Sistemimdeki gtx 1050 ekran kartını rx 6600e yükselttim fakat gpu kullanımı değişken ve sürekli düşük seyrediyordu.(önceki sistem rx 6600, i7 7700 işlemci, h110m d ana kart) Ben de işlemci ve ana kartımı değiştirip yeniden denedim fakat ne yaparsam yapiyim hala gpu kullanımı düşük. Hiçbir oyunda doğru düzgün drop yemeden oyniyamıyorum. Lütfen yardım edin
Rx 6600 8gb ekran kartı
ryzen 5 5500 4.2 ghz işlemci
Asus b450 anakart
2400 mhz dual channel 16 gb ram işlemci
450 watt psu
bunlar da birkaç oyundaki değerler fakat çok değişken örneğin csgo da 350 den 180 e kadar inebiliyor. Valorantda da aynı şekil düşüşler oluyor. Ready or not oynanılmayacak derecede drop yiyor.
Cpu ve disk %100 kullanımı
Kısa bir süredir disk ve cpu kullanımım herhangi bir uygulama açtığımda değerler bir anda %100'e çıkıyor. Termal macunun 5 seneye yakındır kullanmadım ama sıcaklık değerleri normal gözüküyor. Ekran kartımı güncelledim gtx 1050 kullanıyordum ve rx 6600'e geçtim fakat fps ne kadar yüksek olsa da valorant ve cs go gibi oyunlarda anlık droplar oluyor ve oyun oynanmaz hale geliyor. Acaba termal macun mu denesem yoksa direkt başka işlemci mi alsam bilemedim. Ne denersem deniyim olmadı cpu ve diske sürekli aynı şey oluyor. Ne yapıcam bilmiyorum
cpu: I7-7700
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.227 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware