci yarısına şarkı. Ben 1.5 sene m bekleyecegim Zen işlemci icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4460'dan sonra geçilecek işlemciler ya 4690K olur yada 4790K gerisi sana pek birşey kazandırmaz.
  • quote:

4460'dan sonra geçilecek işlemciler ya 4690K olur yada 4790K gerisi sana pek birşey kazandırmaz.

4790'nın K'sız olanıyla beraber GTX 980 Ti alırım. Sence H81M-P33 ikisinide sorunsuz çalıştırır mı ?
  • elinde zaten 4460 varken 4690 almanın bir anlamı yok Çok hissedilir fark olmaz

4670k içinse İntelin bu seri işlemcilerinde sıcaklıklar genel olarak yüksek seyrediyor UFak bir ıhs müdalesi yapılınca iyileşme varhttp://www.overclock.net/t/1397764/delidded-4670k-results (delidding işlemi)

O anakart üzerinde k işlemciler içinde oc varmı emin değilim ama K serisi işlemcilerin çok daha yüksek faz yapısına ihtiyaçı var h81 p33 2 fazlı bir anakart dayanması zor

İ5 i7 nin farklı olan ht de henüz çoğu oyunda etkisi yok .Elindeki işlemcinin suyu çıkana kadar kullan derim

• Dostum işlemci ve ekran kartı sorunsuz kullanılır ama o anakart ile tam randıman alamayabilirsin.
  • quote:

Dostum işlemci ve ekran kartı sorunsuz kullanılır ama o anakart ile tam randıman alamayabilirsin.

PSU yetiyor. Neden alamam ?
  • quote:

elinde zaten 4460 varken 4690 almanın bir anlamı yok Çok hissedilir fark olmaz

4670k içinse İntelin bu seri işlemcilerinde sıcaklıklar genel olarak yüksek seyrediyor UFak bir ıhs müdalesi yapılınca iyileşme varhttp://www.overclock.net/t/1397764/delidded-4670k-results (delidding işlemi)

O anakart üzerinde k işlemciler içinde oc varmı emin değilim ama K serisi işlemcilerin çok daha yüksek faz yapısına ihtiyaçı var h81 p33 2 fazlı bir anakart dayanması zor

İ5 i7 nin farklı olan ht de henüz çoğu oyunda etkisi yok .Elindeki işlemcinin suyu çıkana kadar kullan derim

Zaten ondan sonra laptop alıcam skylake mimarili. H81-Gamer 4 fazlı ve O.C eder diye tahmin ediyorum. Şimdi 4790 84W TDP değerine sahip ve 1 adet faz 42W verse yetiyor.

• Alamazsın demedim hocam alıp kullanabilirsin tabiki ama anakart biraz zayıf diğer parçalar ise en iyilerinden büyük bir sorun olacağını sanmıyorum denemekte yarar var kararlı isen.
  • quote:

Alamazsın demedim hocam alıp kullanabilirsin tabiki ama anakart biraz zayıf diğer parçalar ise en iyilerinden büyük bir sorun olacağını sanmıyorum denemekte yarar var kararlı isen.

Zaten 980 Ti gücünü PSU'dan çekecek doğrudan. 4790 ise 84W tüketiyor. 1 adet faz 42W verse yeter diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.