< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Man -- 13 Ocak 2020; 0:25:48 > |
G-Sync Uyumlu Monitörde Flicker (Parlaklık Titremesi Sorunu)
-
-
Arkadaşlar kimsenin başına bu sorun gelmedi mi ? -
Vesa sertifikalı olmayan displayport kablolarında böyle sorunlar olabiliyor. Vesa sertifikalı paugge marka kablo alıp onunla denenebilir.
Ayrıyeten bu linkte de bir çözüm bulunmakta.https://forums.tomshardware.com/threads/g-sync-flickering-is-there-a-solution-yet.3537526/ -
Cevabınız için çok teşekkür ederim, Displayport kablosu monitörün kutusundan çıktı onu taktım. Acaba değiştirirsem düzelme ihtimali varmı? -
Attığınız linke baktım ama tam nedemek istediklerini anlayamadım. -
Kesin düzelir diyemem, ama vesa sertifikalı kablolar gerçekten farklı, ben de dp kablo ile bazı sorunlar yaşadım, ki kullandığım kablo da kaliteli bir markaydı. Sonra paugge aldım ve tüm sorunlarım ortadan kalktı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün 1.4 Paugge DP Kablo satın alıcağım umarım tüm sorunlarım düzelir. -
Bu monitöre sahip olan başka biriyle konuştum ondada titreme sorunları varmış -
BEnde Asus vg32vq modeli var. Aynı şekilde G-sync açınca bende de titreme sorunu oluyor. oyunların kendisin de değilde mesela yükleme ekranlarında titreme yapıyor.
1-2 yerde çözen bir arkadaşın yazdıklarını okudum. son deriverlar yüklendi . kaliteli 1.4 DP kablo takıldı vs.. ama değişen bir şey olmadı.
Tuf serisi monitörlerde bunu yaşayan çok var. bu sebeple donanımsal bir problemden daha çok yazılımsal oldugunu düşünüyorum diyecegim ama sizin serihttps://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/ listesinde de yer alıyor. -
Ya bende g-sync kapalı bazı sahnelerde vs. Aydınlanıyor ekran 1 saniye filan flicker bumu oluyor acaba ?
Tuf serisi monitör kullanıyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sorun düzeldi mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam aynı sorun bende de var. Monitörüm Asus vg24vq. Asus monitör almakla hata yaptıgımı düşünüyorum. Siz sorunu çözebildiniz mi?
-
Bendeki monitoru sattim, daha sonra yine aynisindan satin aldim ekran kartim olmadigi icin test edemedim. Bendeki sorun bazen gysnc kapatip acinca duzeliyordu
Hocam benim sorunum çok ilginç ben de benzer sorunu yaşıyorum Freesync açınca titreme sorunu oluyor kapatınca sorun kalmıyor. Monitörü 144 hz yapıyorum. Renk derinligi 8 bitten 6 bite düşüyor. Ve freesync açınca ekran da parlaklık titremesi flicker sorunu yaşanıyor. Şu an sorunu çözdüm 120hz ye düşürerek kullanıyorum. Renk derinligi 8 bit otamatik oluyor. Display port kablosunun kalitesiz oluşundan mı? Ekran kartından mı? Kimbilir sorun ne ile alakalı bilmiyorum ama sayeniz de gördügüm kadarıyla asus monitörler de genel bir sorun var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 3 Ekim 2020; 12:39:37 > -
Programın adını hatırlamıyorum ama Cru gibi bir ismi olması lazım, bununla max hz i düşürmeniz gerekiyor. Mesela 144hz bir monitör kullanıyorsunuz bunu 140-143hz gibi değerlerle sınırlamanız lazım. Büyük ihtimalle flickering sorunu çözülecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: karaniler
Programın adını hatırlamıyorum ama Cru gibi bir ismi olması lazım, bununla max hz i düşürmeniz gerekiyor. Mesela 144hz bir monitör kullanıyorsunuz bunu 140-143hz gibi değerlerle sınırlamanız lazım. Büyük ihtimalle flickering sorunu çözülecektir.Hocam senin yorumu görmeden önce ben de bayağı bir kafa yordum ve sonunda 'CRU' isimli programı buldum. Hz ayalarından 48-144 den , 40-140 yapınca sorunum düzeldi.
-
Düzelmesine sevindim hocam.
Ekran karti alir almaz bende denicem
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- 3440x1440 kaç k
- monster monitör alınır mı
- 240 hz monitör önerisi
- macbook için monitör önerisi
- ps5 için monitör
- en iyi monitör
- hdr ne işe yarar
- oled yanığı
- va panel nedir
- 1000 hz monitör
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X