Şimdi Ara

FX5200'ün fanını ortadan kaldırmak... (RESİMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  FX5200'ün fanını ortadan kaldırmak... (RESİMLİ)

yukarıdaki fx5200'ün fan gürültüsünden kurtulmak için ne önerirsiniz ?

teşekkürler

• Karta giden fan kablosunu çek. Bu kartlar zaten fazla ısınmazlar, zararı olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

Karta giden fan kablosunu çek. Bu kartlar zaten fazla ısınmazlar, zararı olmaz.

sevgili kryeck,

emin misin ?
    belki çok basit bir soru olacak ama,
    ekran kartı ısısını nasıl ölçüyorduk ?
  • 2 dakika kadar soğutucu demiri parmağınla tutuyorsun dokunamayacağın kadar sıcaksa riskli olacaktır.
  • Bişey olmaz FX5200 fazla ısınmıyor.Bende FX5200 kullanıorum ve fanı bozuk calışmıor.Hiç bir sorun olmadı su ana kadar (4-5ay oldu)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lufthan

Bişey olmaz FX5200 fazla ısınmıyor.Bende FX5200 kullanıorum ve fanı bozuk calışmıor.Hiç bir sorun olmadı su ana kadar (4-5ay oldu)

süper o zaman

ancak, forumda yaptığım araştırmalarda,
    bundan 2 yıl önce filan çok ısındığını, bu ekran kartının fansız modellerinin şaşırtıcı olduğunu belirten yorumlar okudum.

kafam karıştı doğrusu...
  • arkadaşım bende FX5200 vardı eskiden ama fansızdı sadece heatstink vardı üstünde ve hiçbir sorun yaşamamıştım. bence çıkartırsan bi zararın olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FX5200 olunca değeri yok tabii sök fanı gitsin de mi?
    Elinize kaç tane FX5200 aldınız da bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.
    Veya grafik işlemcileri hakkında ne kadar tecrübeniz var ki?

Ben fanı durup yanan en az 10 tane FX5200 attım çöpe bize gelen bilgisayarlardan.
    Benim Abit FX5200 vardı,6cm fan takıyordum anca tutuyordu normal sıcaklıklarda.
    Fansız olarak çalışır tamam sorun yok ama oyunlarda v.s stabil olacak mı?
    60C-70C'yi geçtikten sonra stabilite bozar görüntü donmaya başlar...

Böyle tavsiyelerde bulunmadan önce biraz daha düşünceli olsanız çok iyi olur.Herkes öyle parayı kolay kazanmıyor,bi ekran kartı almak için 1 ay sürünen adamlar var...
  • walla bndede fx5200 war ve fanı çalıştığı halde 3ay öncesine kdr çoooooooooook güzel kokuyordu(kasa kapakları açık) neyse ısınma ve koku prob.wardı söktüm 1güzel temzledim fanıda söktüm sonra kremini srdüm aynı şklde kapattım 1daha ses ve koku yok(kasa kpkları gene açık)
    yani tamamyle sök ve temzle aman @kryeck'in başına gelmemiş kablo sökmekle kötü bişi ama mazallah senn başına gelir
  • fx 5200 ü fanını söken arkadaşlarım var ve sorunsuz kullnıyorlar. Bence sende öyle yap. Zaten oyun oynamassın olur biter
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

FX5200 olunca değeri yok tabii sök fanı gitsin de mi?
    Elinize kaç tane FX5200 aldınız da bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.

Ben fanı durup yanan en az 10 tane FX5200 attım çöpe bize gelen bilgisayarlardan.

Böyle tavsiyelerde bulunmadan önce biraz daha düşünceli olsanız çok iyi olur.Herkes öyle parayı kolay kazanmıyor,bi ekran kartı almak için 1 ay sürünen adamlar var...

arkadaşım elime 2 tane FX5200 geçti birisi sparkle fanlı fanı küçük ollduğundan çok sees yapıyordu fanını söktüm sorun yaşamadım diğeri ise pasif soğutuculuydu yani fansızzdı ne o zamanki oyunlarla donma yaşadım nede stabilite sorunu. kesin konuşabiliyoruz demekki bir tecrübemiz var!

• quote:

Orjinalden alıntı: aXy - uGr

quote:

FX5200 olunca değeri yok tabii sök fanı gitsin de mi?

arkadaşım elime 2 tane FX5200 geçti birisi sparkle fanlı fanı küçük ollduğundan çok sees yapıyordu fanını söktüm sorun yaşamadım diğeri ise pasif soğutuculuydu yani fansızzdı ne o zamanki oyunlarla donma yaşadım nede stabilite sorunu. KESİN KONUŞABİLİYORUZ DEMEKKİ BİR TECRÜBEMİZ VAR!

işte bu fanını söktüğüm sparkleı'ın resmi heatstinkini bile söktüm ama bir sorun olmadı!
     FX5200'ün fanını ortadan kaldırmak... (RESİMLİ)

Diğerinin resmini koyamıyorum çünkü sattım

• 14 yaşında çocuk bana ders mi veriyorsun.
    Tamam kardeşim arkadaş yıllardır bilgisayarcılık yapıyor herhalde ki bu kadar emin konuşmakta.
    Eline 2 tane FX5200 geçmiş tecrübesi olmuş vay be....Abi bana da öğretsene bu işi ya...

Sen bi ekran kartını heatsink olmadan çalıştırmayı düşünecek kadar cahilsin işte...
    Şimdi diyeceksiniz artistik yapma diye ama böyle bir forumda millet güvenerek konu açıyor işi bilmeyen de atıyor bişiyler sonra olan adamın malına oluyor.

O FAN ORAYA SÜS OLSUN DİYE Mİ TAKILDI? aXy - uGr arkadaşım sen bilirsin FAN ne işe yarar niye takılır bi anlatsana bize!

EDIT:Gerçek tavsiyem ise şudur,fanın fişlerini +12V yerine +5V hattına bağla...Eğer orjinaliteye ellemem diyorsan fanı sök bi güzel yağla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 31 Aralık 2006; 23:56:11 >

• quote:

14 yaşında çocuk bana ders mi veriyorsun.
    Tamam kardeşim arkadaş yıllardır bilgisayarcılık yapıyor herhalde ki bu kadar emin konuşmakta.
    Eline 2 tane FX5200 geçmiş tecrübesi olmuş vay be....Abi bana da öğretsene bu işi ya...

Sen bi ekran kartını heatsink olmadan çalıştırmayı düşünecek kadar cahilsin işte...
    Şimdi diyeceksiniz artistik yapma diye ama böyle bir forumda millet güvenerek konu açıyor işi bilmeyen de atıyor bişiyler sonra olan adamın malına oluyor.

O FAN ORAYA SÜS OLSUN DİYE Mİ TAKILDI? aXy - uGr arkadaşım sen bilirsin FAN ne işe yarar niye takılır bi anlatsana bize!

EDIT:Gerçek tavsiyem ise şudur,fanın fişlerini +12V yerine +5V hattına bağla...Eğer orjinaliteye ellemem diyorsan fanı sök bi güzel yağla...

14 yaşındayım gözümü açtığımdan beri pclerin içindeyim babam yaklaşık 20 yıldır bu sektörde ve bildiği herşeyi bana öğretiyor!.. eğer az bişey bilgim olmasa ASLA KONUŞMAM!.. belki SENİN KADAR BİLGİLİ DEĞİLİM ANCAK BU KONUDA KIT'da DEĞİLİM!:.senin bilginede saygım sonsuz!! eğer fanının sökülmesinin bi zararı olsaydı yap demezdim!!

SENDEN RİCA EDİYORUM HAKKINDA BİLGİSİ OLMADIĞIN KİŞİLER HAKKINDA İLERİ GERİ KONUŞMA!:.. KONUŞTUDUĞUN TAKDİRDE BURASI TARTIŞMA PLATFORMUNA DÖNÜŞÜYOR!:..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xonar -- 1 Ocak 2007; 16:35:54 >

• ben leadtek 5200 kullandım fansız modeldi overclockta yaptıydım az miktar satasıya kadar güzelce kullandım sorunsuz olarak
  • Bu son mesajım olucak,
    Benim babam 46 yaşında ve 18li yaşlarından beri elektronik ile ilgilenmekte,bu 28 yıl eder.
    Ben babamdan çok şey öğrendim,ama en çok da kendim deneyerek bularak uğraşarak elde ettim bilgilerimi..

Tamam birçok şey biliyor olabilirsin ama,bazı konularda genel yargılara varmak hiç de doğru olmaz.
    Sizin için doğru olan birisi için yanlış olabilir!

Senin kartında problem olmamış olabilir ama bu adam fanı sökünce kart elinde kalırsa ne olacak?
    Belki bu kartın GPU voltajı biraz daha yüksektir daha çok ısınıyordur.
    [Ki görünüşe göre fazla ısınıyor ki büyük ir HS takılmış]
    Bu tip yarıiletken elektronik parçlarını ne kadar sıcak ortamda çalıştırırsanız ömrü o kadar kısa olur!

Kış aylarında belki problem olmayabilir,ama sıcak bir ortamda iyi hava akımı olmayan,içinde 3-4 tane harddisk olan bi kasa düşün...Bu kasanın içinde pasif soğutmalı bir FX5200 ile oyunu açtığında GPU sıcaklığı ne olur tahmin edebiliyor musun?En az 80C...Ve bu sıcaklık bir mikroişlemci için çok yüksektir!
    İlk etapta yanmayabilir,hatta hiç problem oluşturmayabilir ama birgün o kart işi bırakır haberiniz olsun.

Şu an sol tarafımda yanık bir FX5200 var,küçük bir hs üzerine 4cm fan koymuşlar,fanı durmuş ve kart ısınmaktan ta arka taraftaki plaketini sarartmış.Sonuç:Ölü bir kart...

-----
    Demek istediğim şu;
    Böyle ufak tefek şeylerle malınızı paranızı tehlikeye atmayın,başkasının malı da olsa her zaman bütün ihtimalleri değerlendirerek yardımcı olmaya çalışın.Size adamlık öğretmek gibi bir niyetim yok ama bu tip şeylere dikkat etseniz çok daha iyi olur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 1 Ocak 2007; 17:27:09 >

• adamlar maliyetten kaçmak için her yola başvuruyolar..niye fan taksın yapan gerizekalı mı bedavaya uğraşsın?bence sökeyim deme
  • @Diablo XT:

arkadaşım diğer msg'larımdada söylediğim gibi başkalarının bilgilerine saygım sonsuz. sen kendi fikrini söyledin bende kendi fikrimi söyledim.keşke bu polemiğe hiç girilmeseydi.yaşımdan dolayı aşşağılanmasaydım belki bunlar yaşanmayacaktı. sonuç olarak *-PEACE-* diyorum.

bu arada FX5200'ün sahibi olan ben fanı söktüm bir sorun yaşamadım ama diablonun söylediği gibi bu kartın GPU suna fazla voltaj geliyor olabilir((gelmiyorda olabilir)) en iyisi boşver kalsın o fan yerinde kart sağ biz selamet
  • quote:

Orjinalden alıntı: aXy - uGr

@Diablo XT:

arkadaşım diğer msg'larımdada söylediğim gibi başkalarının bilgilerine saygım sonsuz. sen kendi fikrini söyledin bende kendi fikrimi söyledim.keşke bu polemiğe hiç girilmeseydi.yaşımdan dolayı aşşağılanmasaydım belki bunlar yaşanmayacaktı. sonuç olarak *-PEACE-* diyorum.

bu arada FX5200'ün sahibi olan ben fanı söktüm bir sorun yaşamadım ama diablonun söylediği gibi bu kartın GPU suna fazla voltaj geliyor olabilir((gelmiyorda olabilir)) en iyisi boşver kalsın o fan yerinde kart sağ biz selamet

Yaşından dolayı aşağılamak değildi amacım,ama bu forumda birilerinin bu işin gurusu gibi çıkıp bişiyler anlatması açıkçası moralimi bozuyor.onsan sonra işin ucu ta başka yerlere gidiyor.
    Ben de 14 yaşında iken bu işlerle ilgileniyordum çok da bilgim vardı.
    Akıl yaşta değil baştadır bunu iyi bilirim.Biraz sert gittim biliyorum...

• umduğumdan çok daha fazla bilgi sahibi oldum.

hepinize, bilgi ve donanımınızı benimle paylaştığınız için ve uzlaşmacı, çağdaş ve olgun tutumunuz için sonsuz teşekkür ederim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.