Şimdi Ara

fx 83xx işlemciden i5 skylake e geçmeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni sistem toplayacak kişilere skylake tavsiye ediliyor güncel mimari olduğu için. peki hali hazırda fx 8300/8320/8350 vs kullananlar için i5 skylake e geçmeye değer mi? anakart ram işlemci vs komple değişecek ve bir sürü masraf. yoksa bir kaç yıl daha idare etmeli mi? oyun performansları açısında büyük farklar olur mu? düşünceleriniz nelerdir?

• huoralcarin H kullanıcısına yanıt
    AMD ZEN beklenmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    peki hocam bu zen sizce skylake i yakalar mı? fiyat olarak sanırım amd her zaman daha uygun bir politika izliyor bu yüzden tahminim skylake ten ucuz olur. birde soket değişecek mi bunda yoksa am3+ gibi mi olacak gene anakart ve ram değiştirmeden kullanabilecek miyiz? bilginiz var mı konu ile ilgili?
    Yeni soket am4+ ve ram ddr4 buyuk ihtimal yani yeni anakartlar geliyor

Zen'in performansini ise bekleyip gorecegiz

o zaman her türlü masraf çıkacak yani hocam :) inşallah skylake le eş değer performansa ulaşırlar ve fiyatları daha uygun olur dolar malum çok yükseldi
    Perfornansin skylake'den az olacagini sanmiyorum hatta daha iyi olacagini dusunuyorum

bakalım hocam bi çıksın kıyaslayalımda ona göre burda tartışılır avantajlı olana yöneliriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hayir Degmez Ama Zen islemciye Gecmeye Deger.

• Şu an geçmeye değmez.

Zen 'in ilk çıktığı anda fiyatının düşük olacağını bende düşünmüyorum. Ama intelin 10 nanometre yeni işlemcileri 2017 yılı içerisinde çıktığında asıl o zaman pazar tam alımlık hale gelir.
    Bende FX8320 işlemci var ve 2017 ortasına kadar değiştirmeyi düşünmüyorum. Intelin 10 nanometre işlemcilerini de gördükten sonra kararımı vereceğim.
  • Zen fxler gecikirse pratikte o donem cikacak yeni intellerin yine gerisinde kalir Intel de karsi hamle yapabilecek bir guce sahip bu gune kadar rakibi olan at kosmadigindan gidim gidim verdi oda bos durmayacak karsilik verecek

Fx 8 serisi elinde olan bekleyebilir gunumuz icin yetersiz bir islemci degil ama her halukarda anakart ve ram masrafin olacak

Birde buldozer cikarken de boyle olmustu su kadar ucuyor islemcimiz bu kadar iyi derler sonuc yok cikmadan konusulanlar havada kaliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Ocak 2016; 10:50:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huoralcarin

arkadaşlar merhaba,

yeni sistem toplayacak kişilere skylake tavsiye ediliyor güncel mimari olduğu için. peki hali hazırda fx 8300/8320/8350 vs kullananlar için i5 skylake e geçmeye değer mi? anakart ram işlemci vs komple değişecek ve bir sürü masraf. yoksa bir kaç yıl daha idare etmeli mi? oyun performansları açısında büyük farklar olur mu? düşünceleriniz nelerdir?

sıfırdan sistem toplayacak olsaydın mevcut bileşenelrin olamsaydı skylake topla derdik. yada biraz daha bekle zen al derdik. ama 83xx serisinden skylakeye gecmeye değmez. hiç değmez boşa masraf olur, verdiigin paranın karşılığını alamazsın. 8300 seriside gta 5 e bile yeten bir işlemci zaten. elindekiyle takıl. idare et demiyorum. zaten işlemcin güzel. elinde fx 6000 yada 4000 serisi bir işlemci olsaydı benim gibi, idare et derdim. ama 8000 serisi zaten gayet iyi.

zen ile birlikte düşük güç tüketimi yeni soket vede yeni nesil am4-am4+ anakart ddr4 ramlar. skylakeyi tokatlayacak işlemci beklentisindeyiz. birde ucuz olur. diye düşünüyorum.
    bende zeni bekliyorum. fiyat beklentim. i7 ye vereceğim para ile zen den aynı ayarda işlemci ve güzel bir anakart alabilmek hiç olmasada 100-200 üstü vererek bunu yapabilmek.

ama şuan fx 9590 ın fiyatı bile 1000 tl ye yakın gibi zen de fiyat ne olacak acaba. peki zen cıkınca 9590 ın fiyatı 600 tl lere düşünce zamanında 900-1000 tl verip 9590 alan kullanıcalar için drum ne olacak. kendilerini kullanılmış enayi yerine konmuş hissetmeyeceklermi. bu duruma düşen kişi bir daha amd tercih edecekmi. amd yi bir o kadar güzel bir o kadar da zor günler bekliyor. umarım amd bu fırtınadan sağ salim cıkabilir. yoksa amd benim içinde bitecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can-can-can -- 25 Ocak 2016; 11:07:45 >

• o zaman hiç ellemiyorum şimdilik zen çıkınca ortamdaki duruma göre güncelleriz. teşekkürler ilginiz için arkadaşlar :)
  • Bence gerek yok 8300 falan iyi işlemci yani.
    8350 de iyidir gıdıklanınca iyi oluyor stok hızda da iyi bana göre.
    Zen beklenmeli eğer dediği gibi güçlü olursa skylake gibi test edilir tartılır biçilir alınır

• Elindeki sistem gayet güzel beklemeni öneririm bende
  • multi bf4 tarzı oyunlar oynuyorsanız geçin derim aradada fark olur olmaz diyenler o ikiliyi kullanmayanlardır

min fps de bariz fark oluyor intel daha akıcı oyun deneyimi sunuyor

artı ssd kullanıyorsanız onunda hızlar biraz daha yükselir

tek çekirdek performansı intelin daha iyi olduğu için çoğu uygulamada 8 çekirdek kullanmadığı için günlük kullanımdada anlamasanız bile farklılık olur

benim kısa bi süre fx8.. serisi kullanma şansım olmuştu 2500 k satıp geçmiştim çok pişman olmuştum intele dönmüştüm

intelden sonra amd 2. sınıf pc hissiyatı verdi bana

yorumlar tamamen kişisel amdci arkadaşlar saldırmasın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: huoralcarin

arkadaşlar merhaba,

dx 12 ile 8350 nin performansında yükselme olacağını unutmayın i5 serisinden bir işlemciye geçmeyin geçebileceğiniz tek işlemci 6700k o da şuan size masraf olur zende sıçrama olursa pişman olursunuz elinizdeki işlemci güzel bir oc ile dx11 geçiştirir dx12 de öttürür merak etmeyin.
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt
    aynen direct x 12 ile performansı artacak fakat direct x 12 kullanan oyun yok şu anda. bi çıkarmaya başlasalar belki pişmanlığım geçer hitmanın yeni oyunu dx 12 ile çıkacakmış bakalım ne kadar fark olacak, dediğiniz gibi en iyisi beklemek. işlemci şu an için yeterli oyunlarda, zen falan çıksın bakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Perfornansin skylake'den az olacagini sanmiyorum hatta daha iyi olacagini dusunuyorum

Herşeyden önce nm ve DDR4 var. FairLighty sizce DDR3'den 4'e geçmeye değermi ? Bende İ5 4460'dan Skylake'e geçsemmi diyorum.
  • Amd işlemci konusunda intelden kat kat geridedir.Ne yaparsa yapsın skylake işlemcilerin gerisinde kalacaktır emin ol :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Amd işlemci konusunda intelden kat kat geridedir.Ne yaparsa yapsın skylake işlemcilerin gerisinde kalacaktır emin ol :D

FX-9590 tek çekirdek performansında İ3 4160'dan bile kötü. Ve oyunlarda benim 4460 işlemcim 9590'a bile fark atıyor.

https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/4460-jpg.16779/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PayneKillers -- 27 Ocak 2016; 17:48:42 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.