Şimdi Ara

Cpu ve disk %100 kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa bir süredir disk ve cpu kullanımım herhangi bir uygulama açtığımda değerler bir anda %100'e çıkıyor. Termal macunun 5 seneye yakındır kullanmadım ama sıcaklık değerleri normal gözüküyor. Ekran kartımı güncelledim gtx 1050 kullanıyordum ve rx 6600'e geçtim fakat fps ne kadar yüksek olsa da valorant ve cs go gibi oyunlarda anlık droplar oluyor ve oyun oynanmaz hale geliyor. Acaba termal macun mu denesem yoksa direkt başka işlemci mi alsam bilemedim. Ne denersem deniyim olmadı cpu ve diske sürekli aynı şey oluyor. Ne yapıcam bilmiyorum

cpu: I7-7700

• Virüs olabilir bir tarama yapın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi bile gitmiş 5 sene ne demek. Sıvı metal bile o kadar dayanmaz. Güzel bir iç temizliği fan tozu alma ve termal macun değişimi yapın. Anakartın muhtemelen 7700k'dan yukarısını desteklemiyordur komple değişim gerekebilir o işe kalkışırsan.

Disk kullanımına gelince Hdd mi Ssd mi? Windows 8 üstü işletim sistemlerine Ssd şart, Hdd ile kullanmak sıkıntı. Donar, kasar. Hdtune ile yavaş hızda diski tarat bad sector gibi sorunlar var mı diye. HdSentinel ile disk sağlığını da kontrol et.

• SSD kullanıyor musunuz?

Harddisk kullanıyorsanız diskiniz ölmüş olabilir, o yüzden günlük kullanımda ve oyunlarda aşırı yavaşlamalar olabilir.

Edit: SSD kullanıyorsanız onda da sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 22 Ocak 2023; 11:37:37 >
  • AksarayMalakli kullanıcısına yanıt

Tarama yaptım ve format da attım format öncesi daha çok oluyordu artık daha az oluyor.

• sreylare kullanıcısına yanıt

Sıcaklık değerlerini hep takip ediyorum hiç yükselme veya anormal bir değer görmedim. Yani termal macun çözüm olur mu bilmiyorum ama deneyeceğim. ssd kullanıyorum taramayı da yapıcam teşekkür ederim

• sulobey10 kullanıcısına yanıt

Ssd kullanıyorum evet, toz aldım fakat aniden diskim yüksek değerler görüyor ben de anlamış değilim tekrardan bir tarama yapıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Boşta bellek kullanımı %40
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İmkan varsa farklı bir disk ile denemenizi öneririm, diskiniz ölüyor olabilir. Disk sağlığı gösteren araçlar ile de bakabilirsiniz.

Şu anlık öyle bir imkanım yok virüs taraması veya sıcaklıkta bir sorun göremiyorum neden böyle oluyor anlamış değilim, yine de bir deneme yapmam lazım sanırım

Tarama yaptım bad sector bulamadım fakat ssd sağlığı %50 civarlarında uzun süreli kullanım veya bir darbeye bağlı olabilir bilemiyorum, diskin ölmesi işlemci kullanımı da arttırıyor olabilir mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah.Bayraktar -- 22 Ocak 2023; 20:23:59 >

evet disk sağlığı düşük durumda şu an sanırım bu durumdan kaynaklı oluyor

• Abdullah.Bayraktar A kullanıcısına yanıt

Bence yeni disk alıp o Ssd'yi emekli etme planları yapın. En azından harici kutu alıp öyle kullanırsınız yedekleme maksadıyla. İşlemci kullanımı konusunda bir iyileşme olur mu kesin bir şey diyemem.

Sıvı metal ömrü biten bir şey değil, kaliteli yerlerden kaliteli bilgi almanızı tavsiye ederim.

• Abdullah.Bayraktar A kullanıcısına yanıt
    O disk sağlığı değeri ssd için biçilen yazma ömrünün ne kadarını doldurduğuna bağlı değişiyor, bahsedilen ömrü doldurunca da ölecek performans düşürecek diye bir şey yok onunla ilgili değil. Stutter yaşıyorsunuz muhtemelen, bunun da cs gibi bir oyunda ssd'den olmadığı çok belli çünkü açık dünya gibi bir oyun değil ki sürekli okuma yapsın.
    İşlemci zayıf kalıyorsa stutter artabiliyor, siz kendiniz demişsiniz zaten önceden 1050 ile sorun yoktu diye. Sıcaklık normalse yine macunla falan hiçbir ilgisi yok, toz temizliği ve macun tavsiyesi veren hiçbir şeyden anlamıyor..
    Yapılabilecek şeylerden biri eğer en düşük grafik ayarlarında oynamıyorsanız doku filtreleme dahil en düşük ayarları seçin.
    İşlemciyi de yükseltemezsiniz anakartın desteklemiyor, ramlar çift kanal değilse çift kanal yapılabilir. Biostan xmp açık mı değil mi kontrol edebilirsiniz. Bir de cs go başlangıç ayarlarına şu kodu yazarsanız faydasını görürsünüz.
    -novid -nojoy -disable_d3d9ex -no-browser -high

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 22 Ocak 2023; 20:52:50 >

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

Ben de size Yotube'de ömrü biten-buharlaşan-korozyona uğrayan sıvı metal videolarına göz atmanızı tavsye ederim. Hepsi birden yalan söyleyecek değil. Belki 5 yılda olmaz ama ömürlük olması imkansız. Ben bile yılda 1 bakır soğutucuyu çıkarıp sürülü metali tekrar karıştırıyorum ki donma vs olmasın veya bir eksilme varsa tekrar süreyim diye.

Korozyon yaşayanlar alüminyum soğutucu ile kullananlar olmasın.

Ömürlük olması imkansız ben yılda bir donmaması için karıştırıyorum diyorsunuz, karıştırmasanız donacak mı sanıyorsunuz gerçekten ?

Sony nasıl playstation 5'te kullanabildi o zaman bu korozyona uğrayan, donabilen, uçabilen, sıvı metali.

Sıvı metali satan thermal grizzly bile bilmiyor ne kadar süre ömrü olduğunu ama siz kafanızdan bir süre atmak istiyorsanız atabilirsiniz tabii.

• sorunu anladım fakat nasıl düzelteceğimi pek bulamadım gpu kullanımım %20 40 arası gidiyor çoğu oyunda. Düşük gpu kullanımından kaynaklı oluyormuş yani donanımsal bir sorun yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.