Şimdi Ara

işlemci fanı daha geç çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tam kasanın düğmesine bastıktan 5-6 sn sonra dönmeye başlıyor normal mi?

• hayır normal degil tabiki kabloyu dogru yere taktıgına eminmisin
  • aynı sorun bendede var fakat ilk 3 saniye çalışıp 2 saniyed durup sonra normal çalışıyor her şey normal sorun olmuyor artık pek pc zararı olmaz zaten ben sıvı soğutmaya geçeceğim için sorun olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: akibeel

hayır normal degil tabiki kabloyu dogru yere taktıgına eminmisin

fotoyuhaftasonu atabilirim hocam
  • Daha önce kullandığım sistemlerde birkaçında öyleydi normal yani.
  • evet bendede geç çelişıyordu hatta ilk başta çıldırmış gibi çalışıyordu sonradan düxeliyordu
  • arkadaşlar bıldıgım kadarıyla bu anakartın ıslemvı devırını ayarlamasıyla alakalı her kartta farklı olmasada ardan cıkan modellerde oluyor :) normal yanı çalışmada sıkınti yok :)
  • anakarttan anakarta değişebiliyor bu olay
  • ben 10 dan fazla kendi bilgisayarımda anakart kullandım hiç böyle bir sorun yaşamadım
  • Anakart üzerindeki Cpu Fan ve System Fan ile ilgili bir tespitim var bu konuda. Anakartından anakartına değişebilen bir durum arkadaşların da dediği gibi.

Olayı anlatmak gerekirse: Elimde UD3H anakart, 3770K işlemci var. İşlemci soğutucum 212Evo ve üzerinde çift fan takılı. Cooler Master'ın üzerinde takılı olarak verdiği fan egzoz görevi görüyor ve kasanın egzoz fanına doğru üflüyor. 2. taktığım Akasa model fan ise ramlerin tarafından soğutucu üzerine hava çekiyor.
    Egzoz olan fan alttaki fotoğrafta 1 ile işaretlediğim Cpu Fan girişine takılı, diğer fan ise 2 numaralı girişe takılı.
    Cpu_Fan girişine takılı olan Cooler Master fan Power tuşuna basıldıktan sonra 4 saniye kadar dönüp, 2 saniye kadar duruyor, sonra normal bir şekilde tekrar dönmeye başlıyor. System fan girişine bağlı olan fanda böyle bir durum yok.

işlemci fanı daha geç çalışıyor

Özetle: Olayın bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum, ancak illa kafaya çok takıyorsanız, fanı fotoğrafta 2 numaralı olan System_Fan girişine bağlayın. Sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.

• bence normal. anakart, işlemci sıcaklığını belli bir seviyede tutmak için işlemci fan hızını otomatik ayarlar(cpu fan kontrol auto ise). ilk açılışta işlemci soğuk olduğu için fanı çalıştırma gereği duymuyor ve belli bir sıcaklıktan sonra fan çalışmaya başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 26 Mart 2013; 16:24:00 >
  • söylemeyi untuum sonra fan öküz gibi son devir dönüyor kendi kendine düzeliyor
  • fanı bi söküp yeniden tak belki düzelir..
  • Korkulacak bir durum yok işlemci ısındığı zaman çalışmaya başlar eğer içime sinmez diyorsan bıostan Q-fan kontrollerini devre dışı bırak tam devirde dönecektir bazı anakartlarda çok yavaş döner ısınana kadar bazılarında da ısınana kadar devreye girmez özellikle gigabyte anakartlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

tam kasanın düğmesine bastıktan 5-6 sn sonra dönmeye başlıyor normal mi?

Normal hocam fanınızda pwm desteği var ve anakart işlemci ısınmadan işlemci fanına güç vermiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

Korkulacak bir durum yok işlemci ısındığı zaman çalışmaya başlar eğer içime sinmez diyorsan bıostan Q-fan kontrollerini devre dışı bırak tam devirde dönecektir bazı anakartlarda çok yavaş döner ısınana kadar bazılarında da ısınana kadar devreye girmez özellikle gigabyte anakartlarda

pmw auto gibi seçenekler var hangisi?
  • quote:

quote:

Korkulacak bir durum yok işlemci ısındığı zaman çalışmaya başlar eğer içime sinmez diyorsan bıostan Q-fan kontrollerini devre dışı bırak tam devirde dönecektir bazı anakartlarda çok yavaş döner ısınana kadar bazılarında da ısınana kadar devreye girmez özellikle gigabyte anakartlarda

onu disabled yapıcaksın ancak disabled yaptığın zaman sürekli son devirde çalışır ses problem olmaz ise öyle kullanabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

onu disabled yapıcaksın ancak disabled yaptığın zaman sürekli son devirde çalışır ses problem olmaz ise öyle kullanabilirsin.

sorun değil yaptım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.