Şimdi Ara

G-skill RMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2020'de sinerji'en aldığım G-Skill F4-3000C14D-32GTZ RAM'leri DDR5 sisteme geçtiğim için satışa çıkarmıştım, forumdan da @Chamonix arkadaşla anlaşıp satışı yapmıştım.

Fakat çalışan sistemden söküp satışa koyduğum için test yapmamıştım, nasıl olsa çalışan sistemden söktüm diyerek.

@Chamonix arkadaşım sağolsun benim yerime test yaptı, ramler arızalı çıktı.

Ramleri geri aldım, sınırlı ömür boyu garantisi var dıye RMA açtım, RMA onay formuda geldi.

G-Skill RMA gönderimi Taiwan yapacağım fakat hangi kargo ile göndereceğim bir şey söylememişler.

Hangi kargoyu kullanmam gerek ve ekstra dikkat etmem gereken bir şey varmıdır.

Gidiş dönüş sürecindeki masraflara da değermi?

• Tarafınıza yeni rami yurtdışından bedelsiz yollamalarına rağmen gümrük masrafları tarafınıza yansıtılacaktır, (gümrük sektöründe çalışmaktayım) trdeki distribütör ile iletişime geçin belki farklı bir çözüm üretilir.

Düzenleme: Rma ile iletişime geçip vergiyi üstlenecekler mi diye sorabilirsiniz. Taşıyıcı acente gümrük işlemlerini onlar adına halledebilir, firmanın inisiyatifine kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 11 Ekim 2024; 10:58:40 >
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

burdan kargoyu PTT ile mi yapmalıyım yoksa başka bir kargo ile de olur mu?

• Hocam ptt ile gönderebilirsiniz zaten alıcı ödemeli olarak göndereceksiniz. Mesele size yeni ram gönderdiklerinde karşınıza çıkama ihtimali olan bedel. Bu konuyu görüşün özellikle. Diğer türlüsü şansa kalıyor. 30eur bedeli aşan ürünlerde gümrük müşavirlik ücreti+ noterde g.m. vekalet ücreti+kdv+gümrük vergisi+damga vergisi+ardiye(hava limanında oluşacak depolama, elleçleme gibi masraflar) sebebiyle ürünü gümrüğe terk etmek durumunda kalabilirsiniz.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Konuyu açtığımdan beri düşünüyorum zaten bahsettiğin gümrük zorluklarını, bu sebeple muhtemelen göndermeyeceğim, hem ddr5 de kullanmaya başlamışken değmez. 4 yıl kullandığım kar kalacak artık.

teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.