Şimdi Ara

Galatasaray neden Riva'yı satıp Borçları sıfırlamıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "bildiğim kadarıyla riva satılırsa Gs'nin 100 YILLIK BORCU sıfırlanacak ve hatta üstüne baya para kalacak"

nereden duydun bu saçmalığı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scmlo

az önce haberlere bakıyodum. takımların borçları vs vs
    beyler fenerliyim ama nedense bu kafamı kurcalıyor ve bana mantıksız geliyor. sormak istedim size

100 yıllık bir takımsınız ve ortada bir borç var. bu borç ise öyle böyle değil yani ceza aşamasına bile geldi

kafama takılan bu riva çok mu önemli?

bildiğim kadarıyla riva satılırsa Gs'nin 100 YILLIK BORCU sıfırlanacak ve hatta üstüne baya para kalacak

niye sıkıntı içindesiniz anlamıyorum taraftara sorulsa bence satılsın derler

0 borç oh mis gibi olacak? neden satılmıyor sıkıntı yaşıyosunuz?
    quote:

bildiğim kadarıyla riva satılırsa Gs'nin 100 YILLIK BORCU sıfırlanacak ve hatta üstüne baya para kalacak

hayatımda böyle saçmalık duymadım

• Taşınmaz mallar kolay kolay satılmaz.
  • GS Riva arazisini satmaktan vazgeçmi?. Gecen gün spor kanallaryndan birinde söylenenlere göre GS mevcut tesislerini Riva'ya ta?yma karary almy?. Mevcut tesislerin oldu?u alany da saty?a çykaracakmy?. Anla?ylan Riva cidden para etmiyor olacak ki böyle bir karar aldylar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITTF

quote:

Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer

Riva söylendiği gibi yüzmilyonlarca dolar etmeyen bir balon olduğu için olabilir

Yani bu yorum bu kadar +nasıl alabiliyor aklım almıyor.
    Bak kardeşim.
    Riva da ortalama metrekare fiyatı 200-400 dolar.Ben 300 dolar alıyorum.Galatasarayın orada yaklaşık 2 milyon metrekare arazisi var.Yani yaklaşık 600 milyon.Hadi 500 milyon dolar olsun. Neresi balon lan bu arazinin ?Hiiç yatırım yapmasan 500 milyon dolarlık servetin var.Ki orası çok daha değerli hale getirelebilir.

Hakikaten o kadar beğeni alması ilginç. Yoksa bu bölümde GS lı olmayanlar da mesajları beğenebiliyorlar mı?

Araziye gelince arazi dediğin kadar büyük değil. O rakamda bir hata var 2 milyon M2 değil onun yarısı civarında bir büyüklüğe sahip. Ancak gene de çok değerli. 844 tane villa yapılacak inşaat ruhsatı alınmış durumda. Ancak arsayı değerlendirecek vizyon yok yönetimde. Müteahhitle gelir paylaşımı yapmak yerine inşaat işini ihaleye çıkıp bir taşeron şirkete verseler, pazarlama işini kulübün bir şirketi yürütse o villaların çoğu maket üzerinden satılır. En kötü ihtimalle 250-300 milyon dolar arsa geliri olur. Arsa satmak ya da gelir paylaşımı işine girmek yerine inşaat yapıp kulüp kendisi pazarlasa gelir daha da artar.

Bu arsa çok büyük bir imkan. Buranın inşaatı ve pazarlamasında çok büyük rant var. 600 milyon dolar civarında bir paranın döneceği hesaplanıyor. Ben daha da fazlasını bekliyorum. İstanbul da milyon dolara apartman dairesi satılırken bu villalar peynir ekmek gibi satılır. Burada müthiş bir rant var o yüzden herkesin gözü bu projede.

Bu proje kocaman bir balık, herkes buradan bir kılçık kapmak peşinde. İnşallah mundar etmezler araziyi.

• Arkadaşlar şunu belirtmek isterim Riva galatasarayın değil. denizbank tarafından dolayli olarak ruslar tarafından ipotekli.
  • o arazilerin hepsi ipoteklidir. bu kadar borcu nasıl alabiliyor sanıyorsunuz klüpler. taşınmazları ipotekleyip borç alıyorlar. kim kime hayrına borç verir ?
  • şu ipotek olayına ne taktınız arkadaş,tüm banka borcu 230m dolar,riva bu rakama alıcı çıktı diyelim yatırır bankaya borcu kapar alır üstüne.
    biri riva rusların demiş biri para etmiyor demiş şaka gibi konu

bugün özbek in anlattığı proje güzel imara açık alana villalar kalan kısıma okul spor tesisleri vs. floryanın taşınması eyvallah ama geldiği günden beri ağzından sürekli yalan çıkan biri bunları yapabilir mi, hiç sanmıyorum
  • Her başkan arsaları satıp borçları kapatabilir. Önemli olan onları satmadan düzgün planlamayla kapatmak borçları. Ayrıca divan Ünal Aysala vermedi yetkiyi vasıfsız Dursuna hiç vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

GS Riva arazisini satmaktan vazgeçmi?. Gecen gün spor kanallaryndan birinde söylenenlere göre GS mevcut tesislerini Riva'ya ta?yma karary almy?. Mevcut tesislerin oldu?u alany da saty?a çykaracakmy?. Anla?ylan Riva cidden para etmiyor olacak ki böyle bir karar aldylar.

Tesisler imar olmayan yeri işgal edecek.+ Tesisle beraber değeri yükselecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thablion

Her başkan arsaları satıp borçları kapatabilir. Önemli olan onları satmadan düzgün planlamayla kapatmak borçları. Ayrıca divan Ünal Aysala vermedi yetkiyi vasıfsız Dursuna hiç vermez.

Adam ilk geldiği zaman aldı yetkiyi

• Bilmiyordum gerçi ibra bile ettiler yaparlar yani.

• Anlamadığım bikaç şey var. Nasıl bu kadar borç oldu, tamam Ünal Aysal döneminde oldukça boş transferler oldu ama çok gelir getirecek başarılar da oldu.
    4 sene şampiyonlar ligine katıldık 2 sinde gruptan çıktık birinde çeyrek final oynadık. Şampiyonlar ligine ayak bastı barası bile 20 milyon €, 3 sene şampiyon olduk şampiyonluğun muazzam bir geliri var, süper kupa kazandık vs vs.
    Yani ciddi anlamda kulüp para da kazandı. Bence bu sadece Ünal Aysal'ın suçu değil, ondan önce de oldukça birikmiş borç vardı.
    Haa takımın mali açıdan kötü duruma gelmesinde Ünal Aysal'ın payının olması Dursun Özbek gibi komik ve rezil bir yöneticinin acilen defolup gitmesi gerçeğini de değiştirmez kabullenin şunu.
  • MrCleanse M kullanıcısına yanıt
    Her sene şampiyonlar liginde olacak, gruplardan çıkacak bir takım kurmaya çalıştı. Nitekim yaptı da. Bok attığınız adamın transferleri alıyor hala maçları. Bi susun allah aşkına. Sizin gibiler yüzünden götüne teneke bağlayıp gönderdiler adamı. Ne bilirsiniz uzun vadeyi ne bilirsiniz temeli. Peh. Sırf 12 şer milyon euro şampiyonlar ligine girişimizden, 8-9 milyon euro da fenerbahçe elendikçe aldık. Bunu da öyle bir iki sene değil 4 sene üst üste yaptık bunu. Yani kafadan bu adamın kadrosu takıma 80+ milyon euro sokmayı başardı.

Uzun etmeyin, adam başarılıydı, görmek istediğinizi görüyorsunuz sadece.
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Bu defansla insallaj sampiyonlar ligine gidersinizde gorursunuz.muslera ve hucum hattiniz var gerisi boş.kadro derinliginizde yok

• MrCleanse M kullanıcısına yanıt
    Ben neyden bahsediyorum sen neyden bahsediyorsun. Bi dön mesajımı tekrar oku.
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    6 ay once yazdigima cevap vermissin konu neydi unutmusum zaten.

• ov beybi konuya bak :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer

Riva söylendiği gibi yüzmilyonlarca dolar etmeyen bir balon olduğu için olabilir

Balondan elde ettiğimiz minimum gelir 942 milyon TL. Bu değerin 2 katına çıkması bekleniyor.. Diğer emlak gyo ihallerine bakınca

• galatasarayın bir geleceği yok. şike kumpasında mali açıdan zirve yapmış gsnin ne hale geldiğini gördük. kaldı ki şuan riva satışının geliri toplam borcu kapatamıyor bile. 942milyonlar konuşuluyor ki galatasarayın geçen ay açıklanan sadece kulüp borcu net borcu 1.8milyon.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.