Şimdi Ara

Fz100 vs Hs10 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • s200exr ı 1 senedir kullamıyorum, herşeyine kefilim, boyutu önemli değil diyorsanız piyasadaki en iyi like makine, hs10 tam bir hayal kırıklığı... fotoğraf çekmeyi bildikten sonra s200exr harikalar yaratıyor.
  • valla s200'den ben de vazgeçtim şimdi de fz38-40 yada sony hx1 arasında kaldım :) hx1in hareketli lcd olması avantaj ama kalitesi hakkında pek bi fikrim yok.. neyse bu başlığın konusunu fazla dağıtmayım )
  • ikisi arasından hs10 u tercih ederdim. Flickr.com dan örnek fotolara bakabilirsin . Foto kalitesi bahsedilen kadar kötü değil idare eder. Makro fotolarda iyi iş çıkarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaom -- 6 Aralık 2010; 15:19:25 >
  • s200 sınıfının en iyi makinasıdır 14x optik zoomu 1 cm makro odağı sağlam kasası ve 1/1.6 ccd sensçr ile öne çıkıyor açıkçası 30x optik zoom yapan ve 1/2.33 sensörlü yüksek pixel density oranlı hs10 nasıl iyi bir makina oluyor açıklayabilirmisiniz bilmediğimiz bir şey var heralde..?? yüksek zoom ve megapixele kanmayınız ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Eğer temiz bulabilirseniz önceliğiniz SONY R1 olmalı. S200'den çok üstün bir makinadır.

Sonrasında eğer yine temiz bulabilirseniz sırasıyla Fujifilm S6500FD, Canon S3 IS, Sony H2 modellerine bakabilirsiniz. Bunlarıda beğenmezseniz (fiyat / performans oranı olarak S200'den çok daha iyilerdir) son alternatif S200Exr kalır.

s200 ü en sona atıp yana yana s200 aramak pek dürüstce gelmedi bana ve çoğu kişiye ciğere ulaşamayan kedi misali

quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Eğer temiz bulabilirseniz önceliğiniz SONY R1 olmalı. S200'den çok üstün bir makinadır.

Sonrasında eğer yine temiz bulabilirseniz sırasıyla Fujifilm S6500FD, Canon S3 IS, Sony H2 modellerine bakabilirsiniz. Bunlarıda beğenmezseniz (fiyat / performans oranı olarak S200'den çok daha iyilerdir) son alternatif S200Exr kalır.

hocam siz hangi makinayı kullanıyorsunuz, s200 topiğinde birkaç tane mesajınızı okumuştum birkaç ay önce, aradığınızı bulabildiniz mi?

Fz100 vs Hs10

Fz100 vs Hs10

Bu saçma sapan tutumunuzla neyin peşindesiniz anlamasamda 'forumdan birçok arkadaşında bildiği gibi' Sony R1 kullandım uzun yıllar. Şuan halihazırda Nikon D300, Canon 400D, Fujifilm S6500FD, Canon S3 IS ve Canon A640 kullanmaktayım. 1 ay öncesine kadar Panasonic FZ35 (38) makinamda vardı, forumdan bir arkadaşa sattım hatta. R1'i de keza öyle.

S200Exr arıyor olmam kendi kullanacağım anlamına gelmeyebilir. Yada S200Exr'ı DSLR-Like sıralamasında fiyat performans oranı olarak saydığım listede sonlarda düşünmek, kullanmayacağım anlamına da gelmez. Bilginiz olsun diye söylüyorum, S200Exr da aldım bir dönem. En kısa kullandığım makinalardan biridir. Kedi - ciğer önermesine girmeyecek kadar imkanım var çok şükür. S200Exr dediğiniz makina bugün 650 lira. Sadece D300, yaklaşık 4 tane S200 eder.

İnsanlara birşey atıp tutarken yada 'aklınızca' şakalar yaparken karşınızdakini tanımıyorsanız daha dikkatli konuşmalısınız. Heleki konu 'hakim olmadığınız, ezbere konuştuğunuz ve tecrübelerinizin sığ kaldığı' bir konuysa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 6 Aralık 2010; 19:38:56 >

• illa zoom isteyen fz38(35) almalı diye düşünüyorum. fotoğraf kaitesi olarak emsallerinden ayrılıyor. fz45 (40) hakkında pek fazla bilgim olmadığından bir şey diyemeyeceğim.
    hs10 ve fz100 geçmişte olympus sp570uz ile yaşadığım hayal kırıklığını hatırlattı. bende fz18 aldım ki nikon p100 den geri kalır bir tarafı yok (fotoğraf kalitesi açısından). hatta bana göre daha iyi (p100 kullandım)
  • hocam nikon p100 peki iyi bir makina mı ?
  • ben fz38 in çok iyi olduğunu biliyorum. yeni çıkan fz45 i tam bilemiyorum. Ama aşağıdaki link size bir fikir verebilir.

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=60&mo1=1233&p1=9661&ma2=1&mo2=1263&p2=9838&ph=27
  • Tüm yorumları okudum.. Sonuç ; elde var sıfır.. insan iyice kararsız kalıyor..
  • Ben de bunu anlayamıyorum. Ne zaman Hs10 hakkında bir başlık açılsa mutlaka S200 exr daha iyi şeklinde mesajlar atılıyor. Hs10 başlığını inceleyenler zaten Hs10 hakkında ne kadar olumsuz , S200 exr hakkında ise ne kadar olumlu yorum olduğunu görüyorlardır. Ben gördüm en azından. Ama yine de gerek videosu gerekse optik zumu hs10 u daha cazip kılıyor, fotoğraf kalitesinden feragat etmek kaydıyla. Ve gerçekten S200 exr çok büyük bir makine.
    Aslında bu başlığı ben açmak istiyordum fakat fırsatım olmadı. Ben de bu iki makine arasında kaldım. forumda Hs10 hakkında çok şey yazılmasına rağmen (genelde olumsuz) Fz100 hakkında pek fazla veriye rastlayamadım. 'Sanalpazar'da Hs10: 610, Fz100: 765 liraya bulunabiliyor.

1) Öncelikle Fz100 bu fiyat farkını hak eden bir makine midir? (Genel olarak yarı profesyonel bi makineye bu kadar para verilir mi?)
    2) İki cihazı da kullanan ve birbirlerine karşı üstünlüklerini söyleyebilecek olan var mıdır?
    3) Benim için video da fotoğraf kadar önemli. Fz100’de stereo mikrofon olduğunu biliyorum, bu ses kaydı açısında önemli bir özellik midir ve Hs10’da da var mıdır?
    4) Manuel zum pil tasarrufu açısından avantaj olsa da video çekimi sırasında titreşim kaynaklı sıkıntı yaratmaz mı?
    Son olarak söylemek istediğim, lütfen bu başlık sadece bu iki cihazın karşılaştırıldığı bir başlık olsun. Bu şekilde daha verimli olacağını düşünüyorum, en azından benim gibi bu iki cihaz arasında kalmış kişiler için.
    Şimdiden Teşekkürler.

• Arkadaşlar bu makinaların arasına peki canon sx30 konulabilir mii??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.