i7 7700K Aşırı Isınma (Her şeyi denedim soğumuyor)
Merhaba arkadaşlar,
3-4 gündür işlemcimde ısınma sorunu yaşıyorum. Valorant oynarken 100 derece boşta 80 derece. Kronolojik olarak denediğim yöntemleri anlatıyorum ki ona göre öneri alayım;
İlk aklıma gelen termal macun yenilemek ve temizlikti. Bunlar yapıldı herhangi bir değişme olmadı.
Sonra soğutucudan (Xigmatek Scylla 240 mm) şüphelendim ki 5 yıllık bir cihaz. Sıvısı kontrol edildi. Fanlar çalışıyor. Pompa çalışıyor. Devridaim çalışıyor. Sıvıda herhangi bir sızma, akma, donma mevcut değil. Yine de bir stok fan ile test edildi. Bundan da sonuç alamadım.
Kasa içi hava sirkülasyonunda da bir problem yok. bütün fanlar olması gerektiği gibi çalışıyor.
Sıcaklık düşmüyor. İşlemciyi %100 e verdiğim gibi 100 dereceye çıkıyor. Bırakınca 50-60 a kadar soğuyor.
Bir kaç araştırma sonucu BIOS güncellemek, resetlemek gibi çözüm önerilerine ulaştım. Netice yine aynı...
Virüs olabileceği aklıma geldi. Önce güvenli modda temizlik yaptım sonra yetmez diyip temiz kurulum yaptım. Sonuç yine 100 derece.
Göstergelerin yanlış gösterebileceğini düşündüm çünkü PC 100 derece olmasına rağmen kapanmıyordu fakat o da olumsuz çünkü işlemci kısmına dokunamıyorum oldukça sıcak.
İşlemciyi söküp iyice temizledim. Pinlerinde herhangi bir sorun yok. termalini özenle sürdüm. hüsran...
Voltajlarında herhangi bir değişiklik yapmadım çünkü tam bilmiyorum fakat araştırma sonucu normal olması gereken gibi olduğunu öğrendim.
Sonra idareten işlemciyi kısıtladım %80 seviyesinde. 3.30 ghz'de 1 gün idare etti 85 derecelerde kullanıyordum ertesi gün %80deyken bile 100 derece. şu an %40 a çektim kısıtlamayı. Boşta hiç bir şey yapmıyorken 50-60 derece arası 2.2 ghz hız ile...
İşlemci: i7 7700K 4.20 ghz
Anakart: MSI z270 tomahawk
Ekran kartı: MSI 1070ti
Sıvı Soğutma: Xigmatek Sycilla 240mm
ram: 2x8 corsair vengence
PSU: 650+80 corsair
Kasa: Corsair 270R
Daha önce böyle bir şey yaşayıp çözen var mı? Yardım pls.
|
Meslek: Mühendis / Streamer / Kokoreççi
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 1.921 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware