Şimdi Ara

RX 570 ITX (çok ısınıyor ve memory clock düşük)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler yeni Sapphire Pulse RX 570 ITX aldım. yalnız iki sıkıntım var.

1-kart deli gibi ısınıyor (max 77c) ve deli gibi fan sesi var.
    2-memory clock stock 1500 mhz de. bandwith de 192 gb/s

hadi ses çok önemli değil kulaklık kullanıyorumda şimdi böyle sıcaksa yazın nolacak? hadi fan devri max %53 gördüm ama yazın artık fırıldak gibi döner heralde fan.

bir de memory clocka oc yapayım mı sizce?

(psu da 6 pin yerine 8 pin olsa yeminle hiç uğraşmayacağım valla)

• iade edip nitro pulus a geç daha oc vs yapacan
  • Tek fanlı model için ısı ve ses değerlerin normal gibi duruyor.

Bellek hızıda normal tek normal olmayan senin aşırı tepkilerin.

AMD kart ilk defamı kullanıyorsun?
  • oc yapmama gerek yok aslında kart zaten baya iyi fps veriyor. sadece her yerde 1750 mhz yazarken bende niye 1500 mhzde çalışıyor. youtube da baktım.

ısı değerleri neden normal değil. youtubeda bu kartın max 66 derecesini gördüm. hadi benim kasa soğutmam süper değil eyvallahda ne bileyim 77 derece de çok. 80 derece limit var zaten. (fansız gt 1030 max 65 derece gördü bu kasada)(psu fanı içeri üflüyor, bu yüzden olabilir mi acaba çünkü gpunun arkasında soğutucu plaka da yok)

şimdi fanı elle yüzde 100 yaptım. şaç kurutma makinesine yakın bir sesi var

iade ederim etmesine de çift fanlı 6 pin bağlantılı model yok. dönüştürücü de pek tavsiye edilmiyor.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    dostum şimdi ufacık kart ne biliyim bari ozaman 4 fanlı kasa al bari kasa da sogutma kötü ise en azından bişiyi kurtar

psu+ekran kartı fazla masraf çıkarır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

oc yapmama gerek yok aslında kart zaten baya iyi fps veriyor. sadece her yerde 1750 mhz yazarken bende niye 1500 mhzde çalışıyor. youtube da baktım.

ısı değerleri neden normal değil. youtubeda bu kartın max 66 derecesini gördüm. hadi benim kasa soğutmam süper değil eyvallahda ne bileyim 77 derece de çok. 80 derece limit var zaten. (fansız gt 1030 max 65 derece gördü bu kasada)(psu fanı içeri üflüyor, bu yüzden olabilir mi acaba çünkü gpunun arkasında soğutucu plaka da yok)

iade ederim etmesine de çift fanlı 6 pin bağlantılı model yok. dönüştürücü de pek tavsiye edilmiyor.
    Bakma sen onlara değerlerin gayet normal. Kasanın yan kapağını açık bırak ısıda ve seste ciddi bir fark olacaktır.

AMD genel olarak böyle çalışır Nvidia ile karşılaştırma.

• hocam peki oc yapılır mı bu karta. videodaki eleman oc ile yüzde 20 fps artırmış. 6 pin güç bağlantılı kart ile bu nasıl oluyor anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Her karta tepkiler aynı olmaz. Kendin deneyip stabil değerleri bulman lazım zahmetli ve riskli bir iştir.
  • quote:

oc yapmama gerek yok aslında kart zaten baya iyi fps veriyor. sadece her yerde 1750 mhz yazarken bende niye 1500 mhzde çalışıyor. youtube da baktım.

hocam bende itx modeli aldım, 1500 mhz de çalışma sebebi 2 versiyonu var,
    specsde 2 model, 1500/6000 olan bizimkiler, kırpılmış versiyon
    ısılar oyunda mıydı yoksa furmark vs mi ? ben 1050 de max 60 derece görüyodum, 570 itx de ise kısa süreli testlerimde max 70 derece gördüm (psu yukarda, fanı aşağı bakıyor, kasanın sol kapağı açık, önde 12 cm fan, egsoz yok)
    işlemciniz ne, darboğaz gibi bir durum yaşıyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

hocam bende itx modeli aldım, 1500 mhz de çalışma sebebi 2 versiyonu var,http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=3548F713-062B-4A98-B584-D0D211C5308E&lang=eng
    specsde 2 model, 1500/6000 olan bizimkiler, kırpılmış versiyon
    ısılar oyunda mıydı yoksa furmark vs mi ? ben 1050 de max 60 derece görüyodum, 570 itx de ise kısa süreli testlerimde max 70 derece gördüm (psu yukarda, fanı aşağı bakıyor, kasanın sol kapağı açık, önde 12 cm fan, egsoz yok)
    işlemciniz ne, darboğaz gibi bir durum yaşıyor musunuz ?

Alıntıları Göster
    oyunda max 77 derece gördü. benchmark puanı testi yapmadım hiç.

işlemci i3 6100. darboğaz oyununa göre değişiyor.

• quote:

oyunda max 77 derece gördü. benchmark puanı testi yapmadım hiç.

işlemci i3 6100. darboğaz oyununa göre değişiyor.

Alıntıları Göster
    g4560, 2x4=8 2400 mhz ram var bendede
    asasin creed originste çok fena darboğaz yapıyor hatta şu konuyu açmıştım son yorumumda yazdımhttps://forum.donanimhaber.com/rx-570-pulse-itx-500-watt-psu-yeter-mi--136908604#136908604
    karşılaştırırken youtubeye çok takılmayın, çünkü o videolardaki model 1750/7000 olan olabilir, yada bizim modele onun biosunu atmış olabilirler, veya overclock
    sizde hangi oyunlarda darboğaz gördünüz, eski 1050 ti nize göre durum nedir

• quote:

g4560, 2x4=8 2400 mhz ram var bendede
    asasin creed originste çok fena darboğaz yapıyor hatta şu konuyu açmıştım son yorumumda yazdımhttps://forum.donanimhaber.com/rx-570-pulse-itx-500-watt-psu-yeter-mi--136908604#136908604
    karşılaştırırken youtubeye çok takılmayın, çünkü o videolardaki model 1750/7000 olan olabilir, yada bizim modele onun biosunu atmış olabilirler, veya overclock
    sizde hangi oyunlarda darboğaz gördünüz, eski 1050 ti nize göre durum nedir

Alıntıları Göster
    bf1 de zaten işlemci yetmiyordu. 70-90 fps alırken 24 kişilik maçta şimdi 50-60 fpsye düştü.

witcher 3 de darboğaz yok

fortnite save the world de darboğaz oluştu.

apex legends de darboğaz yok.

darboğaz cpu-gpu ilişkisinden daha çok oyun ne kadar işlemci istiyor o önemli artık.

• 77c ye çok nadir %50 fan hızıyla çıkıyorsa sorun yok bence ama çekirdek hızı 1700 yerine 1500 geliyorsa bir sorun olabilir ve bu baya fps kayıbı yaşatır.

• quote:

bf1 de zaten işlemci yetmiyordu. 70-90 fps alırken 24 kişilik maçta şimdi 50-60 fpsye düştü.

witcher 3 de darboğaz yok

fortnite save the world de darboğaz oluştu.

apex legends de darboğaz yok.

darboğaz cpu-gpu ilişkisinden daha çok oyun ne kadar işlemci istiyor o önemli artık.

Alıntıları Göster
    yok hocam, cpu-gpu ile alakalı olması gerekli, çünkü AC originste g4560 gtx 1050 > g4560 rx570 durumu yaşadım resmen
    rocket league dede gpu kullanımı 99 olmasına rağmen 1050 ile aynı fps leri aldım
    sadece lolde fps arttı, gta 5 tede fark ettiğim durum ultraya yakın civarlarda 50 fps yi dropsuz almasına rağmen arada gpu kullanımının %0 a düşmesi durumu oldu
    sırf bişeyler daha stabil olsun diye single ramdan dual rama geçtim, oda kurtarmadı rx570 için

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Bazı oyunlar nvidiacı hocam. Her oyunda muazzam fps artışı bekleme.

Ac deli işlemci istiyor normal. Bu tip single oyınlarda bazı ayarlar cpuya yük bindirir. Mesela arka plan karakter sayısı, gölge çizim mesafesi vb bunlar cpuyu içer.

İşte o ayarları kıs. Geri kalanını kökle fps artar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

77c ye çok nadir %50 fan hızıyla çıkıyorsa sorun yok bence ama çekirdek hızı 1700 yerine 1500 geliyorsa bir sorun olabilir ve bu baya fps kayıbı yaşatır.
    Fpsden memnunum.

Fan kullanımı max 55 gördü galiba. Ses çok çıkarmasa sorun yok aslında

• quote:

Bazı oyunlar nvidiacı hocam. Her oyunda muazzam fps artışı bekleme.

Ac deli işlemci istiyor normal. Bu tip single oyınlarda bazı ayarlar cpuya yük bindirir. Mesela arka plan karakter sayısı, gölge çizim mesafesi vb bunlar cpuyu içer.

İşte o ayarları kıs. Geri kalanını kökle fps artar.
    1050 de gpu kullanımı çok sekmezdi, ama rx 570 de yer yer 0 ve 30 a inebiliyor, bana işlemci yetişemiyor gibi geldi
    ve renk paletine alışamadım, nvidia ve intel hd graphicste klasör renkleri daha net, çizgiler daha netken amd de fazla parlaklıktan çizgiler gözükmüyor. parlaklık ve canlılık yüksekken netlik düşük, alışamadı gözlerim

Birde çekirdek hızının 1700 olduğuna eminmiyiz ? Bendeki Rx 580 de 1365mhz görüyor aldıgın sitede yanlış yazmış olabilirler. Bu arada hayırlı olsun sonunda kurtulmuşun citix 1050tiden :)

• quote:

1050 de gpu kullanımı çok sekmezdi, ama rx 570 de yer yer 0 ve 30 a inebiliyor, bana işlemci yetişemiyor gibi geldi
    ve renk paletine alışamadım, nvidia ve intel hd graphicste klasör renkleri daha net, çizgiler daha netken amd de fazla parlaklıktan çizgiler gözükmüyor. parlaklık ve canlılık yüksekken netlik düşük, alışamadı gözlerim

Alıntıları Göster
    Gpu kullanımı her amd kartta öyle. Yazılım yanlış ölçüyor heralde. Fps dropu siz oynarken hissetmiyorsanız sorun yok demektir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.