Yeni toplamış oldugum kasa aşağıdaki gibidir. Sadece meraktan dolayı işlemcimde overclock yapmak istiyorum. BIOS'dan hangi ayarlarlarla oynamam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Başta stock fanın sesine dayanamadığımdan 412 slim aldım. henuz denemek nasip olmadı. bu aksam takacağım inşallah. işlemci boşta 42C, yükte full RPM ile 60C. kuzey köprüsü ekran kartı fanının da üflemesiyle 32C'de çalısıyor. Kasanın soğutması iyi diyebilirim.
Sistem hakkında önerileriniz varsa dikkate alacağım.
İlk fotodan işlemcinin default voltajına bak. 2. fotoda, cool n quiet, C1E, SWM, APM ,Core 6 state, core performance boost disabled HPC mode , enabled cpu ratio 22
3. fotoda ,channel interleaving ve rank interleaving enabled
4. fotoda; cpu vcoreyi , 1. fotoda okuduğun değerin 0.06 üzeri yap. Dikkat 0,6 değil. nb coreyi de 1,25 yap. load line calibrationa tıkla. en üst değerin iki altını seç.
metin benim anakart bunu rev 3 2 inci resimdeki cpu ration değiştiremiyorum diğer ayarları yapıyorum 4 üncü resimdeki gibi cpu vcoreyi nb coreyi değiştiremiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: asig
metin benim anakart bunu rev 3 2 inci resimdeki cpu ration değiştiremiyorum diğer ayarları yapıyorum 4 üncü resimdeki gibi cpu vcoreyi nb coreyi değiştiremiyorum
O ayarlar için klavyenin +,- tuşlarını kullanacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 52
quote:
aynı anakartın revizyon 1.1 için normal biosta aynı ayarları mı kullanıyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Kromatit
quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 52
quote:
aynı anakartın revizyon 1.1 için normal biosta aynı ayarları mı kullanıyoruz