Şimdi Ara

Asrock Z77 Extereme 4 ''62'' Numaralı Hata Kodu,Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kendong33 , kendong33 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar,1 Ekimde Teknobiyotikten parça siparişi verdim,4 Ekimde elime ulaştı ve 7 Ekime montajını yaptım.O günden beri sıkıntısız çalışıyordu fakat yaklaşık 1 hafta önce bilgisayar çalışırken bir anda dondu mouse falan hareket etmedi ve ekran simsiyah oldu bilgisayarı kapatıp,yeniden açmaya çalıştım anakartta ''62'' kodlu bir hatayla karşılaştım,kitapçığında şu açıklama yazıyor (Installation of the South Bridge Runtime Services) sonra birkaç denememden sonra normal olarak çalıştı.Gel gelelim aynı hatayla dün akşam yine karşılaştım bu sefer daha zor açıldı.Bugün gündüz Çizgi Elektroniği aradım gönderin bakalım dediler,Çarşamba bir aksilik olmazsa yollayacağım.Sizlerden ricam arıza ne olabilir,sonuç ne olur,bana bir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.(işlemci i5 2500K overclock yok).Bu arada foruma her zaman giremiyorum mesajlarınıza geç yanıt verirsem kusuruma bakmayın.Herkese iyi akşamlar...

• yazılımsal olarak chipset driver sorunu yada bios temelli bir sıkıntı olabilir chipset driver ı tekrar yüklemeyi ve bios update yapmayı deneyebilirsin. donanım kısmında ise çakışma yada anakartta herhangi bir bileşen arızası olabilir net birşey söylemek malesef çok güç. sorun ne olursa olsun serviste mutlaka çözülecektir geçmiş olsun
  • Abi çok teşekkür ederim yardımların için inşallah en kısa sürede bu sorunu çözeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Abi çok teşekkür ederim yardımların için inşallah en kısa sürede bu sorunu çözeriz.

Rica ederim inşallah hallolur
  • Yabancı forumlarda aynı hatayı alan 3-4 kişiyi buldum ama çözüme ulaşan olmamış servise göndermen en güzeli olmuş, çizgi halledecektir en kısa sürede.
  • Teşekkür ederim iyi dileklerin için ''Chris Brown'' abi
  • Clear CMOS yap gondermeden once.

Asagida verdigim kodlar sadece ve sadece ASRock anakartlar içindir. Lütfen hata kodu ile ilgili olarak verilen öneriyi yapmadan önce ingilizce kısmı tam olarak anladığınızdan emin olunuz.

Debug code Verify action

00 Please reinstall CPU or clear CMOS.。
    0d Please check memory, VGA card or relate device.
    Or clear CMOS, reinstall memory, VGA card, then remove other device, for example USB, PCI…device.
    01-54, 5A-60 B7 (Except 0d ) It may relate to memory, please reinstall the memory and CPU, and then clear CMOS.
    If still has same symptom, please install only one memory module or change another memory to verify.
    55 Cannot detect memory, please reinstall the memory and CPU, and then clear CMOS.
    If still has same symptom, please install only one memory module or change another memory to verify.
    61-91 Initial chipset error, please clear CMOS.
    92-99 It may relate to PCIE device, please reinstall PCIE device, or change another PCIE slot.
    If still has same symptom, please remove all PCIE devices or change another VGA card to verify.
    A0-A7 It may relate to IDE or SATA device, please reinstall IDE or SATA device, or change another IDE or SATA port.
    If still has same symptom, please clear CMOS or remove all IDE/SATA devices or change another HDD to verify.
    b0 It may relate to memory, please reinstall the memory and CPU, and then clear CMOS.
    For X79 series MBs, please install memory module on DDR3_A1、B1、C1 and D1 slot.
    b4 It may relate to USB device, please remove USB device or change another USB port to try.
    d6 Cannot detect VGA card, please reinstall VGA card, or change another PCIE slot.
    If still has same symptom, change another VGA card to verify.
    d7 Cannot detect keyboard or mouse, please reinstall it or change another port to try.
    If you have update BIOS recently, update BIOS fail would get this debug code also, at this time please contact your local dealer for further help.
    d8 Invalid password.
    FF Please reinstall CPU or clear CMOS.。

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.