Şimdi Ara

Radeon RX 8800 XT 'RDNA 4' GPU'su, %45 yüksek ışın izleme performansı sunabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin yaklaşmakta olan RDNA 4 GPU'larının tepe seviyesinde yer alacak olan Radeon RX 8800 XT, söylentilere göre perfomans değerleriyle orta seviyede güçlü bir alternatif olacak.

AMD RDNA 4 GPU'ları hakkındaki son söylenti, daha önce Ryzen 9800X3D lansman tarihlerini açıklayan ve ayrıca AMD'nin gelecek nesil UDNA serisi gibi yaklaşan GPU'ları hakkında bilgi paylaşan Chiphell Forum üyesi zhangzhonghao'dan geliyor.

AMD'nin RDNA 4 GPU'larının seri üretim aşamasına Aralık ayının ortasında gireceği belirtiliyor. 2025'in ilk çeyreğinde, CES 2025'te tanıtılması planlanan GPU'ların zirvesinde Radeon RX 8800 XT'nin yer alması bekleniyor. Ancak AMD, farklı bir adlandırmaya da geçebilir.

%25 daha düşük güç tüketimine sahip olabilir

AMD Radeon RX 8800 XT grafik kartının Radeon RX 7900 XTX'ten %25 daha düşük güç tüketimine sahip olacağı belirtiliyor. 7900 XTX oyunlarda ortalama 350 W güç tüketiyor, bu nedenle Navi 48 SKU'ya dayalı RDNA 4 GPU'sunun yaklaşık 250-270 W güç tüketimine sahip olması bekleniyor. Bu değer, RTX 4070 Ti ve SUPER ile hemen hemen aynı seviyeye işaret ediyor.

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 8000 "RDNA 4" mobil ekran kartları ortaya çıktı

Performans değerlerine baktığımzda, AMD Radeon RX 8800 XT'nin Resident Evil 4 Remake gibi oyunlarda RX 7900 XTX'ye göre ışın izleme performansında %45'in üzerinde bir artış sağlayacağı söyleniyor. Birçok ana akım oyunda benzer performans artışının gerçekleşeceği belirtiliyor. AMD, RT ve AI motorlarının yaklaşan nesil grafik kartlarıyla büyük iyileştirmeler getireceğini doğruladı. Sony PS5 de RDNA 4 mimarisiyle benzer RT ve AI motorlarını kullanıyor ve her bir ilgili alanda büyük yükseltmeler getiriyor.

Saf güç açısından grafik kartının RTX 4080 ve RTX 4080 SUPER seviyesine ulaşacağı belirtiliyor. RX 8800 XT'nin daha düşük güç tüketimine sahip olacağı düşünüldüğünde etkileyici görünüyor.

RTX 5070 ve RX 8800 serisi kartlar arasında ilginç bir mücadele olacak. Ana akıma hitap eden bu kartların satış performansında fiyatlandırma önemli bir rol oynayacak. Kartların 500 dolar civarında fiyata sahip olması bekleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-radeon-rx-8800-xt-rdna-4-gpu-faster-rt-performance-7900-xtx-on-par-rtx-4080-raster/

• Şöyle olsun amd ezer böyle olsun yok satar falan bunları hep gördük, alışkanlıklar öyle 50-100 dolar ile değişmez, Nvidia'dan başka ekran kartı almayacak devasa bir grup var, ne yaparsanız yapın bunlar AMD ekran kartı almaz, 100 dolara 4090 performansı versen Nvidia'dan vazgeçmeyecek insanlar tanıyorum
  • 7900 XT/XTX raster (yani 4080/Super civari) ve uzerine de 4080/Super RT performansi verirse ne guc tukettigi kimsenin pek umrunda olmaz. 220W olsun veya 320W olsun. AMD 16GB olarak boyle bir karti 500-549 fiyat segmentinde satarsa cok guzel kart olur. Nasil olsa Nvidia 12GB 5070 karta 600-649 USD fiyat cekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 2 Aralık 2024; 23:52:15 >
  • Su karti 350 usd yapacaklar varya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8800 XT :

Rx 7900 XTX'den yüzde 40 fazla RT performansı
    Rtx 4080 seviyesinde düz performans
    16 GB Bellek
    500 dolar fiyat etiketi.

Açık söylüyorum bu özelliklerle gelsin peynir ekmek gibi satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Aralık 2024; 1:22:43 >
  • İsmi 8800 GTX çağrıştırdığından bi sempati duydum karta nedense, 2600k çağrıştırdığı için 12600k işlemciye de sempati duyup almıştım  

• Kart söylenildiği gibi gelirse çok satacağını düşünüyorum. En büyük sorunlardan biri RT performansı çok kötüydü amd nin.

• 350 dolara ilk alıcısı ben olurum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oup59 kullanıcısına yanıt

10 senedir meydani nvidia ya adeta bilerek birakan amd bu karta 401 usd istesin tutup....lazim..

Tuketici tarafindan saygi gormek istiyorsa su karta istemesi gereken maks tutar 400 usd dir.

İslemcisi anakarti ekran kartini ureten en guclu firma.Bundle paket yapsa zaten kar eder.

Meydani adeta bilerek rakiplerine birakiyorlar.eli bu kadar guclu oldugu halde bu kadar beceriksizce sansini harcayan firma yoktur.

Bana amd nin tr ofisini emnaet etsinler 5 senede globalin en tskli herifleri ozel ucakla tr ye gelmek zorunda birakmazsam bosnak aga olayim.Burdan kica firma muhabbetlerkne girecek mallara soyluyorum.nokia da koca firmaydi.inhel de.. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Aralık 2024; 2:34:29 >
  • Yeni nesil hem CPU hem GPU'lar için sık vurgulanan yapay zeka gücü, son kullanıcı için ne anlam ifade ediyor? Bir arkadaş bana pratik bir örnek üzerinden açıklayabilir mi? Oyun haricinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 3 Aralık 2024; 6:43:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sething kullanıcısına yanıt

Açıkçası belirtilen performans artışı ile gelirse 500-600 arası fiyat ile çıkar. Ortası olsun 549 olsun 😀 400 USD sanmam.

• Çok mantıklı olabilecek bir kart eğer tüm hamleler doğru yapılırsa

• khaos kullanıcısına yanıt
    stable diffusion ve flux gibi yapay zeka api'larıyla görsel oluşturma tarafında işe yarıyor en çok. örneğin bu api'larla mimari tarafta workflow oluşturulabiliyor, autocad çiziminin bir kaç saniyede gerçekçi bir görsele dönüştürebiliyor bu yapay zeka modelleri.

• CyberDiamond C kullanıcısına yanıt
    Kaç oyunda ne kadar süreyle kullanılıyor ki bu RT. boşuna kartı yormaktan başka birşey değil. modelleme geliştirme yapmıyorsan çok da gerekli değil.

• Şöyle olsun amd ezer böyle olsun yok satar falan bunları hep gördük, alışkanlıklar öyle 50-100 dolar ile değişmez, Nvidia'dan başka ekran kartı almayacak devasa bir grup var, ne yaparsanız yapın bunlar AMD ekran kartı almaz, 100 dolara 4090 performansı versen Nvidia'dan vazgeçmeyecek insanlar tanıyorum

• "Rasterleştirme" diye çeviri mi olur Allah aşkına şu makalelere azcık önem verin. Saf grafik gücü diye çevirsene kardeşim. RTX 4080 performansını yarı fiyatına verirse AMD'yi tebrik ederim. Muhteşem iş olur. Çok iyi satar.

• Ekran kartı dünyasında AMD daha ucuza daha hızlı kartı çıkarsın diye bekleyen 2 tür müşteri vardır:

1-AMD'nin bu kartını alıp kullanmaya başlayacak olan "azınlık"

2-Bu kart, NVidia'nın benzer kartında indirime yol açsın da onu daha uyguna alalım diye bekleyen "çoğunluk", tabii ki AMD'nin kartından daha pahalıya...

• İki kat kalın çift 120mm fan'lı, max 300 mm uzunlukta üretin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 3 Aralık 2024; 23:27:52 >
  • Stable Diffusion da cortlamayan kart yap alayım bizi nvidiaya muhtaç ettin yeterince

• Nvidianın fiyatları da düşer. Daha ucuza cuda kullanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Aralık 2024; 16:38:52 >
  • Yine çıkmadan önce abartılı haberini okuduğumuz bir AMD GPU haberi ile karşı karşıyayız, RTX'ın kullanılıp hakikaten bambaşka bir hal alıyor dediğiniz bir oyun oldumu hiç? tanıtım videoları özel show'lar hariç oyunlarda abartılı etkileri olduğu için ben RTX açmıyorum.

Sanki AMD kartların tüö sorunu RTX performansıymış gibi :)))

GPU'nun haberdeki gibi saf 4080 gücünde olması pek mantıklı değil, çünkü bu kart orta seviye bir model, orta seviyede bu performans olursa üst seviyede nvidia'ya denk yada yaklaşmış olması lazım. kartın çıkışı yakaştıkça daha doğru haberler okuruz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.