Şimdi Ara

g500 yada z5500 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar ses sistemi için z5500 yada g500 alacağım ama ikisi arasında kaldım.öncelikle alacağım sistemin benim için müzik performansı önemli daha sonrada film geliyor müzikte ise tiz ve mid sesleri gerçekten duymak istiyorum bu açıdan g500 almayı düşündüm ama onunda bassları pörtlüyo deniliyo z5500 alayım dedim bu deferde z5500 ün tiz ve mid eksikliği var kısacası ikisi arasında çok kararsızım sizce müzik dinlemek açısından hangi sistem daha iyidir?lütfen yardımcı olun.........

• g500 pörtlemez, onu diyen halt etmiş ..

ama hocam bu konu temcit pilavı gibi o kadar tartışıldı o kadar tartışıldı ki hatta iki setide kullandıgım icin en objektif karşılaştırmaları yaptıgımı düşünüyorum...

size tavsiyem önce minik bi arama yapın forumda bulamazsanız ki bulamamanızın imkanı yok ben yardımcı olacam size..
  • kardeş öncelikle şunu söyleyeyim ben hem g500 kullandım şuanda Z5500 kullanıyorum g500 ile konuya başlayayım g500 de baslar derin ve güzel tiz ve mid ler fena değil ama mid sesler biraz geride kalıyor bunuda gerekli ekolayzır ayarı ve dfx yada benzeri programlarla eksikliğini gidermek mümkün apartman için g500 ideal Z5500 e gelince açıkcası şunu söyleyeyim yok böyle bir bass resmen evi apartmanı ayağa kaldırır basları gerçekten müthiş derin ve tatlı tiz mid konusuna gelince en az bir audigy 2zs gibi bir kartla tiz ve midlerde iyi oluyor dediğim gibi dfx yada benzeri bir yazılımla Z5500 dede müzik dinlerken mid ve tiz lerde iyi oluyor öncelikle sen bir tercih yapmalısın kardeş Z5500 dijital bir set film lerde decoder resmen coşturuyor sesi ve Z5500 basları derin ve dolgunluğu konusunda g500 den iyi ama dijital set senin için önemli değilse ve apartmanda oturuyorsan g500 al derim pişman olmazsın apartman için Z5500 fazla kaçabilir ama ses açma konusunda engel yoksa Z5500 tercihin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 24 Nisan 2008; 19:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Felice Forte

kardeş öncelikle şunu söyleyeyim ben hem g500 kullandım şuanda Z5500 kullanıyorum g500 ile konuya başlayayım g500 de baslar derin ve güzel tiz ve mid ler fena değil ama mid sesler biraz geride kalıyor bunuda gerekli ekolayzır ayarı ve dfx yada benzeri programlarla eksikliğini gidermek mümkün apartman için g500 ideal Z5500 e gelince açıkcası şunu söyleyeyim yok böyle bir bass resmen evi apartmanı ayağa kaldırır basları gerçekten müthiş derin ve tatlı tiz mid konusuna gelince en az bir audigy 2zs gibi bir kartla tiz ve midlerde iyi oluyor dediğim gibi dfx yada benzeri bir yazılımla Z5500 dede müzik dinlerken mid ve tiz lerde iyi oluyor öncelikle sen bir tercih yapmalısın kardeş Z5500 dijital bir set film lerde decoder resmen coşturuyor sesi ve Z5500 basları derin ve dolgunluğu konusunda g500 den iyi ama dijital set senin için önemli değilse ve apartmanda oturuyorsan g500 al derim pişman olmazsın apartman için Z5500 fazla kaçabilir ama ses açma konusunda engel yoksa Z5500 tercihin olsun
    g500'ün basslar derinlikten çooook uzaak ve mid tarzında çalıyo.Seni bilmem ama ben bu tarz basslardan nefret ederim.Z5500 tartışılmaz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: transverse

g500'ün basslar derinlikten çooook uzaak ve mid tarzında çalıyo.Seni bilmem ama ben bu tarz basslardan nefret ederim.Z5500 tartışılmaz zaten.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu iki set içerisinden müzik olayı olarak konuşuyorum sizce g500 ün yaklaşık 300 ytl ve daha fazlası olan z5500 ü alsam g500 e göre müzikte çok mu fark olur?benim için önemli olanda bu zaten.....

• quote:

Orijinalden alıntı: satmax12

arkadaşlar bu iki set içerisinden müzik olayı olarak konuşuyorum sizce g500 ün yaklaşık 300 ytl ve daha fazlası olan z5500 ü alsam g500 e göre müzikte çok mu fark olur?benim için önemli olanda bu zaten.....

Alıntıları Göster
    Arkadaşım ne tarz müzik dinliyorsun bilmiyorum .Ama ben hemen hemen her türü dinlerim(türkçe pop-arabesk-enstrumental-jazz-new age-r&b...)Ben gayet memenun bassları bol olan şarkıda derin basssları - tiz mid ağırlıklı parçlarda tizleri midleri gayet iyi bir biçimde hissedebiliyorumTabi kullandığın ses kartı ve playerında etksi büyük.Ben audigy value ses kartı ve foobar2000 ile jet audio player olarak kullanıyorum son derece memnunum tavsiye ederim.Bass ağırlıklı parçlarda jet audio daha soft parçlarda ise foobarı kullanıyorum.Bence aldoığın zaman kesinlikle ses konusunda pişman olmayacaksın.Film performansına zaten bişey söylemeye gerek yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: EnigM@

Arkadaşım ne tarz müzik dinliyorsun bilmiyorum .Ama ben hemen hemen her türü dinlerim(türkçe pop-arabesk-enstrumental-jazz-new age-r&b...)Ben gayet memenun bassları bol olan şarkıda derin basssları - tiz mid ağırlıklı parçlarda tizleri midleri gayet iyi bir biçimde hissedebiliyorumTabi kullandığın ses kartı ve playerında etksi büyük.Ben audigy value ses kartı ve foobar2000 ile jet audio player olarak kullanıyorum son derece memnunum tavsiye ederim.Bass ağırlıklı parçlarda jet audio daha soft parçlarda ise foobarı kullanıyorum.Bence aldoığın zaman kesinlikle ses konusunda pişman olmayacaksın.Film performansına zaten bişey söylemeye gerek yok...

Alıntıları Göster
    dostum bende tsm,türkçe pop,arabesk,tekno,r&b,slow,rock yani kısacası melodisi güzel olduktan sonra her müzik tarzını dinliyorum.verdiğin bilgiler içinde sağol

• quote:

dostum bende tsm,türkçe pop,arabesk,tekno,r&b,slow,rock yani kısacası melodisi güzel olduktan sonra her müzik tarzını dinliyorum.verdiğin bilgiler içinde sağol

Alıntıları Göster
    Kaliteli müzik dinlemek isteniyor ise tercih G500 olmalı diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sympatique

Alıntıları Göster
    okey üstad anladım heralde iki sistemi dinleyip aralarında seçim yapacağım...
  • quote:

okey üstad anladım heralde iki sistemi dinleyip aralarında seçim yapacağım...

Alıntıları Göster
    Bazen kendini aşman gerekebilir(ses ve bass konusunda)
    Bu yüzden Z5500 derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Bazen kendini aşman gerekebilir(ses ve bass konusunda)
    Bu yüzden Z5500 derim

Alıntıları Göster
    Z5500 ün midler ve tizleri bence gayet yeterli. Daha fazlası gürültüye kacar. Yani bana öyle geliyo. Yanlis anlasilmasın. Ama Z5500 ün o bass ları yokmu off G500 ün bass larını 5e katlıyo 3e bölüyo. Kısık seste bile verdigi derinlik ve dolgunlukta cabası..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

kaliteli müzik için g500'ü öneriyosan heralde hayatında başka sistem dinlemedin.kalite denince g500 değil megaworks 550 gelir.
  • quote:

quote:

kaliteli müzik için g500'ü öneriyosan heralde hayatında başka sistem dinlemedin.kalite denince g500 değil megaworks 550 gelir.

Alıntıları Göster
    Abartmayalım arkadaşlar,g500 güzel settir her şey bütçeye bakıyor paranız varsa z5500 ama apartman için çok gereksiz ve sadece gösteriş amaçlı olabilir
    kaldıki g500'ün sesini bile aldığımdan beri 3 kademeden fazla açamadım.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

İMZA dikkat çekici

F/p olarak Tabiki G500 almalısınız. ben kullanıyorum. 7/24 Trance dinliyorum. gayet memnunum.Z5500 hiç kullanmadım ama vatanda yüksek volumede dinlemiştim. ev için fazla bence

• quote:

Orijinalden alıntı: suganzm

g500 pörtlemez, onu diyen halt etmiş ..

ama hocam bu konu temcit pilavı gibi o kadar tartışıldı o kadar tartışıldı ki hatta iki setide kullandıgım icin en objektif karşılaştırmaları yaptıgımı düşünüyorum...

size tavsiyem önce minik bi arama yapın forumda bulamazsanız ki bulamamanızın imkanı yok ben yardımcı olacam size..
    quote:

Orjinalden alıntı: suganzm

Valla arkadasım sen hangi muzikleri dinleyip kara verdin anlamadım bende z-5500 G500 arasında kalmıstım 20cm subwoofer G500 daha iyidir denıldı bı aldım pörtlüyo en bu sımdı.Hava cıkısını kucuk yapmıslar işte hersey ortada ne diim.

Hatta butun tesetleri yaptım.
    CENTER:3
    ARKALAR:3
    SUB:2 nin sonunda
    Tizler:3ün ortalarında
    Ve volume 3kademeden sonra dolgun bass veren sarkıların hepsinde pörtlüyo bası 2ye kız yine aynıYani senın yerinde olsam z-5500 alırdım hee baska seylerde alıcaksan yani maddiyata göre G500 al derim.

Ama skyline334 arkadasımda z-5500 var sarkı dinlemeye ona gidiyorum neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cakal53

quote:

Orjinalden alıntı: suganzm

Valla arkadasım sen hangi muzikleri dinleyip kara verdin anlamadım bende z-5500 G500 arasında kalmıstım 20cm subwoofer G500 daha iyidir denıldı bı aldım pörtlüyo en bu sımdı.Hava cıkısını kucuk yapmıslar işte hersey ortada ne diim.

Hatta butun tesetleri yaptım.
    CENTER:3
    ARKALAR:3
    SUB:2 nin sonunda
    Tizler:3ün ortalarında
    Ve volume 3kademeden sonra dolgun bass veren sarkıların hepsinde pörtlüyo bası 2ye kız yine aynıYani senın yerinde olsam z-5500 alırdım hee baska seylerde alıcaksan yani maddiyata göre G500 al derim.

Ama skyline334 arkadasımda z-5500 var sarkı dinlemeye ona gidiyorum neredeyse.

Alıntıları Göster
    g500'ün hava delikleri çok küçük olduğu için hem derin bass alamassın hemde 130w lık gücü çok daha az hissedilir.G500 sub konusunda başarılı sayılmaz ancak orta sesle müzik dinliyosan G500 iyi alternatif.

• @xsoundx Yorumu destekliyorum gayet dogru bır acıklama
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xsoundx

quote:

Arkadaşımız genel bir öneri değil Z5500 ve G500 arasında bir öneri istemiş..Bu yüzden kaliteli müzik konusundaki önerimi Z5500 ve G500 arasında yaptım..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xsoundx

quote:

Arkadaşımız genel bir öneri değil Z5500 ve G500 arasında bir öneri istemiş..Bu yüzden kaliteli müzik konusundaki önerimi Z5500 ve G500 arasında yaptım..

Alıntıları Göster
    quote:

sizce müzik dinlemek açısından hangi sistem daha iyidir?

Belki forumda 1000 kere yazdık ama anlatamadık hala, 5.1 sistemlerde müzik dinlenmez amaç efekt üretmektir o yüzden ikisinide alsan berbat bir müzik performansları olacak saçma bir soru sormuşsun bu açıdan.

Müzik 2 kanallı stereo sistemlerde dinlenir bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

sizce müzik dinlemek açısından hangi sistem daha iyidir?

Belki forumda 1000 kere yazdık ama anlatamadık hala, 5.1 sistemlerde müzik dinlenmez amaç efekt üretmektir o yüzden ikisinide alsan berbat bir müzik performansları olacak saçma bir soru sormuşsun bu açıdan.

Müzik 2 kanallı stereo sistemlerde dinlenir bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    jakx dostum dediğin tabiki doğru müzik dediğin 2 kanallı stereo sistemle dinlenir ama sende bilirsinki stereo sistemdede film izlenmez durum bu olunca ve yeterli maddiyatta olmayınca insan kararsız kalıyor ne alacağı konusunda.....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.