Şimdi Ara

GA-EP45-DS3L - 8GB veya 16GB Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GA-EP45-DS3L anakartı 8GB yapmak istiyoruz iş icabı fakat hangi ramler uyar bilmiyoruz. single side ram lazım sanırım. nasıl yapabiliriz. 4 adet kingston 2GB 800mhz taktık. çalışmıyor...

kullanabilen var mıdır 8GB veya 16GB olarak. ?..

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmet_tem

arkadaşlar merhaba...

GA-EP45-DS3L anakartı 8GB yapmak istiyoruz iş icabı fakat hangi ramler uyar bilmiyoruz. single side ram lazım sanırım. nasıl yapabiliriz. 4 adet kingston 2GB 800mhz taktık. çalışmıyor...

kullanabilen var mıdır 8GB veya 16GB olarak. ?..

Dostum güzel söylemişsinde önce kullandığın işletim sistemi 64 Bitmi ve anakartın 8 veya 16gb desteği varmı bunlara bakıcaksın... Eğer 32 Bit işletim sistemi kullanıyorsan tabiiki 8 gb ram kullanamazsın.
  • hiç mi açılmıyor yoksa 3 gb den yüksek ram göremiyormusun?bunu da iyice anlamamız lazım.bahsettiği anakartın 16gb a kadar desteği var.
    o verdikleri liste illa bunlar çalışacak demek değil deneyip referans verdikleri ramler...
    sanırım sinle sided doble sided mevzusu var o ramlarde yoksa 8 gb ın kolayca takılabilmesi lazımdı.
  • sistem 64bitlik. o link atılan ram listesi de bi anlam taşımıyor çünkü orada belirtilen ramler bulunmuyor. Single Sided özelliği destekleyen ram bulmak lazım...standart kingston 2GB 800Mhz 4 adet denedik, olmuyor.

8gb veya 16gb kullanan varsa bi zahmet yardımcı olsun. bu makina server olarak çalışacak. şu an 4GB ve sorunsuz çalışıyor...

saygılar...
  • dostum adam gibi yardım alabilmek icin once sana sorular sorulara cevap verirmisin.
    yukaridaki arkadas demiski sistem hicmi acilmiyor 8gb ram takinca, yada aciliyor ama 3 gb mi goruyor....
    quote:

Orjinalden alıntı: ahmet_tem

sistem 64bitlik. o link atılan ram listesi de bi anlam taşımıyor çünkü orada belirtilen ramler bulunmuyor. Single Sided özelliği destekleyen ram bulmak lazım...standart kingston 2GB 800Mhz 4 adet denedik, olmuyor.

8gb veya 16gb kullanan varsa bi zahmet yardımcı olsun. bu makina server olarak çalışacak. şu an 4GB ve sorunsuz çalışıyor...

saygılar...
  • açılıştaki yazımda belirttim zaten (4 adet kingston 2GB 800mhz taktık. çalışmıyor...) sistem açılmıyor. aralıklarla bip sesi veriyor. şu an 4GB olarak sorunsuz çalışıyor.

anladığım kadarıyla single side ram uyumluluğu olan modüller bulmak lazım. ama nereden bulucaz?...

saygılar...
  • aynı anakartla aynı sorunu bende yaşıyorum. Sistemim 64 bit windows 7 ve 4x2gb kingston 800 mhz ram taktım ama sistem açılmıyor bile... 4 gb ı sorunsuz görüyor ama 8 i görmüyor siz üstesinden nasıl geldiniz? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
  • aynı anakarttan bendede var takılı ramler şunlar:2gb veritech ddr2 800+2x1gb veritech ddr2 800+1gb ddr2 800 kingston toplam 5 gb ddr2 800 ram takılı hiç bir problemimde yok 2 yıldır bu vaziyette.biliyorum toplam 8 gb değil ama 4 gb üstü olduğu için yazayım dedim...
  • arkadaşlar yokmu yardımcı olacak birisi? şu single sided falan özelliği falan doğru düzgün anlatırsanız çok mutlu ediceksiniz beni çünkü 8gb ram i halen gösteremiyorum makinaya. Aynı anakart aynı sorun... Bende de açılmıyor 4 gb sorunsuz çalışıyoru ramlerim 4x2gb kingston 800mhz lütfen bi el atın şu konuya ne yapmam gerekiyor?
  • GA-EP45-DS3L kingston hyper-x 1066 mhz dual ramlerden (2x2 4 gb) kullanıyorum aynı bellek kitlerinden bir çift daha alıp takmayı düşünüyordum sizin anakartın slotlardan birisi arızalı olmasın ? tek tek deneyin olmazsa 4 değil 3 slota takın... 4 adet 2 gb bellek takıldığında biosu resetlemek bazen gerekebiliyor bu anakartlarda..... f-11 beta biosu yükleyip deneyin büyük ihtimalle sorunsuz açılır slotlardan biri bozuk değilse tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Haziran 2011; 23:38:25 >
  • Farklı slotların hepsinde ramleri denedim 4 GB' a kadar tüm slotlarda sorunsuz çalışıyor yani slotlarda sorun yok ama 3x2GB yada 4X2GB yapmaya başladığımda sadece siyah ekran geliyor. Kısacası 4GB' ın üstünü kabul etmiyor. Gigabyte' a bu konuda mail attım ve bazı ram lerin mesela benim Kingston DDR2 800 mhz ramlerin her ne kadar aynı marka ve hızda olsada birbirlerinden farklı olabileceğinden ve bunun yansıtacağı uyumsuzluktan bahsettiler. Bunlar olmazsa BIOS' u update etmemi önerdiler. Yani kısacası sorunum halen devam ediyor... :(
  • Bios update işe yarayabilir
  • arkadaşlar bios update işe yaradı makina artık 8 gb ram teşekkürler ilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

arkadaşlar bios update işe yaradı makina artık 8 gb ram teşekkürler ilginize

söylemiştim sana bios update yap diye hangi versiyonu yükledin F-11 mi ?
    bende uzun zamandır F-11 kullanyorum işlemci voltajı ile çok oynadığımdan F-8 den başladım tüm bios versiyonlarını denedim yok f-11 den daha iyi stabilite yakalayamadım betalıktan hala çıkamadı birde anakartın kuzey köprüsü ısısı ne durumda sizin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 13 Ağustos 2011; 10:21:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatonair

quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

arkadaşlar bios update işe yaradı makina artık 8 gb ram teşekkürler ilginize

söylemiştim sana bios update yap diye hangi versiyonu yükledin F-11 mi ?
    bende uzun zamandır F-11 kullanyorum işlemci voltajı ile çok oynadığımdan F-8 den başladım tüm bios versiyonlarını denedim yok f-11 den daha iyi stabilite yakalayamadım betalıktan hala çıkamadı birde anakartın kuzey köprüsü ısısı ne durumda sizin ?

ben F-8 e update ettim şu an gayet memnunum. ısı olarak 42-43 derece arası değişiyor sizin çok mu ısınıyor?
  • benimde aynı normalde geceleri 38-39 a kadar iniyordu overclock yapmak için cesaret edemiyordum kuzey köprüsüne soğutucu aldım bugün montajı baya uğraştı işlemci soğutucu ile ekran kartı arasına tam uydu ama fan için boşluk kalmadı :D
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatonair

benimde aynı normalde geceleri 38-39 a kadar iniyordu overclock yapmak için cesaret edemiyordum kuzey köprüsüne soğutucu aldım bugün montajı baya uğraştı işlemci soğutucu ile ekran kartı arasına tam uydu ama fan için boşluk kalmadı :D
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100

hayırlı olsun çok iyi olmuş bende 3 gün önce işlemci için bundan aldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-durin-d982-durin-d982-intel-lga77511561366-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45700 oyunlarda işlemcide 75 dereceleri gördüğüm oluyordu birde xigmatek 12mm kasa fan ı aldım ikisini taktıktan sonra işlemcinin sıcaklığı çok farketti yüksüz 32-33 derece yük altında 49 derece gördüm maksimum. Merak ettiğim şu, ben anakartı sökmek zorunda kaldım işlemci fanını takarken ve açıkçası bayağı uğraştım... bu anakart için olan fan da da aynı şekilde anakartı sökmek gerekiyo mu? çok uğraştırdı mı?

• Evet yine anakartı sökmek gerekiyor ve çok aşırı uğraştırıyor !! kuzey köprüsünün o sarı soğutucusunu çıkarınca pimlerin geçtiği deliklere o soğutucunun vidalarını ayarlamak en az iki saat uğraştırıyor ve baya riskli 20 tl için riske girmeye değmez.... ben aldık birkere diyerek mecburen uğraştım :( birde senin işlemci soğutucu yatık şekilde o araya sığarmı bilmiyorum benim işlemci soğutucuda Xigmatek balder bu soğutucu ile o araya sığıyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 17 Ağustos 2011; 8:18:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.