Şimdi Ara

fx8320 / gtx 760 darboğaz (MMORG/MULTIPLAYER/TEKLİ ÇEKİRDEK PERFORMANSI)[ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ya denemediğim şey kalmadı diablo için. neticede diablo dışında başka oyun oynamıyorum pek. beni epey sıkıyor şu durum.

• Darboğazla ilgili herhangi bir sıkıntı yok,arıza veya herhangi bir sorun vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi arıza olsa bf3 te de sıkıntı yaşardım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shagunz

şimdi arıza olsa bf3 te de sıkıntı yaşardım?

Driverlar,sisteminiz vs bir çok neden olabilir 8320`ye GTX 770`de taksan stok hızda darboğaz yapmaz,Overclock ile 780ti bile takarsın.Herhangi bir sorun var ama darboğaz ile alakalı değil,lütfen başlığı değistirin yoksa bu ikiliyi önerdiğimiz onlarca kişi soracak boş yere,akıllarında soru işareti kalmasın

• şuan sistemde sadece ekran kartının driverı yüklü. oda en güncel hali. bf3 de darboğaz yok fakat diabloda multide iken işin içine bi dünya mob girince, işlemci tavan, ekran kartı taban yapıyor. bu bildiğin darboğazdan başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 11 Mayıs 2014; 22:44:10 >
  • MMORG oyunlar tek çekirdek kullanır bunu bir kenara yazalım yoksa yakında işlemcim kendi kendine darboğaz yapıyor diyede konu açılacak
    MMORG oyunlarda etrafda gördüğün kaplamalar plaka halinde orada durur yani sabittir resim gibi , gpu devamlı birşeyler işlemez , bunun gibi optimizasyon sorunları her MMORG da olur , BF3 Crysis 3 gibi ağır grafik işlemeli , etrafdaki çalı çimenin bile tek tek hareket ettiği oyunlara bakın
    Konu açmadan evel araştıralım DARBOĞAZ gibi konular hele hiç açmayalım bizim milleti biliyorsunuz kendine eğlence arar sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 11 Mayıs 2014; 23:06:01 >
  • blizz oyunları en kötü optimizasyonda liderliğe oynar. Sistemi dengesiz kullanması normal.

Sadece diablo oynuyorsanız i5 4570k + GTX 750 Ti gibi bir kombinasyon daha iyi olabilirdi. Yine de 54 FPS'ye düşmesi idare edilebilir bir durum. Diğer oyunlarda böyle bir durum yoksa sistemde sorun yok.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    çok yoğun yerlerde 25 e kadar düşüyor ne yazıkki. işlemciyi 4.3 e çıkarmadan önce 15 e kadar düşüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: begamermc

İlginç açıkcası bende core i7 2600 var (sizinkinden daha düşük) bana gtx 770 alın darboğaz yapmaz dediler.

2600 8320'den daha düşük değil ki bende de 2600k var 780 alıp biraz oc ile kullanacağım hatta hiç de sorun olmaz
  • yine darboğaz yine amd yine multiplayer.hocam single player oyna darboğazın d si olmadığını görüceksin.hocam bide anakartın oc potansiyeli nasıl? mesela ben 8350 yi oc yaptığımda çok stabil çalışmadı özellikle multiplayer oyunlarda.anakartımın oc potansiyeli çok iyi değil.yani bi ud3p gibi değil.stok hıza çekince herşey normale döndü ve güzel,stabil çalıştı.

edit:hocam şimdi gördüm anakartın ud3p imiş:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senju hashirama -- 11 Mayıs 2014; 23:16:57 >
  • senju hashirama kullanıcısına yanıt
    ud3p ile 4.5 a kadar çıkıyor 8320, fakat sıcaklık +65 oluyor stres testinde bi 10 dakika sonra. benim sistemimde 4.3 en stabil çalışan hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 11 Mayıs 2014; 23:17:41 >
  • EE neymiş sorun darboğaz değil ise neyde karar kıldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

MMORG oyunlar tek çekirdek kullanır bunu bir kenara yazalım yoksa yakında işlemcim kendi kendine darboğaz yapıyor diyede konu açılacak
    MMORG oyunlarda etrafda gördüğün kaplamalar plaka halinde orada durur yani sabittir resim gibi , gpu devamlı birşeyler işlemez , bunun gibi optimizasyon sorunları her MMORG da olur , BF3 Crysis 3 gibi ağır grafik işlemeli , etrafdaki çalı çimenin bile tek tek hareket ettiği oyunlara bakın
    Konu açmadan evel araştıralım DARBOĞAZ gibi konular hele hiç açmayalım bizim milleti biliyorsunuz kendine eğlence arar sonra

hocam sen en iyisi kim hangi konuları açabilir,kim hangi konular hakkında yorum yapabilir diye bi liste oluştur.son zamanlarda her açılan konuya ukalaca yorumlar yapıyorsun.bu forumunun üyeleri konu açtıklarında burdan yardım bekledikleri için açıyorlar.insanlar buraya güveniyor.ama senin gibi gizli techopat klanları insanları soğutuyor.yorumlarına bi çeki düzen ver artık.burda herkes bi şekilde birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.

• begamermc kullanıcısına yanıt
    i7 2600 kötü bir işlemci değil dostum...
  • Spielberg kullanıcısına yanıt
    twitch.tv de stream izlerken benim sistemime paralel intel sistemde oynayanlarda hiç kasma vs. göremedim. tamam diabloda problem olabilir fakat paralel bi intel sistemde problem yaşanmaması işlemcide bi sıkıntı var dedirtiyor insana. şuan crysis 3 ve metro last light indiriyorum onlardada test yapıcam. sonuç olarak diablo/wow tarzı oyunlar oynuyosan bu sistemi tercih etme :)
  • senju hashirama kullanıcısına yanıt
    +1. üstelik darboğaz konusu burada epey ilgi çekiyor. o yüzden başlığı bu şekilde koymayı tercih ettim ki bi beyin fırtınası dönsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: shagunz

şuan sistemde sadece ekran kartının driverı yüklü. oda en güncel hali. bf3 de darboğaz yok fakat diabloda multide iken işin içine bi dünya mob girince, işlemci tavan, ekran kartı taban yapıyor. bu bildiğin darboğazdan başka birşey değil.

Bir önceki driverları yükleyin bakalım.Ama ya başka bir şey darboğaza yol açıyor o zaman ya da işlemci sıkıntılı veya ekran kartı.

• ya şimdi sıkıntılı demek için elde kesin nedenlerin olması lazım. strest testine sokuyorum işlemciyi 4.3 ghz de 10 dakika, 8 çekirdekte %100 performans sıkıntısız çalışıyor. zaten sıkıntı çoklu çekirdekte değil görüldüğü üzere. diablo bf3 gibi 8 çekirdeği birden kullanmıyor. kullansa sıkıntı yaşanmıcak zaten. screenshotlara dikkat ettiysen bf3 8 çekirdeğide orantılı kullanırken diablo 1 çekirdeği %90 biri %44 diğerini % 9 kalanları da kullanmıyor. sıkıntı burda başlıyor. amd bilindiği üzere çoklu çekirdek performansında iyi. şu durumda bi darboğaz sözkonusu diye düşünüyorum.
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    darboğaz olarak asıl belirtmek istediğim noktayı ilk postta yeni bi edit ile birkaç cümle ile özetledim. ağır grafikte 8 çekirdek kullanarak yaşanmayan darboğaz, mmorg da tekli çekirdek kullanımında yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 11 Mayıs 2014; 23:46:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: begamermc

İlginç açıkcası bende core i7 2600 var (sizinkinden daha düşük) bana gtx 770 alın darboğaz yapmaz dediler.

2600 8320'den daha düşük değil ki bende de 2600k var 780 alıp biraz oc ile kullanacağım hatta hiç de sorun olmaz

Vaybe güzelmiş iyiki intel almisiz ya

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.