Arkadaşlar belki fanı söksek bir zararı olmaz ama ısınan bir cpu veya herhangi bişey bence yüzde 100 bi verim veremez ve ısınan şeyin ömrü kısa olur benim görüşüm hiç ellememekten yana
Benim eski 5200'ün fanını çıkarınca oyunlarda bir süre sonra sorun çıkarıyordu. Markası Winfast idi, sonradan bir AMD alüminyum CPU soğutucusunu ekran kartına uydurup takmıştım ve fansız gayet güzel çalışıyordu.
Eğer masaüstü işlemler için kullanıyorsan ve kasa hava akımı iyi ise belki fansız idare edebilir. Fakat her modelde her markada bu değişir, bu yüzden kimseye "fanı çıkar bişey olmaz" denmemeli bence. Böyle birşey yaparsan çok dikkatli şekilde sistemini testten geçirmelisin... Yinede riske girme bence...
Sana tavsiyem ise şu: Resme göre soğutucun oldukça büyük, bu soğutucunun önüne 12cmlik düşük devirde dönen bir kasa fanı uydurman yeterli olur kanısındayım. Belki lastikle falan tuturabilirsin. Hatta fanı soğutucudan hava emecek şekilde takarsan ses olayı daha da azalır. Eminim eskisinden daha da verim alırsın ve de sessiz olur... Tabiki bunu yaptıktan sonra sistemini küçük bir testten geçirmen ve soğutucunun ısısını da kart yükteyken parmakla kontrol etmen iyi olur. 5200'lerde sıcaklık ölçümü yok sanırım o yüzden parmakla ölçeceksin mecburen
elimde güzel bir heatsink var istersen takas edebiliriz
resim ya da link verebilir misin fire gl ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme