Şimdi Ara

Bilgisayar boştayken RAM kullanımı ne olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım laptop olup üzerinde 8 gb ram vardır. Hiçbir işlem yapmıyorken bir resim aldım. Sadece görev yöneticisi açık.

Sistem bu şekilde boştayken cpu disk ağ %0 kullanım. ram ise %9 kullanımı var.

Bu RAM değeri normal midir ? Normal değilse normali kaç olmalıdır ?

Dipnot: Görev yöneticisini de kapatınca muhtemelen %5 civarına inecektir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Boştayken RAM Kullanımı Ne Olmalıdır?

Bilgisayarınız boştayken, işletim sistemi ve arka plan işlemleri için hala RAM kullanımı gerçekleşir. Ancak, kullanım önemli ölçüde azalmalıdır. Genel olarak, boştaki RAM kullanımı %20 ile %40 arasında olmalıdır.

RAM kullanımı %50'nin üzerine çıkarsa, bu, bilgisayarınızda bir bellek sızıntısının veya arka planda çok fazla kaynağa aç programın çalışmasının bir işareti olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı yeniden başlatmak veya Görev Yöneticisi'ni kullanarak bellek kullanan işlemleri kapatmak yardımcı olabilir.

Boştaki RAM kullanımını kontrol etmek için Görev Yöneticisi'ni kullanabilirsin. Görev Yöneticisi'ni Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak açabilirsin. Ardından, Performans sekmesini seç ve Bellek bölümünü görüntüle.

Önemli Not: Boştaki RAM kullanımı, yüklü RAM miktarına göre değişebilir. Örneğin, 16 GB RAM'i olan bir bilgisayar, 8 GB RAM'i olan bir bilgisayara göre daha yüksek bir boşta RAM kullanımına sahip olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarım laptop olup üzerinde 8 gb ram vardır. Hiçbir işlem yapmıyorken bir resim aldım. Sadece görev yöneticisi açık.

Sistem bu şekilde boştayken cpu disk ağ %0 kullanım. ram ise %9 kullanımı var.

Bu RAM değeri normal midir ? Normal değilse normali kaç olmalıdır ?

Dipnot: Görev yöneticisini de kapatınca muhtemelen %5 civarına inecektir.

Herşey Gayet Normal

• Arkaplan işlemlerin kapatıldığından tamamen emin olunmuşsa normal olarak %10'u geçmemesi gerekir. Aynen, herşey gayet normal. :)
  • Teşekkürler, orada intelin arka plan işlemleri var onları da kapatsam aslında çok iyi olacak ne işe yaradıklarını bilmiyorum hizmetlerde de göremedim.
  • quote:

Teşekkürler, orada intelin arka plan işlemleri var onları da kapatsam aslında çok iyi olacak ne işe yaradıklarını bilmiyorum hizmetlerde de göremedim.

Hersey normal. Baska birsey kapatmana gerek yok. Fazla kurcalama bu sefer sistem kararsiz calisabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam hocam teşekkür ederim bu arada kararsız çalışmadan kastınız nedir
  • quote:

Teşekkürler, orada intelin arka plan işlemleri var onları da kapatsam aslında çok iyi olacak ne işe yaradıklarını bilmiyorum hizmetlerde de göremedim.

8 gb ram'in var hala ram'de cimrilik mi yapıyorsun Ben zamanında 512 mb ram varken bunlara kafa yoruyordum. yeni sistem toplayıp 8 gb ram'e geçince bir kez olsun acaba ne kadar ram gidiyor diye düşünmedim. hangi program ne kadar istiyorsa kullansın arkadaş. oyunlarda bile 5 gb geçtiğini görmedim. Ne diye ram kullanımını düşürmeye çalışıyorsun ki. Bende de boşta %15 kullanılıyor. ne olacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ideal hdd ısısı kaç C olmalı?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kararsız Çalışmaktan Kastım Şu, Gereksiz Hatalar, Donmalar, vb. şikayetler çoğalır. @Sowyet
    Aynen Valla Bende İmzamdaki Sistemi Kullanıyorum Bunlara Ek Olarak Açılışta SystemCare 7,Webroot Security,Power İso,Zemane Antilogger vb. Bir Kaç program Daha Etkin Bendede %12-16 arası gidip geliyo. Allah Kimseyi Ramsiz Bırakmasın @Fire.Sword
  • Win7'de bu değer yaklaşık olarak %25'dir arkadaşlar. Win7 kullananlar %9'u görünce şaşırmasın yani
  • Sistem boştayken görev yöneticisini açınca anormal düzeyde bellek kullananan uygulama görünmüyorsa kafaya takacak bir şey yok demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

8 gb ram'in var hala ram'de cimrilik mi yapıyorsun Ben zamanında 512 mb ram varken bunlara kafa yoruyordum. yeni sistem toplayıp 8 gb ram'e geçince bir kez olsun acaba ne kadar ram gidiyor diye düşünmedim. hangi program ne kadar istiyorsa kullansın arkadaş. oyunlarda bile 5 gb geçtiğini görmedim. Ne diye ram kullanımını düşürmeye çalışıyorsun ki. Bende de boşta %15 kullanılıyor. ne olacak

Virüs gibi yazılımsal etkenelrden dolayı ram kullanımına bakıyor çoğu kullanıcılar. Hele benim gibi bilgisayarı korumaya çalışan biriyseniz gayet normaldir. Maksat "benim göremediğim ama sistem kullanımını arttıran bir dosya var mı?" diye düşünüp kontrol etmektir.

• Kardeş 8gb ram var asus kulanıyorum boştaykan cpu:5 ram:25 oluyo kulandığım pc oysaki iyi bir performans pc si leptop ama niye böyle ve cs go açtığımda ram 25 ten 30 çıkıyor. cs:go bile 5 farkederken pc boştayken 25 yapan şeyler neler aq ???? pls cevap
  • Ben şu an XP kullanıyorum boşta iken 100-200mb kullanıyor
    ---
  •  Bilgisayar boştayken RAM kullanımı ne olmalıdır?
    asus x550vx modelli diz üstü bilgisayarım normal mi sizce
  • mehmetaliarslan0609 M kullanıcısına yanıt
    google açık sonuçta 60 mb o yiyor. arama falanda yapmıssın ordan da almış ram.
    ram yiyen bir durum yok tabiki normal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.