Şimdi Ara

i7 7700K Aşırı Isınma (Her şeyi denedim soğumuyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3-4 gündür işlemcimde ısınma sorunu yaşıyorum. Valorant oynarken 100 derece boşta 80 derece. Kronolojik olarak denediğim yöntemleri anlatıyorum ki ona göre öneri alayım;

İlk aklıma gelen termal macun yenilemek ve temizlikti. Bunlar yapıldı herhangi bir değişme olmadı.

Sonra soğutucudan (Xigmatek Scylla 240 mm) şüphelendim ki 5 yıllık bir cihaz. Sıvısı kontrol edildi. Fanlar çalışıyor. Pompa çalışıyor. Devridaim çalışıyor. Sıvıda herhangi bir sızma, akma, donma mevcut değil. Yine de bir stok fan ile test edildi. Bundan da sonuç alamadım.

Kasa içi hava sirkülasyonunda da bir problem yok. bütün fanlar olması gerektiği gibi çalışıyor.

Sıcaklık düşmüyor. İşlemciyi %100 e verdiğim gibi 100 dereceye çıkıyor. Bırakınca 50-60 a kadar soğuyor.

Bir kaç araştırma sonucu BIOS güncellemek, resetlemek gibi çözüm önerilerine ulaştım. Netice yine aynı...

Virüs olabileceği aklıma geldi. Önce güvenli modda temizlik yaptım sonra yetmez diyip temiz kurulum yaptım. Sonuç yine 100 derece.

Göstergelerin yanlış gösterebileceğini düşündüm çünkü PC 100 derece olmasına rağmen kapanmıyordu fakat o da olumsuz çünkü işlemci kısmına dokunamıyorum oldukça sıcak.

İşlemciyi söküp iyice temizledim. Pinlerinde herhangi bir sorun yok. termalini özenle sürdüm. hüsran...

Voltajlarında herhangi bir değişiklik yapmadım çünkü tam bilmiyorum fakat araştırma sonucu normal olması gereken gibi olduğunu öğrendim.

Sonra idareten işlemciyi kısıtladım %80 seviyesinde. 3.30 ghz'de 1 gün idare etti 85 derecelerde kullanıyordum ertesi gün %80deyken bile 100 derece. şu an %40 a çektim kısıtlamayı. Boşta hiç bir şey yapmıyorken 50-60 derece arası 2.2 ghz hız ile...

İşlemci: i7 7700K 4.20 ghz

Anakart: MSI z270 tomahawk

Ekran kartı: MSI 1070ti

Sıvı Soğutma: Xigmatek Sycilla 240mm

ram: 2x8 corsair vengence

PSU: 650+80 corsair

Kasa: Corsair 270R

Daha önce böyle bir şey yaşayıp çözen var mı? Yardım pls.

• I7 7700 işlemci bende de var ve yaptıysam düzelmedi tüm oyunlarda var nerdeyse

• İlk olarak başka bir sıvı soğutucuyla denemek lazım 5 sene uzun bir süre soğutma konusunda ilk günkü performansını veremeyebilir, bu konuda birşeyler yapabilirsiniz. Yeni soğutucu alın demiyorum bir bilgisayarcı veya eş dosttan ödünç alabilirsiniz. İşe yararsa ne ala.

İşe yaramazsa muhtemelen işlemciyi delidlemeniz ve sıvı metal kullanmanız lazım olacak aklıma başka yol gelmiyor. Youtube'de delidlenmiş vs delidlenmemiş 7700k videoları sıcaklık değerleri mevcut.

• Anakart fazla voltaj veriyor gibi geldi bana. İmkan varsa farklı bir ankartda deneyin işlemciyi, düz stok fan ile.

Bu serinin sıcaklık değerleri absürd derece de yüksekmiş zaten. İnternet hep böyle konular ile dolu. Belki delid ile çözüm bulabilirsiniz, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 22 Ocak 2023; 5:16:16 >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

Evet haklısınız şu an arayıştayım zaten soğutucu, anakart ve ya işlemci bulursam uyumlu üzerinde deneme yapacağım.

Delid konusuna ben de baktım eğer sorun gerçekten işlemcide ise delid düşünüyorum.

Bu arada evet bu işlemcinin sıcaklık değerleri için ben alırken de aynısı söyleniyordu biraz sıcaklık vardı tabi de bu abartı.

• Işlemci güç tüketim verileri nedir? Hwmonitor ile bakılabilir. Voltaj fazla verilmiştir. Aşırı güç tüketimi vardır, o zaman bu ısınma sorunu baş gösterebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemcinin kapağı çipe tam temas etmiyor gibi yandan bakınca yamukluk vs var mı işlemcide

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazı işlemci yazılımsal güncellemeleri ve virüsler işlemciyi aşırı zorlayarak bu sıcaklığa neden olabiliyor. Görev yöneticisinden elle herhangi bir işlem yapmadan işlemciyi zorlayan bir öge var mı kontrol edin bence. Sonra da silin.

• mavizamanda kullanıcısına yanıt

kaç senelık ıslemcı artık onun macunu kırumustur ıhs ıle cjıp arasındakı zaten dandık macun suruyorlar. sana delid şart. 1.5 sene once aynı işlemciye bır ark yaptım. fakat olumlu sonuc alamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 23 Ocak 2023; 16:25:19 >
  • Işlemci ve IHS arasına dediğinizi aksine oldukça kaliteli, katı ve çok uzun ömürlü bir macun sürüyorlar. Her kurumuş macun kalitesizdir algısı yanlış. O macun ilk kullanım zamanlarında da oldukça katı halde. Diyelim piyasadaki iyi bir macun 8-9 W/m.K Termal iletkenlik ama bunu 1-2 yıl garanti ediyor. İşlemci ve IHS arasında kullanılan belki 5-6 W/m.K ama bunu en az 5-10 yıl sağlar. Açıkçası arkadaşın yaşadığı sorunun IHS işe işlemci arasındaki macun olduğunu sanmıyorum. Anormal bir güç tüketimi buna sebep olabilir ama arkadaş bize gereken bilgileri vermediği için sorunu teşhiş edemiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin sıvı soğutman bozuk/tıkalı muhtemelen. başka fan/soğutucu ile tekrar dene.

• takip

• Biostan "CPU PLL OC Voltage" değeri Autodadır. Defaultu 1.200 yazar Auto olduğu için 0.600 ile 1.500 e kadar değer atayabilir. Onu 1.150V olarak ayarla bir dene istersen, sistem stabil çalışırsa ısılarda düşüş olur diye tahmin ediyorum. Bende 7700k kullanıyorum, hala taş gibi işlemci. Thermalright macho hr02 ile kullanıyorum boşta 30-39 arası oyununa göre 60-85 derece arası çalışıyor. Odam genelde 21-25 derece arası oluyor. @msimouse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 28 Ocak 2023; 18:33:33 >
  • içteki ciklet kurumuştur delid yapılması lazım ama kendin sakın yapma gider işlemciyi orta yerinden delersin sonra vay bilmemne

• Aynı sorunu bende yaşıyorum. Özellikle sorun RTX 3080 Ekran kartıyla sanki daha belirgin hale geldi. Noctua NH-D15S, NF-A15 PWM 140 soğutucu satın aldım, Açıkcası kutusunu açıp şöyle bir baktım. Soğutucuyu anakarta takmak gözümde büyüyor.

İşlemci : i7 7700K (overclock vs. yok)

Anakart:MSI Z270 Gaming Pro Carbon

Ekran Kartı : ASUS TUF RTX 3080 GAMING

Ram : G.skill 8x2GB 3200 Mhz. Ram CL15 15,15,35 Trident Z

İşlemci soğutucu : Corsair H45 , 120'lik Tekli.

PSU: CoolMaster GX 750W Bronze.

Not:İşlemci , Ram ve Anakart ve soğutucuyu 2017 Ağustos ayında almıştım.

100 derecelere hatta üzerine çıktığı oluyor. Oyun sırasında birkaç kez sistemin kapandığı oldu.

Örnek FPS Monitor kullandım. 4K açtım.

i7 7700K Aşırı Isınma (Her şeyi denedim soğumuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 7 Temmuz 2023; 16:22:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.