Şimdi Ara

Galatasaray Fenerbahçe rekabetin güzelliği.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Z.K

Kabul edelim, bu iki kulüp olmasaydı Türk Futbolu olmazdı.

Adımızda John falan olurdu, babamız kim olurdu bilemezdik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti

Futbolu sevmeye başladığımda Beşiktaş fırtınası esiyordu ben onlara inat Fenerbahçe'yi tuttum bütün sene sadece Beşiktaş maçını bekledim.Bunca yaşantımda en zevk aldığım maçlarda her zaman Beşiktaş maçları olmuştur.Fenerbahçe-Galatasaray maçları sadece yürütülen reklam kampanyalarının basit bir gölgesidir.Her zaman gerilim futbolun önüne geçmiştir.

Ayrıca burada ki karşlıklı flörtlere pek inanmadım, en küçük tartışmada bu konudaki arkadaşlar (Fenerlisi, Galatasaraylısı) sidik yarışına giriyor, birbirlerini boğazlıyor.Onun için böyle yapmacık hareketlere gerek duymadım.Türkiyenin en büyük spor klubü Fenerbahçedir en çekişmeli futbol kokan derbiside Fenerbahçe-Beşiktaş derbisidir

işte bu kadar değiştirebiliyor adamı bu rekabet , ötesi varmı.
    gs büyük değil demek için 2 paragraf laf salatası yazmış

• Türkiyede 2 büyük var Bjk bunların dışında demek saçmalıktır. Ben koyu bir Fenerbahçeliyim fakat geçmişi biraz araştıran görecektir ki 90lardan önce Türkiyede en çok taraftarı olan kulüp Fenerbahçe ve Beşiktaştır. Galatasaray 90 sonrası yaptığı Derwall başlangıçlı atağı ile ön plana geçmiş ve taraftar kitlesi kazandığı Avrupa kupaları ile katlanmıştır. Buradan Galatasaray'ın bu iki kulübün gerisinde olduğu anlamı çıkmasın. Ama Bjk'yi büyüklerin arasında görmemek bir Galatasaraylının söyleyebileceği bir laf değildir. He iki kulüp arasındaki rekabet bambaşkadır o ayrı
  • bu rekabet 100 yıllık futbol geçmişi olan ülkeye ne kazandırmıştır.
    birde burdan bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elvinn

quote:

Futbolu sevmeye başladığımda Beşiktaş fırtınası esiyordu ben onlara inat Fenerbahçe'yi tuttum bütün sene sadece Beşiktaş maçını bekledim.Bunca yaşantımda en zevk aldığım maçlarda her zaman Beşiktaş maçları olmuştur.Fenerbahçe-Galatasaray maçları sadece yürütülen reklam kampanyalarının basit bir gölgesidir.Her zaman gerilim futbolun önüne geçmiştir.

Ayrıca burada ki karşlıklı flörtlere pek inanmadım, en küçük tartışmada bu konudaki arkadaşlar (Fenerlisi, Galatasaraylısı) sidik yarışına giriyor, birbirlerini boğazlıyor.Onun için böyle yapmacık hareketlere gerek duymadım.Türkiyenin en büyük spor klubü Fenerbahçedir en çekişmeli futbol kokan derbiside Fenerbahçe-Beşiktaş derbisidir

Aynen renktaş
    Adam Beşiktaş fırtınası diyorda nerede fırtına biz göremedik.10 yılda bir şampiyon olan efsane.2 yıldızdalar hala
    Bana Fenerbahçe - Galatasaray maçından şu maç daha zevkli daha güzel diyen adam zaten futboldan anlamıyordur.
    Türkiyede futbolun Galatasaray ve Fenerbahçeden oluştuğunuda bilmiyordur.Çıkar bakıyım birisini ligden.Anında 25 milyon nakavt.
    Beşiktaş çıksa birşey olmaz bence.Feneri sevmem ancak tek rakibimiz Türkiyede.Gerçekleri yazın.Yalan yalan şeyler yazmayın.

• galatasaydan önce beşiktaş vardı beyler . tabi 15-20 yaşındakiler bilmez bende pek bilmem ama büyüklerimizden (60-70 yaşındaki) duyduklarımız bu yöndeki tarihte bunu kanıtlıyor.
    galatasayla olan rekabet son 15-20 sene içinde zirve yaptı ondan önce beşiktaş ile vardı bu rekabet. ama fenerbahçe hep vardı bu rekabette
    15-20 yıla kadar olan sürede türk futbolunun en büyük çekişmesi, rekabeti ve futbolun ilerlemesinin sebebi beşiktaş fenerbahçe rekabeti son 15-20 yıldaki ise fenerbahçe galatasaray rekabetidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

galatasaydan önce beşiktaş vardı beyler . tabi 15-20 yaşındakiler bilmez bende pek bilmem ama büyüklerimizden (60-70 yaşındaki) duyduklarımız bu yöndeki tarihte bunu kanıtlıyor.
    galatasayla olan rekabet son 15-20 sene içinde zirve yaptı ondan önce beşiktaş ile vardı bu rekabet. ama fenerbahçe hep vardı bu rekabette
    15-20 yıla kadar olan sürede türk futbolunun en büyük çekişmesi, rekabeti ve futbolun ilerlemesinin sebebi beşiktaş fenerbahçe rekabeti son 15-20 yıldaki ise fenerbahçe galatasaray rekabetidir.

15-20 yıl önce dediğin 1992 ve ondan önce gs-fb rekabeti yokmuydu?hocam komik olma ya kurulduklarından itibaren bu 2 takım birbiriyle rekabet içinde.beşiktaş hep geride bunu kabul edin.1992'den öncede avrupanın en baarılı takımı galatasaray.beşiktaş hep geride kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zurna

bu rekabet 100 yıllık futbol geçmişi olan ülkeye ne kazandırmıştır.
    birde burdan bakın.

sadece düşmanlık kazandırmıştır.
    yan yana bile oturmaya tahammülü olmayan, birbirinden nefret eden taraftarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diabolic13

Türkiyede 2 büyük var Bjk bunların dışında demek saçmalıktır. Ben koyu bir Fenerbahçeliyim fakat geçmişi biraz araştıran görecektir ki 90lardan önce Türkiyede en çok taraftarı olan kulüp Fenerbahçe ve Beşiktaştır. Galatasaray 90 sonrası yaptığı Derwall başlangıçlı atağı ile ön plana geçmiş ve taraftar kitlesi kazandığı Avrupa kupaları ile katlanmıştır. Buradan Galatasaray'ın bu iki kulübün gerisinde olduğu anlamı çıkmasın. Ama Bjk'yi büyüklerin arasında görmemek bir Galatasaraylının söyleyebileceği bir laf değildir. He iki kulüp arasındaki rekabet bambaşkadır o ayrı

90'dan önce Galatasaray kitlesi yokmuydu. Harbi komikleşmissin.Şöyle demek istedin herhalde.90'dan önce Türkiyede San Marino futbolu oynanıyordu.
    90'lardan sonra Galatasaray futbolu geliştirdi.İzinden Fenerbahçe geldi.Ama Beşiktaş gelemedi.
    Böyle daha doğru olur.Gerçeğide budur.Yazdıklarınla kendini kandırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elle Sid Pierre

quote:

quote:

Aynen renktaş
    Adam Beşiktaş fırtınası diyorda nerede fırtına biz göremedik.10 yılda bir şampiyon olan efsane.2 yıldızdalar hala
    Bana Fenerbahçe - Galatasaray maçından şu maç daha zevkli daha güzel diyen adam zaten futboldan anlamıyordur.
    Türkiyede futbolun Galatasaray ve Fenerbahçeden oluştuğunuda bilmiyordur.Çıkar bakıyım birisini ligden.Anında 25 milyon nakavt.
    Beşiktaş çıksa birşey olmaz bence.Feneri sevmem ancak tek rakibimiz Türkiyede.Gerçekleri yazın.Yalan yalan şeyler yazmayın.

günümüz için konuşursak söylediklerinin %90'ı doğru (Türk futbolundan beşiktaşı çıkart bişey olmaz lafı haricinde)
    ama geçmişten bu güne komple düşünürsek çok yanlışın var . bunu görmeye senin yaşın yetmiyorsa beşiktaş ne yapsın , sana bunu anlatmaya çalışan adam ne yapsın

• quote:

birde burdan bakın.

O rekabet olmasaydı 12 sene önce Galatasaray UEFA kupasını alamazdı. Rekabet sayesinde takımlar kendilerini daha iyi olmaya şartlıyor. Bakıyorsun biz Şampiyonlar Ligi maçından sonra Akhisar'la oynuyoruz, Manchaster United Liverpool ile. Adamlar oynadıkları diyelim ki 50 maç varsa 30'unda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor, Türk takımları ise derbiden derbiye. O yüzden bu maçlar bu kadar önemli.

Bazı Galatasaraylılar bana kızabilir ama amatör branşlar için de aynı şey geçerli. Fenerbahçe amatör branşlara son 10 yılda verdiği önemi göstermeseydi, bugün ne Beşiktaş ne de Galatasaray bu kadar ileri gidebilirdi.

Bence tartışılması gereken diğer önemli konu taraftarların ve kulüp yönetimlerinin arasındaki bu kutuplaşma ve düşmanlığın nereden geldiği. Bugün gelinen noktada şu forumun basit bir futbol bölümünde bile karşılıklı laf sokmadan, kavga etmeden konu devam ettiremiyoruz. Derbi maçlarında 2000 kişi bile olsa deplasman takımı kendi taraftarı önünde sevinemiyor. Ya her şeyi geçtim tekerli sandalye basketbolunda bile artık bir grup öbür grubu dövmek için gidiyor maçlara. Ülkemiz eğer spor dallarında bir şey kazanamıyorsa bunlar yüzünden kazanamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

quote:

birde burdan bakın.

Bu her ülkede böyle.Manchester derbileri düşman derbilerdir.Celtic Rangers derbileri düşman derbilerdir.Olympiakos Pana derbileri düşman derbilerdir.
    Tek kazanç sağladığı olay.Her sene derbilerde 2 takım birbirini yenmek için transferler yapıp takımı güçlendiriyor.Avrupadada birbirleriyle yarışıyorlar.
    O yüzden Türkiyeye puan kazandırıyorlar.Ama çokta büyük puanlar değil.Bu sene iyi şeyler oluyor.

• quote:

quote:

birde burdan bakın.

demek istediğim de bunun gibi birşey.
    pozitif anlamda hiçbir edinim yaşanmamıştır.
    tabloya neresinden baksanız negatif.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen renktaş

günümüz için konuşursak söylediklerinin %90'ı doğru (Türk futbolundan beşiktaşı çıkart bişey olmaz lafı haricinde)
    ama geçmişten bu güne komple düşünürsek çok yanlışın var . bunu görmeye senin yaşın yetmiyorsa beşiktaş ne yapsın , sana bunu anlatmaya çalışan adam ne yapsın

Yaşım yetiyorda Beşiktaşın başarılar 90ların arkasında kaldı.Önüne geçmek önemliydi.
    90lardan öncede Türkiyede futbol San Marinonun biraz üstündeydi.
    Fakir edebiyatları yapmasın kimse.Beşiktaş kendi kendini yok etti.Beşiktaş her zaman yıldız peşine koşmayıp sergen,tümer vb gibi adamlar peşinde koşsalardı onlarda yer alırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zmax

quote:

galatasaydan önce beşiktaş vardı beyler . tabi 15-20 yaşındakiler bilmez bende pek bilmem ama büyüklerimizden (60-70 yaşındaki) duyduklarımız bu yöndeki tarihte bunu kanıtlıyor.

15-20 yıl önce dediğin 1992 ve ondan önce gs-fb rekabeti yokmuydu?hocam komik olma ya kurulduklarından itibaren bu 2 takım birbiriyle rekabet içinde.beşiktaş hep geride bunu kabul edin.1992'den öncede avrupanın en baarılı takımı galatasaray.beşiktaş hep geride kaldı

yaş kaç ? hani küçümsemek açısından sormuyorum geçmişi bilip bilmemen açısından soruyorum . bu iki kulüp kurulduklarından beri rekabet içinde evet kim değil ki ? rakip olan her takım rekabet içindedir.
    burada sanılmasın ki beşiktaşa şirin gözükmeye çalışıyor, asla . bu forumda en sevmediğim üyelerin çoğu beşiktaşlı . açın rıdvan dilmenin, metin tekinin , samet aybabanın , rıza çalımbayın , aykut kocamanın,feyyaz uçarın ,ali gültikenin , oguz çetinin fenerbahçe beşiktaş rekabetiile ilgili söylediklerini dinleyin . veya ordinaryüs lefterin söylediklerini .
    kusura bakmayın ama 90 yılından önce beşiktaş - fenerbahçe rekabeti şimdinin fenerbahçe galatasaray rekabetinden farkı yoktu . 90 yılından önceki fenerbahçe galatasaray rekabeti şimdinin beşiktaş fenerbahçe veya beşiktaş galatasaray rekabeti gibiydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen renktaş

Yaşım yetiyorda Beşiktaşın başarılar 90ların arkasında kaldı.Önüne geçmek önemliydi.
    90lardan öncede Türkiyede futbol San Marinonun biraz üstündeydi.
    Fakir edebiyatları yapmasın kimse.Beşiktaş kendi kendini yok etti.Beşiktaş her zaman yıldız peşine koşmayıp sergen,tümer vb gibi adamlar peşinde koşsalardı onlarda yer alırdı.

şimdi futbolun seviyesi farklı , halkın üstündeki etkisi veya halkın toplamının ne kadarı futbolu seviyor vs. farklı . bence hala futbolumuz san marino seviyesinde. san marinoda bu kadar futbol konuşulmuyordur.
    ama diğer dediklerinde haklısın ben zaten aksini iddia etmiyorum , 90 yılına kadar en göz alıcı en çekici , en dişli rekabet fenerbahçe beşiktaş arasındaydı 90'lardan sonra galatasaray fenerbahçe arasında oldu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zmax

quote:

yaş kaç ? hani küçümsemek açısından sormuyorum geçmişi bilip bilmemen açısından soruyorum . bu iki kulüp kurulduklarından beri rekabet içinde evet kim değil ki ? rakip olan her takım rekabet içindedir.
    burada sanılmasın ki beşiktaşa şirin gözükmeye çalışıyor, asla . bu forumda en sevmediğim üyelerin çoğu beşiktaşlı . açın rıdvan dilmenin, metin tekinin , samet aybabanın , rıza çalımbayın , aykut kocamanın,feyyaz uçarın ,ali gültikenin , oguz çetinin fenerbahçe beşiktaş rekabetiile ilgili söylediklerini dinleyin . veya ordinaryüs lefterin söylediklerini .
    kusura bakmayın ama 90 yılından önce beşiktaş - fenerbahçe rekabeti şimdinin fenerbahçe galatasaray rekabetinden farkı yoktu . 90 yılından önceki fenerbahçe galatasaray rekabeti şimdinin beşiktaş fenerbahçe veya beşiktaş galatasaray rekabeti gibiydi.

Sezon – Şampiyon Takım

1959 Fenerbahçe

1959-60 Beşiktaş

1960-61 Fenerbahçe

1961-62 Galatasaray

1962-63 Galatasaray

1963-64 Fenerbahçe

1964-65 Fenerbahçe

1965-66 Beşiktaş

1966-67 Beşiktaş

1967-68 Fenerbahçe

1968-69 Galatasaray

1969-70 Fenerbahçe

1970-71 Galatasaray

1971-72 Galatasaray

1972-73 Galatasaray

1973-74 Fenerbahçe

1974-75 Fenerbahçe

1975-76 Trabzonspor

1976-77 Trabzonspor

1977-78 Fenerbahçe

1978-79 Trabzonspor

1979-80 Trabzonspor

1980-81 Trabzonspor

1981-82 Beşiktaş

1982-83 Fenerbahçe

1983-84 Trabzonspor

1984-85 Fenerbahçe

1985-86 Beşiktaş

1986-87 Galatasaray

1987-88 Galatasaray

1988-89 Fenerbahçe

1989-90 Beşiktaş

1990-91 Beşiktaş

aralıklarla sürekli galatasaray ve fenerbahçe arasında geçmiş şampiyonluklar.ve fenerbahçe-galatasaray derbileri önemsizdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

birde burdan bakın.

demek istediğim de bunun gibi birşey.
    pozitif anlamda hiçbir edinim yaşanmamıştır.
    tabloya neresinden baksanız negatif.

Bir de şuna bakalım.
    Dün Karşıyaka maçı gibi Akhisar maçı da yağıştan ertelendi. Akhisar maçında ev sahibi taraftarlar üstü açık olan kale arkası tribününde bulunan Antalyasporlu taraftarlarını aşırı yağmur nedeniyle kendilerini bulunduğu kapalı tribüne davet etti. Ve Antalyasporlu taraftarlar, kapalı olan Akhisar taraftarların bulunduğu tribüne alındı. Maçı beraber izleyeceklerdi ama yağış izin vermedi.

Yani rekabetin büyüklüğü aslında taraftar açısından ters orantılı işliyor. Rekabet büyüdükçe dostluk, tahammül azalıyor.

• Galatasaray'ın maçları medyanın yüzünden inanılmaz derecede gerilimli geçiyor. Maç öncesi heyecanlı oluyor 5 dk sonra maçın tüm zevki kaçıyor. Bjk de ise tam tersi oynadıkça açılıyorlar :))
  • Saha dışı gerginliğin tavan yaptığı reyting derbisidir.

Şimdi yok üçüncü büyük dünya derbisi diyen gençler 30 yaş üstü Bjk Gs Fbli abilerine sorabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.