Şimdi Ara

G.Skill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 2133Mhz Ram-Anakart uyuşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün "G.Skill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 2133Mhz QUAD CL9 Ram F3-17000CL9D-8GBXM" ram satın aldım. Bugun ise kargoda. Anakart modelim "ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart"

Sorun şu aldığım ramlerin intel chipsetli olduğunu öğrendim. Anakartım amd tabanlı. G-skill'in resmi sitesine girip ramleri buldum ve destekleyen anakart listesine baktım. Hepsi intel tabanlı anakartlardı. Bu aldığım ramler amd tabanlı anakartımda çalışmıcaklar mı? Çalışsalarda performansları düşük olucak sanırım. Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilir mi teşekkürler

Ramlerin g.skill webpage linki

• emin değilim ama daha düşük performansta çalısırlar
  • gerçi gskill ramlerin internet sitesinden çoğunu inceledim ve incelediğim hepsi intel chip setliydi. Bir çok kişide gskill ram kullandığına göre amd sistemde çalışma konusunda sıkıntı yaşanmaz diye tahmin ediyorum ama performans konusunda haklısın düşük olabilir banada öyle geliyor. Bakalım kargo bugün elime ulaşacak sonuçları burdan yazarım benzer problem yaşayan olursa bilgilenme amaçlı
  • Konuya Ek bir sorum olabilir mi acaba?

Söz konusu RAM Vatandan baktığım kadarı ile 1,65V yazıyor.
    1,5V olması gereken bir sisteme

Uyumlu mudur?

Yani
    ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz(O.C.) HDMI Anakart
    INTEL Core i7 3770K Soket 1155 3,5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

Bir sisteme Gönül rahatlığı ile alınabilir mi?

Bilgi ve tecrübesini paylaşanlara şimdiden teşekkürler

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihoca -- 30 Haziran 2012; 11:59:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWaR

Dün "G.Skill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 2133Mhz QUAD CL9 Ram F3-17000CL9D-8GBXM" ram satın aldım. Bugun ise kargoda. Anakart modelim "ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart"

Sorun şu aldığım ramlerin intel chipsetli olduğunu öğrendim. Anakartım amd tabanlı. G-skill'in resmi sitesine girip ramleri buldum ve destekleyen anakart listesine baktım. Hepsi intel tabanlı anakartlardı. Bu aldığım ramler amd tabanlı anakartımda çalışmıcaklar mı? Çalışsalarda performansları düşük olucak sanırım. Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilir mi teşekkürler

Ramlerin g.skill webpage linki

Kardeş, genelde bellek üreticileri satışlarını yönlendirmek için belli başlı entegrasyonlar sağlarlar. Belirttiğiniz bellek Intel anakartlar ile tam uyumlu olup AMD anakartlar ile de çalışır. Burada göz önünde bulundurulması gereken XMP (Extreme Memory Profile) özelliğinin Intel açısından avantajlı bir konumda olduğu ve bellek performansının Intel'de olduğu gibi istenilen düzeyde olamayacağıdır. Hazır halde gelen bu bellek profilleri sayesinde Intel anakartlarda BIOS aracılığı ile çok rahat bir biçimde Cas Latency ayarlaması yapılabilmektedir. AMD mainboard için; muhtemelen MHz değerlerini yansıtmayacaktır ama çalışacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoWaR

gerçi gskill ramlerin internet sitesinden çoğunu inceledim ve incelediğim hepsi intel chip setliydi. Bir çok kişide gskill ram kullandığına göre amd sistemde çalışma konusunda sıkıntı yaşanmaz diye tahmin ediyorum ama performans konusunda haklısın düşük olabilir banada öyle geliyor. Bakalım kargo bugün elime ulaşacak sonuçları burdan yazarım benzer problem yaşayan olursa bilgilenme amaçlı

AMD tam uyumlu bir kit isterseniz..:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/geil-evo-corsa-8gb-2133mhz-cl10-dual-channel-bellek-kiti-2x4gb.html

Gene sorun yaşamamak için farklı bir seçenek Team Vulcan serisi bir bellek almanızı tavsiye ederim..:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/team-xtreem-vulcan-8gb-2x4gb-ddr3-2133mhz-low-voltage-cl9-dual-kit-pc-bellegi.html
    Yeni nesil Intel ve AMD işlemci aileleri ile sorunsuz çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alihoca

Konuya Ek bir sorum olabilir mi acaba?

Uyumlu mudur?

Yani
    ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz(O.C.) HDMI Anakart

Saygılarımla

1.5v intelin tavsiye ettiği ram voltajı olmasına rağmen, ram üreticileri 2133mhz lik ramler için 1.6 ve ya 1.65v uygun görüyorlar ve ramlerini bu voltaja göre üretiyorlar. Ben de gkill 2133mhz lik ram kullanıyorum. 1.65v ile problem çıkarmıyor anakart veya işlemci açısından. Ancak ben sandy bridge işlemci ile kullanıyorum, ivy bridge işlemciler hakkında çok bir bilgim yok, belirtmek istedim bunu da...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

quote:

Konuya Ek bir sorum olabilir mi acaba?

Uyumlu mudur?

Yani

Saygılarımla

1.5v intelin tavsiye ettiği ram voltajı olmasına rağmen, ram üreticileri 2133mhz lik ramler için 1.6 ve ya 1.65v uygun görüyorlar ve ramlerini bu voltaja göre üretiyorlar. Ben de gkill 2133mhz lik ram kullanıyorum. 1.65v ile problem çıkarmıyor anakart veya işlemci açısından. Ancak ben sandy bridge işlemci ile kullanıyorum, ivy bridge işlemciler hakkında çok bir bilgim yok, belirtmek istedim bunu da...

Sn Erai;

sandy bridge- ivy bridge

Gibi bir muamma daha çıktı desenize...

Bilgisizliğim öyle dert ki sormayın gitsin.

Yine de katkı ve paylaşımınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

• quote:

Sn Erai;

sandy bridge- ivy bridge

Ben de bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Konunun uzmanı olmamakla birlikte, hem bu forumdan hem de yabancı kaynaklardan edindiğim bilgileri paylaşmaktan başka elimden birşey gelmiyor ne yazık ki

Sandy bridge ve Ivy bridge işlemciler, intelin 1155 soket yapısını kullanan işlemci serilerine verilen isimler. Sandy bridge işlemciler nispeten eski, Ivy bridge işlemciler ise birkaç ay öncesinde satışa sunulan yeni seri 1155 soket işlemcilere verilen isimler. Aralarında teknoloji ve performans farkları var tabi.
    Bu iki seri işlemcileri ayırt etmenin en kolay yolu, isimlendirmede kullanılan rakamlara bakmaktır. I7- 2600 işlemciler ikinci seri sandy bridge işlemciler olurken, I7-3770 ise son çıkan üçüncü seri ivy bridge işlemcilerdir.

Asıl konuya dönecek olursak, Gskill markasının sitesini kontrol ettiğimde, 3. nesil Ivy bridge sertifikalı 2133mhz lik ramlerin de voltaj değerleri 1.65v olarak belirtilmiş. Dolayısıyla sandy bridge işlemciler için olan modellerden pek farklı görünmüyorlar. Ancak yine de yeni bir sistem toplarken, ivy bridge işlemci kullanıyorsanız, ivy bridge sertifikalı bir ram kullanmak sizin yararınıza olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 1 Temmuz 2012; 0:34:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erai

quote:

Sn Erai;

sandy bridge- ivy bridge

Ben de bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Konunun uzmanı olmamakla birlikte, hem bu forumdan hem de yabancı kaynaklardan edindiğim bilgileri paylaşmaktan başka elimden birşey gelmiyor ne yazık ki

Sandy bridge ve Ivy bridge işlemciler, intelin 1155 soket yapısını kullanan işlemci serilerine verilen isimler. Sandy bridge işlemciler nispeten eski, Ivy bridge işlemciler ise birkaç ay öncesinde satışa sunulan yeni seri 1155 soket işlemcilere verilen isimler. Aralarında teknoloji ve performans farkları var tabi.
    Bu iki seri işlemcileri ayırt etmenin en kolay yolu, isimlendirmede kullanılan rakamlara bakmaktır. I7- 2600 işlemciler ikinci seri sandy bridge işlemciler olurken, I7-3770 ise son çıkan üçüncü seri ivy bridge işlemcilerdir.

Asıl konuya dönecek olursak, Gskill markasının sitesini kontrol ettiğimde, 3. nesil Ivy bridge sertifikalı 2133mhz lik ramlerin de voltaj değerleri 1.65v olarak belirtilmiş. Dolayısıyla sandy bridge işlemciler için olan modellerden pek farklı görünmüyorlar. Ancak yine de yeni bir sistem toplarken, ivy bridge işlemci kullanıyorsanız, ivy bridge sertifikalı bir ram kullanmak sizin yararınıza olacaktır...

Diline emeğine sağlık,

Teşekkürlerimi sunuyorum.

• quote:

Diline emeğine sağlık,

Teşekkürlerimi sunuyorum.

Rica ederim Ali Bey...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.