Şimdi Ara

GA-EP45-UD3LR RAM UYUMLULUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım ddr2 ram destekliyor. DDR2 ram arattığımda karşıma hep 800mhz ramler çıkıyor. Ama benim anakart üzerinde ki seçeneklerde 1366mhz e kadar ram desteği olduğu yazıyor. Ayrıyetten üzerinde KHX8500D2/2G model ram var ve bu 1066mhz diye geçiyor.
    Biri bana bunu anlatsın ya error verecem yakında :) biosda mhz AUTO da sanırım ram 800mhz olarak çalışıyor ama ayarlyabiliyorum voltaj değerini değiştirerek sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightShadowww

Arkadaşlar anakartım ddr2 ram destekliyor. DDR2 ram arattığımda karşıma hep 800mhz ramler çıkıyor. Ama benim anakart üzerinde ki seçeneklerde 1366mhz e kadar ram desteği olduğu yazıyor. Ayrıyetten üzerinde KHX8500D2/2G model ram var ve bu 1066mhz diye geçiyor.
    Biri bana bunu anlatsın ya error verecem yakında :) biosda mhz AUTO da sanırım ram 800mhz olarak çalışıyor ama ayarlyabiliyorum voltaj değerini değiştirerek sanırım.

Overclock ile 1366ya kadar destekler. Saf 1366mhz ddr2 yok piyasada
  • Teşekkürler cevap için.

Peki bunun yanına uyum sağlayacak bi ram önerebilir misiniz. aynı ram Türkiye de yok hiç bi yerde. Uyumluluğu test eden bi site var mı bildiğiniz.
  • NightShadowww N kullanıcısına yanıt
    O anarkartın desteklediği bellekler kendi destek sayfasında var zaten 1300 Mhz ye kadar bellek var ama bulması imkansızdır heralde
    Şu linkten bak
    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-ep45-ud3lr.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Mayıs 2015; 16:43:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

O anarkartın desteklediği bellekler kendi destek sayfasında var zaten 1300 Mhz ye kadar bellek var ama bulması imkansızdır heralde
    Şu linkten bak
    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-ep45-ud3lr.pdf

Bu listede yazan KVR800D2N6/4G ürünü aldım çalışmadı. Dün akşam geldi elime bugün bios u güncelleyip tekrar deneyeceğim belki de ondan kabul etmemiştir. Ayrıyetten şu an mevcutta kullanmış olduğum ram o listede yok mesela :)

F10 Bios özelliği ile Enhanced memory compatibilities. diyor zaten F10 dan daha eskiyse tabii ki güncelle sorunsuz çalışır ..
    benimde kullandığım p45 ds3l
  • o tip ramleri çalıştırabilmek için üzerinde voltaj değerleri yazıyor.Biostan ramin üzerinde yazaqn voltaj değeri,ni elle girin.Bende zamanıonda OCZ'nin 1066mhz ramlerini 2.1 voltta çalıştırıyordum.ram voltajını verdikten sonra istenilen değerde çalışmıyorsa biostan ram frekansını 1066 yaparak çalıştırırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1066 yapmak kolayda. asıl problem 1066 nın yanında 800mhz lik çalıştırabilmek :)

BIOS güncelleyemedim ben ya usb belleğimi görmüyor Q-FLASH da :S
  • quote:

F10 Bios özelliği ile Enhanced memory compatibilities. diyor zaten F10 dan daha eskiyse tabii ki güncelle sorunsuz çalışır ..

sende hangi ram ler var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightShadowww

1066 yapmak kolayda. asıl problem 1066 nın yanında 800mhz lik çalıştırabilmek :)

BIOS güncelleyemedim ben ya usb belleğimi görmüyor Q-FLASH da :S

usb belleği Fat32 şeklinde formatla.içinde sadece bios dosyası olsun.görür...
  • quote:

Güncelleme yaptım yine olmadı. Geri iade ettim aynısından getireyim yurt dışından en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bellekler biri 1066 diğeri 800 Mhz de çalışmaz..
    flash belleğe bios dosyasını zipten çıkarıp at
    sonra pc yi yeniden başlatıp biosa gir klavyeden F8 tuşuna basıp bios dosyası seç yükler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.