Şimdi Ara

G3258 Fazla ısınma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık iki hafta önce sıfır olarak aldım, henüz bi ekran kartım olmadığı için Intel HD Graphics ile görüntü alıyorum.
    İlk kullanmaya başladığım andan itibaren sıcaklık dikkatimi çekmeye başladı fakat Intel HD Graphics fazla ısıya neden oluyordur diye düşünüp fazla önemsemedim.
    Stock fan kullanıyorum, işlemcinin boştaki sıcaklığı 45-50 derece bile olabiliyor, tek oynadığım oyun Heroes of The Storm alt+tab yapıp sıcaklığa baktığımda 75 dereceye kadar yükseldiğini görüyorum ve artık kıllanmaya başladım.
    Sizce ısıya neden olan şey ne? Termal macunu da yanlış sürdüğümü zannetmiyorum ve bide baz almam gereken sıcaklık hangisi CPU mu yokşa çekirdekler mi?

G3258 Fazla ısınma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Objorka -- 24 Mart 2015; 0:05:46 >

• Kardes stok fanlar çöptür 100 tl ye güzel sogutucular var ö yüzden isiniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes stok fanlar çöptür 100 tl ye güzel sogutucular var ö yüzden isiniyor

• Stok fanlar coptur ne demek ya bu nasil bi cahilliktir. G3258 stok faniyla 4.2 ghz overclock yapan var stabil. Fanin yerine duzgun oturdugundan emin olun. Termal macunu duzgun surdugunuze kesin emin misiniz? Tekrar tekrar youtube da ilgili videolari izleyin belki yanlis yaptiginiz birsey vardir. BIOS tan ayarlari defaulta alin isterseniz bir de. Fanlarin devrine bir bakin cop degil o fanlar ancak bozuk olabilir.

• Söküp tekrar taktım termal macun yeniledim, biostan fan hızlarını yükselttim şuanda daha düşük sıcaklıklarla 1.175v vererek 4ghz de stabil çalıştırabiliyorum belki daha yükseğe bile çıkardım ama ekran kartım bile olmadığı için gerek duymuyorum şuanda.Prime 95 ile yaklaşık yarım saat test ettim en fazla 67 68 derece gördüm.

Sanırım sorun fan hızıymış öyle sessiz çalışıyordu ki power tuşuna baştığımda bilgisayarın açılıp açılmadığından şüphe ediyordum.

Ekran kartı aldığım zaman 4.5ghz için zorlicam, fakat asıl merak ettiğim şey intel hd graphics i kapattığım zaman ısılarda düşüş yaşanır mı?
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediklerine katılıyorum.

• 50 tl lik bir fanla 4.4 ü görür zorlarsan 4.6 4.7 bile olur fana bağlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Objorka

Yaklaşık iki hafta önce sıfır olarak aldım, henüz bi ekran kartım olmadığı için Intel HD Graphics ile görüntü alıyorum.
    İlk kullanmaya başladığım andan itibaren sıcaklık dikkatimi çekmeye başladı fakat Intel HD Graphics fazla ısıya neden oluyordur diye düşünüp fazla önemsemedim.
    Stock fan kullanıyorum, işlemcinin boştaki sıcaklığı 45-50 derece bile olabiliyor, tek oynadığım oyun Heroes of The Storm alt+tab yapıp sıcaklığa baktığımda 75 dereceye kadar yükseldiğini görüyorum ve artık kıllanmaya başladım.
    Sizce ısıya neden olan şey ne? Termal macunu da yanlış sürdüğümü zannetmiyorum ve bide baz almam gereken sıcaklık hangisi CPU mu yokşa çekirdekler mi?

G3258 Fazla ısınma.

anakart nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MSI H81m-p33 kullanıyorum.
  • Objorka kullanıcısına yanıt
    Stok fan ile aynı anakart ı kullanarak 1.32v 4.2ghz stabil kullanıyorum. Tam yükte 75 derece. Soğutucunun oturup oturmadığından emin olun.
  • Roledayz kullanıcısına yanıt
    Fan hızını yükselttiğimden beri 1.2v ile 75 dereceyi geçmeden 4.2ghz de kullanabiliyorum fakat işlemciyi bu ısıda tutmayı istemiyorum, umarım intel hd graphics i devre dışı bıraktığımda ısılar biraz daha düşer.
  • 1.2v 4,2 ghz stabilse İslemciniz çok verimli. Soğutucu alıp daha da yükseltmenizi tavsiye ederim. Açıkçası 4.2 de stabiliteyi yakalamak için 1.32 verdim.

• msi h81m-p33 anakart ZALMAN CNPS5X soğutma ile prime95 le %100 yükte 1 kere 78 gördüm ondan sonra hep 75 derece olarak gitti boşta 33 derece 1.315 v de 4.5 ghz alıyorum stabil ama 78 e çıkması kıl etti beni :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.