Şimdi Ara

Nvidia fan kontrol programı varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
20.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fan dönüş hızını görme, arttırma v.s gibi özelliğe sahip program varmı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

NVIDIA Ekran Kartı Fan Hız Ayarlama Rehberi

NVIDIA ekran kartları, yüksek performansları nedeniyle oyuncular ve profesyoneller arasında popülerdir. Ancak bu performans daha yüksek sıcaklıklara neden olabilir, bu nedenle ekran kartının fan hızını gerektiği şekilde ayarlamak önemlidir.

NVIDIA Fan Hız Ayarlama

NVIDIA ekran kartı fan hızını ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• NVIDIA Kontrol Panelini Aç: Görev çubuğundaki NVIDIA simgesine sağ tıkla ve "NVIDIA Kontrol Panelini Aç"ı seç.
    • Tercih Edilen Grafik İşlemcisini Ayarla: Sol bölmede "3D Ayarlarını Yönet"i seç ve "Tercih Edilen Grafik İşlemcisi" sekmesine tıkla. "Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemci"yi seç.
    • Fan Hızı Ayarlarını Yap: Sol bölmede "Fan Hızı Ayarları"nı seç. İki seçenek göreceksin:

• Otomatik: Fan hızı otomatik olarak sıcaklığa göre ayarlanır.
      • Manuel: Fan hızını manuel olarak ayarlayabilirsin.
    • Manuel Fan Hızı Ayarı: Manuel seçeneğini belirlersen, "Özel Fare Ayarı" sekmesinde bir kaydırıcı göreceksin. Bu kaydırıcıyı fan hızını ayarlamak için kullanabilirsin.

Ekran Kartı Fan Kontrol Programları

NVIDIA, fan hızını ayarlamak için kendi aracını sağlasa da, daha gelişmiş seçenekler sunan üçüncü taraf programlar da mevcuttur. Bu programlar arasında şunlar yer alır:

• MSI Afterburner: Kapsamlı fan kontrolü, hız aşırtma ve izleme özellikleriyle popüler bir programdır.
    • EVGA Precision X1: EVGA ekran kartlarına yönelik optimize edilmiş bir programdır.
    • ASUS GPU Tweak II: ASUS ekran kartları için fan hızı kontrolü ve diğer özelleştirme seçenekleri sunar.

Sonuç

NVIDIA ekran kartı fan hızını ayarlamak, performansını optimize etmene ve aşırı ısınmayı önlemene yardımcı olabilir. Yukarıdaki yöntemler ve programlar, ekran kartının fan hızını kontrol etmene ve oyunlarından ve uygulamalarından en iyi şekilde yararlanmana olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dönüş hızını gpu-z programından fan artırma azaltma işlemlerini riva tuner den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chic-c

fan dönüş hızını görme, arttırma v.s gibi özelliğe sahip program varmı?

en iisi msi afterburner

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm
  • evet her iki program aslında temelde aynı programlar... riva tuner msi için geliştirilmiş versiyonu afterburner... her ikiside bu iş için kullanılabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

evet her iki program aslında temelde aynı programlar... riva tuner msi için geliştirilmiş versiyonu afterburner... her ikiside bu iş için kullanılabilir...

ben de şunu sorayım o zaman benim kartın fan hızı %40 gözüküyor bunu en yüksek nereye kadar çıkarmam gerekir ya da önerilir. ve de stok soğutucu kullanmyorum ve fanlar direk olarak psu ya bağlı. acaba psu onları %100olarak mı çalıştırıyordur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 19 Haziran 2010; 18:09:15 >
  • Nvidia İnspector
  • Evga pre.. cok kullanışlıdır..tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Kontrol Panel Açılmıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

evet her iki program aslında temelde aynı programlar... riva tuner msi için geliştirilmiş versiyonu afterburner... her ikiside bu iş için kullanılabilir...

ben de şunu sorayım o zaman benim kartın fan hızı %40 gözüküyor bunu en yüksek nereye kadar çıkarmam gerekir ya da önerilir. ve de stok soğutucu kullanmyorum ve fanlar direk olarak psu ya bağlı. acaba psu onları %100olarak mı çalıştırıyordur acaba?

fanlar direkt olarak psuya bağlı ise evet tam devirde döneceklerdir.. artı zaten o taktirde fan hızına müdahelede edemeyeceksin...
  • quote:

quote:

quote:

fanlar direkt olarak psuya bağlı ise evet tam devirde döneceklerdir.. artı zaten o taktirde fan hızına müdahelede edemeyeceksin...

anakarta bağlı iken de sanırım aynı şey geçerli. sadece kartın üstündeki pine bağlı olduğu zaman yani, stok fan için gerçerli sanırım bu dedikleriniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

anakarta bağlı iken de sanırım aynı şey geçerli. sadece kartın üstündeki pine bağlı olduğu zaman yani, stok fan için gerçerli sanırım bu dedikleriniz.

evet aynen öyle çünkü kartın fan hızını kontrol ediyor

• teşekkürler boşu boşuna indirip kurduk...
  • En iyisi MSI Afterburner.Burdan portable olanı indirebilirsin.

http://resim.donanimhaber.com/m_40320011/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40320011
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

En iyisi MSI Afterburner.Burdan portable olanı indirebilirsin.

yorumları okumadan cervap yazdığın belli oluyor

• quote:

quote:

Her zaman bişey yazmadan önce yorumları okumaya kalksak sabah olur.Ben arkadaşın ilk mesajına bakarak cevap verdim

• quote:

quote:

quote:

Her zaman bişey yazmadan önce yorumları okumaya kalksak sabah olur.Ben arkadaşın ilk mesajına bakarak cevap verdim

evet sende haklısın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.