Şimdi Ara

Rx 66600 düşük gpu kullanımı ve stutter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemimdeki gtx 1050 ekran kartını rx 6600e yükselttim fakat gpu kullanımı değişken ve sürekli düşük seyrediyordu.(önceki sistem rx 6600, i7 7700 işlemci, h110m d ana kart) Ben de işlemci ve ana kartımı değiştirip yeniden denedim fakat ne yaparsam yapiyim hala gpu kullanımı düşük. Hiçbir oyunda doğru düzgün drop yemeden oyniyamıyorum. Lütfen yardım edin

Rx 6600 8gb ekran kartı

ryzen 5 5500 4.2 ghz işlemci

Asus b450 anakart

2400 mhz dual channel 16 gb ram işlemci

450 watt psu

Rx 66600 düşük gpu kullanımı ve stutter

bunlar da birkaç oyundaki değerler fakat çok değişken örneğin csgo da 350 den 180 e kadar inebiliyor. Valorantda da aynı şekil düşüşler oluyor. Ready or not oynanılmayacak derecede drop yiyor.

• En başta Nvidiadan AMDye (veya tersi durumda) geçiyorsanız mutlaka temiz driver kurulumu yapmanız lazım, bunu yaptınız mı?

Sonradan anakart işlemci değişimiyle de iş çorba olmuş, temiz bir format atmanız güncel sürücüleri kurmanız en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski sürücüleri kaldırdım format da attım fakat düzelmedi hala hatrı sayılır şekilde drop yiyorum oyunlarda. Gpu kullanımı çok değişken çözebilmiş değilim

• Temiz sürücü kurulumundan sonra sürücü ekranı ekranı geldiğinde standart hazır profili seçeceksin, gaming seçmeyeceksin.

Ayrıca windowsda hwa gpu açık, xbox gamebar ve core isolotion kapalı, biosda da resize bar açık olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Şubat 2023; 16:37:43 >
  • Şu an ayarlar zaten yazdığınız gibi ayrıca stock veya oc ayarlar pek fark etmiyor fps drop sürekli oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

Hwa gpu ayarı gözükmüyor sanırım amd modelinden kaynaklı. Core isolation da işlemcin desteklemiyor diyor geri kalan ayarlar tamamen aynı drop ve stutter hala var

• cpu çekirdeklerinin ve gpu'nun kullanım yüzdelerini ve sıcaklıklarını gösterir şekilde bikaç oyun videosu çek onlara bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop düşük gpu kullanımı
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki hemen paylaşıyorum

Sanırım diğer oyunlarda bu kadar olmasa bile ready or notda çok açık görünüyor sorunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah.Bayraktar -- 26 Şubat 2023; 0:38:15 >
  • Aynı problemi bios güncelleyerek çözmüştüm. Belki gözünüzden kaçtı ise bu seçeceği ciddiye alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 26 Şubat 2023; 0:45:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sürüm güncel olarak hatırlıyorum ama tekrardan bakmakta fayda var teşekkürler

• Rx 66600 düşük gpu kullanımı ve stutterAbdullah Bayraktaryoutube
    Battlefield™ V 2023 02 26 00 44
    https://www.youtube.com/watch?v=qLC7Mge2Xtk

burda da bf5 testi var bakabilirsiniz

• Abdullah.Bayraktar A kullanıcısına yanıt

battlefield'a işlemci yetmiyor.

öbür video daha yüklenmemiş, izleyemedim.

• shruikan kullanıcısına yanıt

yani diğer benchmark videolarında yetiyor sadece bende cpu değeri bu kadar yüksek seyrediyor. Diğer videoyu da ytye atıp deniyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah.Bayraktar -- 26 Şubat 2023; 1:36:37 >

yapacak bi şey yok; ya o işlemciyle devam edecen ya da daha güçlüsünü alacan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 26 Şubat 2023; 1:41:2 >
  • Rx 66600 düşük gpu kullanımı ve stutterAbdullah Bayraktaryoutube
    Ready or Not 2023 02 26 00 25
    https://www.youtube.com/watch?v=2es2o6zERFQ&feature=youtu.be

Bu da ready or not videosu

• ram'i kaçta çalıştırıyorsun?

oyunlar ssd'de mi?

stutter yapan oyunlarda görev yöneticisinden (benzeşmeyi ayarla) cpu0 çekirdeğini kullanım dışı bırakıp da dene bir de.

• ramler 2400 xmp ayarı yok fakat bu denli etkileyeceklerini düşünmüyorum.

oyunların bazıları ssd'de fakat onlarda tek farkı yükleme ekranları daha kısa sürüyor

benzeşmeyi de deniyeceğim

Biraz daha araştırma yapıp benchmarklara baktım ryzen 5 5500'ün bu karta darboğaz yapma ihtimali bu oyunlarda yok

HDD'deki oyun stutter yapabilir, okuma hızı ssd'ye kıyasla çok yavaş çünkü.

ram'e elle de oc yaparsın, 1080p'de 2400mhz'den 3600mhz'e manidar fark olur.

ssd'de cs go var ve onda da performans normale göre düşük ssd kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Şu an aklımda ekran kartında bir sorun olduğu düşüncesi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah.Bayraktar -- 26 Şubat 2023; 2:28:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.