Şimdi Ara

GA-P35C-DS3R (rev. 2.1) yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GA-P35C-DS3R (rev. 2.1) Anakartı aldım . Diğer parçalar da tamamdı E2160 işlemci , palit 8600 sonic ekran kartı thermaltake soprano kasa. Kuruluma başladı montajları yaptım işletim sistemini kurmaya çalıştığımda kurulum ekranına bir türlü geçmiyor. Bazen harddiski ve dvd rom sürücüyü görmüyor. Bios update yaptım f10 yükledim yine problem devam etti. Sürekli reset atıp başlıyor. Bu arada fanlar dönmeye devam ediyor. sadece bios a girildiğinde ekran sabit duruyor biosdan kaydedip çıkınca 2 saniyede bir reset atıp duruyor devamlı. Boot için f12 tuşuna bastığımda boot ayarı sadece cd rom olarak seçmiş olmama ragmen her seferinde harddisk olarak görünüyor. Eski ide harddiskimi taktığımda ki işletim sistemi xp pro sp 2 yüklü durumda yine hiçbir şekilde makine resetten vazgeçmiyor. Bileşenleri (psu,ramler , işlemci,) değiştirerek denedik yine sorun çözülmedi. Kasada temas olabilir şasiden yapabilir diye tüm bileşenleri dışarıda denedik yine problem değişmedi. Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar?

• anakart devamlı kendi kendini resetliyomu dostum...bu gigalarda yani cogu p35 anakartta oc menüsüne girdigin zaman ve stabil bi oc yapmadıgın zaman devamlı kendini resetler benim kart bazen 8-9 kez arka arkaya resetliyo kendini ramleri iyi ayarlayamadıgım zaman bilesenleirn stabilitesinde bi sorun olabilir ramleri tek tak dene biosu default yap ram bölenini kendin sec timingleride kendin sec
  • Üstadım hiçbir şekilde overclock yapmış değilim. Tamamen standart kurulum var. Defalarca bios default ayarladım , ramleri değiştirdim ama hiçbir şekilde çözüm olmadı. Sanırım anakart arızalı yarın göndermeyi düşünüyorum.
  • 1. kullandığın psu kalitelimi kaç w ?
    2.anakart ile kasa arasında temas 'metal aksam'tamas olmamasına dikkat et
  • Kullandığım PSU thermaltake 400 W psu. Kasa thermaltake soprano rs , kasada temas ihtimaline karşı kasa dışında da denedim, başka psu da kullandım , bileşenleri tek tek değiştirip denedim yine bir sonuca ulaşamadım
  • peki benim bas bas bağırmama rağmen neden combo aldınız...
    sistem tavsiyelerinde kendimizi parçalıyoruz...
  • evet ya combolar sorunlu oluyor benim arkadaşlarda combo kullanıyor ve bitürlü dikiş tutturamadılar.ben vatan da p35 ds3r rev 21 almaya gitmiştim.p35c ds3r rev 2.1 vardı(galiba fiyatı da daha ucuzdu).fakat combo olan kartlara sıcak bakmadığım için almadım.zaten ddr3 olsa bile desteklediği mhz ddr3 fiyatı düşene kadar demode olur gider bence.
    senin sorun psu dan değil dostum ama bana sanki yanlış takılmış birşeyden kaynaklanıyormuş gibi geldi.bir kez daha herşeyi çıkarıp özellikle psu bağlantılarına dikkat ederek ve kabloları toplayarak takmanı öneririm.devam ederse, madem tüm bileşenleri değiştirdin olmadı teknik servisle bi görüş derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte ga-z68p-ds3 rev.1.0
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki hangi anakartı önerirsiniz?
  • bu kart kesinlikle alınmamalı mı?
  • Arkadaşlar bu kart kesinlikle alınmamalı diye bir şey yok.Ben aldım kullanıyorum,çok ta memnunum.Sizin bahsettiğiniz problemlerin hiç biri ile karşılaşmadım.Evet bu bir combo anakarttır.Elektronik ürünlerin combo olanlarına baktığınız da hangisi düzgün çıkıyor bir söyleyin bana.Bu biraz da şansa bakıyor demek ki ben çok şanslıyım ki bana iyisi denk gelmiş.Ama şunu unutmayın ki o ürünün combo olmadığını farzedin aynı modellerde yine performans açısından farklılık olması gayet normal bir durum...
    Arkadaşım senin sorununa gelince;nerdeyse elinden gelen her şeyi yapmışın.Bariz belli olan bir şey var anladığım kadarı ile anakart arızalı.Yapman gereken madem anakartın yeni garantiye ver kurtul uğraşma...Sen zaten elinden geleni yapmışsın..
  • Cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim . sayın OErdem arkadaşım sistem tavsiyelerini okumuştum. Orada birkaç yerde sanırım eVo diye bir arkadaşta birkaç kez p35c ds3r önermiş , sizin önermediğiniz kısımlarla sanırım karşılaşmadan karar vermişim. Eğer baş tarafa combo kartlarla ilgili çekincenizi yazarsanız bundan sonra alacak arkadaşlara da yol göstermiş olursunuz diye düşünüyorum. E8400 hakkında yazdıgınız gibi bulunursa daha faydalı olacaktır kanaatindeyim.flasherblade öneriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.
  • ep35 ds3r veya p35 ds3r rev 2.1 öneririm ben
  • arkadaşlar bendede aynı karttan var yeni aldım ama driverlerini yüklerken cd takılıyodu ve sesi tanıtamıyodum internetten yeni deriverını indirdim oda yüklenemedi.anlayacağınız bir türlü ses kartını tanıtamadım.ne öneririsiniz
  • arkadaşlar combo ne demek ne anlama geliyor.?
  • Hem ddr3 hem ddr2 desteklemesi demek
  • peki gigabyte nin sadece ddr 3 destekleyen kartları mevcut mu piyasda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: raistlin68

GA-P35C-DS3R (rev. 2.1) Anakartı aldım . Diğer parçalar da tamamdı E2160 işlemci , palit 8600 sonic ekran kartı thermaltake soprano kasa. Kuruluma başladı montajları yaptım işletim sistemini kurmaya çalıştığımda kurulum ekranına bir türlü geçmiyor. Bazen harddiski ve dvd rom sürücüyü görmüyor. Bios update yaptım f10 yükledim yine problem devam etti. Sürekli reset atıp başlıyor. Bu arada fanlar dönmeye devam ediyor. sadece bios a girildiğinde ekran sabit duruyor biosdan kaydedip çıkınca 2 saniyede bir reset atıp duruyor devamlı. Boot için f12 tuşuna bastığımda boot ayarı sadece cd rom olarak seçmiş olmama ragmen her seferinde harddisk olarak görünüyor. Eski ide harddiskimi taktığımda ki işletim sistemi xp pro sp 2 yüklü durumda yine hiçbir şekilde makine resetten vazgeçmiyor. Bileşenleri (psu,ramler , işlemci,) değiştirerek denedik yine sorun çözülmedi. Kasada temas olabilir şasiden yapabilir diye tüm bileşenleri dışarıda denedik yine problem değişmedi. Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar?

üstad benzer bir sorun bendede meydana geldi pc bıos ekranında cakılıp kalıyordu ssonra kasa acıyor ama pc acmıyor sadece fanlar calısıo pc acsa bılekapandıgında hatalı kapanmıs uyarısı verıo mavı ekran cart curt paso sorun verıyordu en sonr hdd deıstırdım olmadı psu deıstırdım (o zmnlar feel stok kullanıyordum :D) en sn ramlerı deıstırdım anca duzeldı :D

• valla ben de aynı anakarttan Gigabyte P35c-DS3R rev2.1... yeni topladım q6600, 8800gt, hyperx2x1gb, asus kasa 400watt... şimdilik süper çalışıyor gelecekte ne olur bilmem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ookten

arkadaşlar bendede aynı karttan var yeni aldım ama driverlerini yüklerken cd takılıyodu ve sesi tanıtamıyodum internetten yeni deriverını indirdim oda yüklenemedi.anlayacağınız bir türlü ses kartını tanıtamadım.ne öneririsiniz

Hocam baktın mı bilmiyorum Gigabyte'ın sitesinde şöyle bir açıklama ve böyle bir link olayı var. Eğer burada da anlatıldığı üzere bir şeyleri yanlış yapmıyorsan sorunun kesinlikle düzelecektir.

• Ben 1 ay önce p35-ds3r aldım ancak şu anki 4üncü anakartım.2 tanesinde "Auto bios image recovering" gibi birşey yazıyordu açılırken ve kendini resetliyordu.Sonra da görüntü gelmeden kendini reseledi hep.Anakartın özellikleri piyasadaki diğer markalar göre iyi ancak bu cmos silme kısmı sakat geliyo bana.3lü jumper veya asuslardaki gibi açarken alt+f2 olayına benzer bir çözümü olsaymış içim rahat ederdi kullanırken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.