|
Referans tasarımlı AMD Radeon RX 7900 XTX’lerdeki sorunun boyutu belli oldu
-
-
Bu modeli alanlarin tum masraflari karsilanip min 100usd geri iade yapilmafikca aldigim sorunsuz olsa bile iade ederdim.
Ders olur belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 15 Ocak 2023; 16:4:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%10 nedir yahu? Firmanın gözünden kaçabilecek bir oran değil bu. 7000 serisi cidden mimlendi. Alelacele hazırlanmış görüntüsü vermeye devam ediyor.
Nvidia'nın güç girişi sorunu, 12 pin güç girişi standardının tasarımından kaynaklıydı ve Nvidia ile alakası bile yoktu aslında. Buna rağmen Amd, Nvidia ile kafa buluyordu ve aslında 12 pin konusunda yaşanan sorun oran olarak %0,1'i bile bulmuyordu.
-
Sıkıntı soğutmadan dolayısıyla soğutma sistemini üreten firmadan kaynaklı. Amd ile alakası yok, belli ki amd test ettiğinde sorunsuz soğutucularla etmiş, üretimde diğer firmadan kaynaklı sorun çıkmış. Bu sorunu kullanıcıya gelmeden bulabilmek çok zor. Hiçbir kart fabrika çıkışı sıcaklık testine girmiyor çünkü. Aslında tamamen değişim yerine soğutma sistemini değiştirmek yeterli, çünkü donanım olarak bir sorunları yok.
Amd yerinde olsam gpu yu zorlayıp test edecek bir tool çıkarır kullanıcılara dağıtir, test sonucu kullanıcıya bilgi veren bir sayfaya yada servise yönlendirirdim. Bu sayede boş beleş iade edenleri de engellemiş olurdu. İki dakkada soğutmayı değiş testini yap raporla birlikte ver kullanıcıya bitti gitti.
Nvidia'nın farkı şu, adamlar farklı standartta giriş kullandılar, bu standart daha kalın kablo ve daha fazla koruma gerektiyordu. Birçok kişinin elindeki kaliteli psu ları çöpe atıp yenilerini almayacaklarını biliyorlardı, bu yüzden ara kablo çıkarmak zorunda kaldılar, bu da extra masraf ve tehlike olarak kullanıcılara yansıdı. Nvidia bile bile lades dedi fark bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 15 Ocak 2023; 16:54:35 >
-
bu mantaliteyle zaten yüzde 10 a ulaşmış durumda. referans tasarımları düzeltip geri verebilir aslında. a kişisinden alıp düzeltip b kişisine verebilir.
-
Kimden alip kkme sattigi umrumda degil.40 yilda bi firsat yakaliyorsun.hatalafinla hem islemci hem vga sektorunde dost dusman herkesi kendinden sogutuyorsun.
Cani cehenneme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Refeans olmayan bir 7900xtx kullanıyorum kart 63 dereceyi gecmiyor %100 yük altında ve overcloklu. Amd yi bu kadar kötülemeyin her modelde bazen sorun cıkabilir onemli olan kaidesiz kalınmaması .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuneytBora -- 15 Ocak 2023; 18:1:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Birçok kişi kartı sorunsuz bile olsa huylanıp değiştirmek isteyecektir. Bu çok doğal. Ben de almış olsam soruna bakmaksızın huylanır ve iade ederdim.
%10'un sorunlu kart olmadığı, yukarıda bahsettiğim durum olduğu haberde de var. Ama okuduğunu anlamayıp AMD'ye b.. atmak için yorum yapmak kötü niyetli bir davranış. NVIDIA yorumlar için hediye kart mı veriyor sizlere anlayamıyorum. Eğer 4090 veriyorsa söyleyin bende kötüleyen yorum yaparım, kim yapmazki. Ama böyle bir hediye yok ise artık buna ne denir okuyanların hayal gücüne bırakıyorum.
Ayrıca AMD tespiti de gerekli aksiyonu da NVIDIA'an çok daha hızlı hayata geçirdi.
-
O %10 luk şanssız insanların arasında olmuş olmama ne diyebilirim bilmiyorum...
Açıkçası referans XTX alıp sorunsuz kullanan insanları kıskanmadım desem yalan söylerim.
Ben kart ile bir kez oyun oynaayamadan iade etmek zorunda kaldım.
24 25k civarında fiyatı ile gerçekten çok güzel bir alternatif olacaktı herkes için.
25 k iadem ile alacak kart bulamıyorum, referans kart alıp isimi şansa bırakmam, AIB 7900XT ler 28k civarı ile saçma sapan bir yerde.
Geriye sadece XFX 7900XT Merc kalıyor, 21.8k ile güzel ürün.
Oysa ben 25k vermeye razı idim, elimden kartımı aldı AMD., yerine koyacak kart yok.
-
sorunlu işte birader bu seri hala savunanlar var, komik.
-
hocam referans tasarın dışındaki kartları alın. sorunsuz. iyi forumlar.
-
referans tasarım sogutmalar sorunlu evet. diger sogutuculularda sorun yok. alıp serin hızlı kullanılabilir.
not: 4070 vs de iyi bir rakip.
-
Sizin kartınız sorunlu olmayan üretim fakat genel anlatım ve haberlerdeki algı aşırı ısı olduğu bunun kartı %20 geriye çektiği hatta yandığı vb şeyler hakkında. kimse de demiyor ki yaw referans kartın satıştaki % 'si nedir olay niye felaket gibi lanse ediliyor. sırf bu saçmalıklar yüzünden AMD kartları daha uyguna alıyoruz foyası sonra ortaya çıkıyor. insanlar haberlerden sonra huylanır gider 4070ti alır.
-
ulan amd biz senden neler bekliyorduk sen gittin nvidia'nın ekmeğine yağ sürdün.
-
Donanımhaber editörü google translate bile kullansa daha iyi haber metni çıkarabilir.
"While various board partners (AIB) report 9 to 11 percent of RMA cases now realized or requested, the information from system integrators (SI) and finished PC manufacturers is much more alarming. Because there are now also disassembled or not completely assembled PCs with rates of well over 10% on stockpile or standby."
yani demek istiyor ki abimiz, RMA vakaların %9-11 arasında olduğunu bildiriyor. Ancak Sistem entegratörlerinin Masaüstü PC lerinde Demonte edilmemiş ve bekleyen çok daha büyük oranda kusurlu kartın olduğundan bahsediyor. Yani sizin evlerinize aldığınız harici kartlar dışında Hazır masaüstü PC lerde aynı revizyon kusurlu kartların olduğuna gem vurmuş.
Ama Sevgili editörümüz bu haberi kendi istediği şekile sokup şu şekilde bir ifade de bulunmuş. "RMA talebinde bulunan kullanıcıların bir kısmı sorunlu bir karta sahip bile değil"
bir başka kişi de demiş ki, "Ayrıca AMD tespiti de gerekli aksiyonu da NVIDIA'an çok daha hızlı hayata geçirdi."
Nvidia da güç konnectöründen kaynaklı tespit edilen resmi rakam 6. ( yazı ile altı. Romen rakamı ile VI. ) Bilinen ve kayda geçen başka bir vaka yok.
Başka yorumum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 16 Ocak 2023; 9:11:53 >
-
nedense amd işlemci ve ekran kartlarında başarılı olunca hep biyerinden
sıkıntı çıyor yada çıkarıtılıyormu acaba ?
-
Özel soğutmalı markalardan alırsın sorun olmaz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sıkıntı soğutmadan dolayısıyla soğutma sistemini üreten firmadan kaynaklı. Amd ile alakası yok, belli ki amd test ettiğinde sorunsuz soğutucularla etmiş, üretimde diğer firmadan kaynaklı sorun çıkmış. Bu sorunu kullanıcıya gelmeden bulabilmek çok zor. Hiçbir kart fabrika çıkışı sıcaklık testine girmiyor çünkü. Aslında tamamen değişim yerine soğutma sistemini değiştirmek yeterli, çünkü donanım olarak bir sorunları yok.
Amd yerinde olsam gpu yu zorlayıp test edecek bir tool çıkarır kullanıcılara dağıtir, test sonucu kullanıcıya bilgi veren bir sayfaya yada servise yönlendirirdim. Bu sayede boş beleş iade edenleri de engellemiş olurdu. İki dakkada soğutmayı değiş testini yap raporla birlikte ver kullanıcıya bitti gitti. Nvidia'nın farkı şu, adamlar farklı standartta giriş kullandılar, bu standart daha kalın kablo ve daha fazla koruma gerektiyordu. Birçok kişinin elindeki kaliteli psu ları çöpe atıp yenilerini almayacaklarını biliyorlardı, bu yüzden ara kablo çıkarmak zorunda kaldılar, bu da extra masraf ve tehlike olarak kullanıcılara yansıdı. Nvidia bile bile lades dedi fark bu. |
Refeans olmayan bir 7900xtx kullanıyorum kart 63 dereceyi gecmiyor %100 yük altında ve overcloklu. Amd yi bu kadar kötülemeyin her modelde bazen sorun cıkabilir onemli olan kaidesiz kalınmaması .
|
Birçok kişi kartı sorunsuz bile olsa huylanıp değiştirmek isteyecektir. Bu çok doğal. Ben de almış olsam soruna bakmaksızın huylanır ve iade ederdim.
%10'un sorunlu kart olmadığı, yukarıda bahsettiğim durum olduğu haberde de var. Ama okuduğunu anlamayıp AMD'ye b.. atmak için yorum yapmak kötü niyetli bir davranış. NVIDIA yorumlar için hediye kart mı veriyor sizlere anlayamıyorum. Eğer 4090 veriyorsa söyleyin bende kötüleyen yorum yaparım, kim yapmazki. Ama böyle bir hediye yok ise artık buna ne denir okuyanların hayal gücüne bırakıyorum. Ayrıca AMD tespiti de gerekli aksiyonu da NVIDIA'an çok daha hızlı hayata geçirdi. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X