Şimdi Ara

RX 570 ITX (çok ısınıyor ve memory clock düşük) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Gpu kullanımı her amd kartta öyle. Yazılım yanlış ölçüyor heralde. Fps dropu siz oynarken hissetmiyorsanız sorun yok demektir.

Alıntıları Göster
    bakalım hocam olmadı yarın bi tur daha denerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Birde çekirdek hızının 1700 olduğuna eminmiyiz ? Bendeki Rx 580 de 1365mhz görüyor aldıgın sitede yanlış yazmış olabilirler. Bu arada hayırlı olsun sonunda kurtulmuşun citix 1050tiden :)
    Eyvallah sağolasın

Core değil memory hızı 1500 mhz yani 6 gbps

Lite versiyonmuş benimki. Diğer rx 570 lerde 1750 mhz 7 gbps

Fps gayet iyi. 1350 mhz core/8.4 gbps memory oc eden var yutupda. Yüzde 20 artıyor fps

Ha ben memnunum kartın hızından

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamdaki sisteme sahibin durumumuz aynı 8 pin yok bende de. Ancak şöyle bi çözüm buldum 1-2 haftaya uygularım diye düşünüyorum (gerçi uygulayacak bi gpu yok ortada ama )

2 molex kablodan 1 tane 8 pin çıkıyor. 1 den de çıkar ama molex bu sağı solu belli olmaz. Bu tür adaptör ler eskiden gpu kutularından çıkardı zaten çok sorun olacağını sanmıyorum. Psu yeterliy ise tabii..

• 1050 ti max 55-60 da çlışan kart. Eski kartın 1050 ti idi sanırım o kart 72-73C den aşağı inmez zaten. İşlemci cpuyu güzel kullanan oyunlarda pek besleyemez. Kart zaten sıcak çekirdekten ziyade memory clock yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 6 Şubat 2019; 1:37:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

1050 ti max 55-60 da çlışan kart. Eski kartın 1050 ti idi sanırım o kart 72-73C den aşağı inmez zaten. İşlemci cpuyu güzel kullanan oyunlarda pek besleyemez. Kart zaten sıcak çekirdekten ziyade memory clock yap.
    Memoryi ocladım bu sefer sabit olan 1244 mhz core clock 1100 mhzlerin altına düştü. Kart kendini 120 watt tdpye sınırlıyor 6 pin den dolayı

• kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Yapınca haber ver hocam tam anlamasamda

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Memeory clockun güç kullanımını; saat hıznı düşürcek kadar artmaması gerekir. Karta normal bir rx 570 biosu atmak lazım. Power limiti artrıp denesene. gtx 1060 6 pin bağlantılı %16-17 sarkma payı var. 120w tdp ,o.c. vs yüklenime göre 140w kadar çekebilir. Ek voltaj,poerlimit artrımlar vs ayarlarla. power limitini afterburnerdan yada amd kendi yazılımında arrtır.
    Güç kaynağının altına veya üzerine düşen fan asla içeri hava çekmez. Orada büyük bir yanlışın var. Yapabiliyorsan kartın ön tarafına da bir fan yerleştirmelisin kasa içine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Güç kaynağının altına veya üzerine düşen fan asla içeri hava çekmez. Orada büyük bir yanlışın var. Yapabiliyorsan kartın ön tarafına da bir fan yerleştirmelisin kasa içine.
    kasanın önündeki içeri hava alan fan düzgün yerde onda sıkıntı yok. (gerçi önünde kablolar vardı galiba belki biraz engelliyordur)

güç kaynağı kasanın yukarısında ve havayı kasanın içine direk işlemciye üflüyor, işlemcinin altında da ekran kartı var zaten, ekran kartıda havayı aşağı üflüyor ama ekran kartı sırtına sıcak hava alıyordur büyük ihtimal zaten soğutma plakası da yok arkasında. egzoz fanda güç kaynağı ve ekran kartının arası, işlemcinin solunda kalıyor.

ikinci bir egzoz fan takacak yer yok. belki onu daha iyi bir fanla değiştirirsem daha iyi olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

Memeory clockun güç kullanımını; saat hıznı düşürcek kadar artmaması gerekir. Karta normal bir rx 570 biosu atmak lazım. Power limiti artrıp denesene. gtx 1060 6 pin bağlantılı %16-17 sarkma payı var. 120w tdp ,o.c. vs yüklenime göre 140w kadar çekebilir. Ek voltaj,poerlimit artrımlar vs ayarlarla. power limitini afterburnerdan yada amd kendi yazılımında arrtır.
    msi afterburner max 120 watt gösteriyor ama gpu z 165 watt gösterdiği de oldu.

power limiti artırıp başıma iş almayayım hocam. vaktinde az psu patlatmadım biraz çekingenim elektrik konusunda
    İşte ben de öyle olmayacak diyorum. Fırının da pervanesi var, istersen git o da üflesin. Allah akıl fikir versin...
    Önden 2 içeri üfleyecek şekilde, arkadan ve üstten de dışarı üfleyecek şekilde fanları ayarlamanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşte ben de öyle olmayacak diyorum. Fırının da pervanesi var, istersen git o da üflesin. Allah akıl fikir versin...
    boşuna blok atmamışım sana. laf atacak yer arıyor kompleksi yaratık

blok
  • quote:

Orijinalden alıntı: IVBACK

Önden 2 içeri üfleyecek şekilde, arkadan ve üstten de dışarı üfleyecek şekilde fanları ayarlamanızı tavsiye ederim.
    kasa dandik. öyle bir imkan yok. neyse yaz gelsin para olursa güzel bir kasa alırım. zaten psu da 6-7 yıllık.
    Ben 80 küsür gördüm 1080imde ocliyken. Çok takma derim.
    Hocam yanlis birsey soylemek istemiyorum, belki elinizdeki psu da farkli bir durum vardir bilmiyorum fakat genellikle psu fanlari, fanin takili oldugu yerden havayi alir ve psu bilesenlerinin üzerine dogru üfler. Ve 220V kablosunu takdiginiz yerden isinan hava bir sekilde disariya cikar. Simdi tersini dusununce psu nun sicak havayi kasa icine vermesi iyi bir durum yada istenen bir durum degil. Acaba psu da fabrikasyon bir hata mi var yoksa o seri mi oyle? jonnyguru ya girip rast gele bir psu reviewini acip fan yonlerine bakabilirsiniz. Sizinkinin marka modeli nedir?

Diger konuyu arkadaslarla konustunuz sanirim. Kablolar hava akisini engelliyorda duzenleme yapilabilir ileride bir egzos fan takilabilir. Yaza dogru farkli seylerde dusunulebilir.

edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 7 Şubat 2019; 2:1:7 >
    165 1 saniyelik pik değeridir diye düşünüyorum. Power limiti %10-%15 artar. Power limit arrtı diye kart daha fazla güç çekmiyor. Nvidia için konuşuyorum belli gücün sütünde yada sıcaklıkda çekirdek hızı düşürcekse daha az düşürüyor vs işlem yüküne göre eskiden %90-105 aralığında güç çekiyorsa %90-118 aralığında güç çekiyor gibi düşün. İşlemci darboğazı varsa scanlien synch fps limtle gğu tamyükte çalışmaz ısınmaz vs. İşlemci bien yük de azalır.
  • @Mukarnas

valla onu bende bilmiyorum. senin dediğin daha mantıklı. psu havayı alıp kendini soğutuyor olabilir. psu uzmanı bir arkadaş aydınlatırsa bizi sevinirim. senin dediğin gibidir büyük ihtimalle ya.

@kingocd

yok takmıyorum artık sıcaklığı. sadece tek fan ses sorunu yapıyor. yazın büyük ihtimalle daha çok çalışacak fan. bu da ekstra gürültü demek.

@guzmann06

şuan zaten i3 6100 ile attığım taş ürküttüğüm kuşa değmeyebilir. ryzene geçince oc olayını daha fazla kurcalayabilirim. şimdilik ihtiyaç duymuyorum. sağol
    i3 6100 bottleneck yapıyordur zaten, oc yapmanın pek bir anlamı yok. Hatta belki biraz düşürebilirsin clockları, bottleneck varsa fps de düşmez.
  • darboğaz varsa nispeten azaltmanın bir yolu var kanımca....ekran kartında da çözünürlük ve detay seviyesini arttırın...ekran kartına düşen iş miktarı artacağı için darboğaz biraz aazalır ama ortdan kalkmaz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.