Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 2049 (Bu ay: 24)
https://animusprojesi.com ve Discord sunucuları üzerinden yaptıkları duyuruyla faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını duyurdular. Beğenin beğenmeyin, onlarca oyunu özenlice çevirmişlerdi. Yazık oldu.
Alıntı
metni:Yedi yıllık maceramızın sonuna geldik. Animus Projesi olarak faaliyetlerimizi sonlandırıyoruz. Tüm Animus Projesi ekibi adına şimdiye kadarki projelerimizde maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen herkese çok teşekkürler. Sayenizde çok güzel işlere imza atıp Türk oyuncu topluluğuna elimizden geleni kazandırmış olduk. Maddi destekleriniz olmasa ne böyle bir ekip toplayabilir ne de bunu sürekli şekilde ve büyüyerek gerçekleştirebilirdik. Hâlâ oyun oynayıp çeviri yapmayı seviyoruz lakin yedi yıl önce bu işe elinde bolca zamanla başlayan insanlar değiliz artık. Çoğumuz okulunu bitirdi, işe girdi ve hatta evlenip çoluk çocuğa karıştı; kimimiz başka ülkelerde çalışıyor. Hâliyle odaklarımız bir hayli değişti ve kısıtlı zamanımız başka işlerle dolmaya başladı. Hâlihazırda önde gelen oyun çeviri şirketlerinde çalışan kişiler olarak da Animus Projesi ile başarmak istediklerimizi gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu tatmini yaşadıktan sonra bir yerde bırakmamız gerekiyordu zaten, ana projelerimizin bitmesiyle önümüze güzel bir fırsat çıktı. Bugün itibariyle yeni abonelik alımını kapatıyoruz. Önümüzdeki bir aylık süreçte kapanma ile ilgili işlemleri tamamlayıp yaz başına her şeyi yetiştirmeyi planlıyoruz. Yine aynı süreçte ekip içinde çeviri için kullandığımız kaynakları da sizlerle paylaşacağız. Sayenizde çok güzel işlere imza atıp Türk oyuncu topluluğuna elimizden geleni kazandırmış olduk. Maddi destekleriniz olmasa ne böyle bir ekip toplayabilir ne de bunu sürekli şekilde ve büyüyerek gerçekleştirebilirdik. Son yedi senede yolumuz kesiştiği; bu işleri başarmamıza yardımcı olan 100’ün üstünde ekip üyesine, 10.000’in üstünde aboneye ve desteklerini eksik etmeyen herkese tekrar çok teşekkürler <3 Abonelikler ne olacak? – Abonelik alımını bugün itibariyle kapatıyoruz. Yıllık abonelerin kalan günleri içinse Haziran başında geri ödeme yapacağız. Peki ya kalan projeler? – Çevirisi devam eden son projemiz de bitti zaten, ufak DLCleri kaldı. Testteki projelere ise hızlıca son hâllerini verip sonlandıracağız. – Sürekli güncelleme alan oyunların çevirilerini güncellemeye devam edeceğiz. Abonelik olmayacaksa içeriklere nasıl erişeceğiz? – Tüm içerikleri bu bir aylık süreç sonunda herkesin her yerden ulaşabileceği bir formata sokacağız. Merak etmeyin, hiçbir şey kaybolmayacak. Kurulu yamalarda sorun yaşar mıyız? – Kapınıza gelip Animus Projesi adına yama kurmak veya kaldırmak isteyenlere itibar etmediğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız
Kayıp telefonun sahibini bulma sorunu
Arkadaşlar merhaba, dün bir telefon buldum. Samsung J7 Prime. Stock rom kurulu üzerinde. Telefon bulduğumda kapalıydı, eve getirdim şarja taktım sim kart pin istedi o yüzden sim kart işi yaş. Gittiğim mağazalar da yardımcı olamayız dediler. Maksadım numaranın sahibinin bulunmasıydı ama hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını söylediler. Polise neden gitmedin diyen olursa, annem babam polis ve orada dönen itliklerden de haberimiz oluyor. Uzun lafın kısası kimseye güvenemedim diyelim.
Dedim o zaman iş başa düştü. Sim kartı çıkarıp telefonu açtım gel gelelim bu sefer de karşıma desen kilidi çıktı. Desen kilidini geçebilsem rehberden falan birine ulaşabilirim diye düşünüyordum ama o iş de yattı.
ADB üzerinden gesture keyi silmek için uğraştım ama "adb shell" kodunu girince "error: closed" hatası aldım sürekli. Dedim twrp yükleyeyim, oradan dosya yöneticisini kullanır elle silerim. TWRP de kuramadım, odin ile .tar dosyasını atarken hep fail yedim. Bu arada bunu "download mode" ile yaptım. Ne yaparsam yapayım TWRP de yükleyemedim.
Sonuç olarak içerisindeki dosyaları patlatmadan bu cihazın desen kilidini aşmam gerek. Belki sahibinin içerisinde önemli dosyaları vardır falan yazık olmasın. Eğer desen kilidini aşabilirsem içerisindeki numaralardan sahibine ulaşabilirim diye düşünüyorum.
Yardımcı olmak isteyenlere de şimdiden teşekkürler :)
W7 - W10 geçeceğim, tavsiyelere ihtiyacım var.
Arkadaşlar merhaba. Azılı bir W7 kullanıcısıyım. Tasarım işleriyle uğraştığım için "MECBUREN" W10'a geçmek zorundayım. Adobe sağolsun artık W7 desteklemiyor. Bir süre W7-W10 çift sistem olarak kullandım ama bu da yorucu olmaya başladı. Bir süre tek sistem W10 deneyeceğim, ısınamazsam mecbur W7. Sonra da W7 ölünce Linux kullanırım herhalde. W10 o derece nefret ettiriyor kendinden.
Bir süre W10 denemek istiyorum. Ama mümkün olduğunca W7'ye yakın bir tecrübe istiyorum.
Şimdiye kadar toplamda 4 defa W10 kullanma girişimim oldu. Biri hariç hepsinde teamOS üzerinden indirdiğim isoları kullandım.
İlkin pcyi aldığımda içinde yüklü geldi. Monitörüm 144hz olduğu için klasik olarak hz ayarını yapmak için masaüstü sağ tık, ekran çözünürlüğü diye ilerlerken gelişmiş seçenekler kısmının olmadığını gördüm.
Yani yıllardır yeri değişmeyen şeyin yeri değiştirilmişti. "Dalga mı geçiyorsunuz lan?" diyerek anında silip W7 yükledim.
Daha sonra Forza oynamak için yükledim, salak virüs şeysi yüzünden sildim.
Üçüncü denemem de aynı şekilde sonlandı.
Dördüncü denememde nedense ani donmalar yaşıyordum. 3-5 saniye kilitleniyordu bilgisayar, dayanamadım sildim.
Şimdiiii, gelelim derdime.
Metro arayüzünden nefret ediyorum, bilgisayarın kullanıcısı ben miyim sistemin kendi mi gibi ikilemlerden nefret ediyorum. Defender, virüs tarama zımbırtısı, kafasına göre arkaplanda işlem yapması, güncelleme indirmesi konuları beni İFRİT ediyor. Cidden kodlayanını bulup ağzını ayaklasım geliyor. PC'nin bana "kankacım sen malsın bak bu böyle olacak, hadi git bi nefes al az ben kullanayım" triplerine girmesini istemiyorum. Resmen çıldırtıyor beni.
Classic sheell ile başlat şeysini ve metro arayüzünü nasıl atlatacağımı buldum. Ama geri kalan kısım hakkında bir fikrim yok. Bir kısım diyor ki enterprise sürümünü kullan, bloatware yok, temiz sistem. Ama onun da en güncel hali nedir ne değildir bilmiyorum.
Önerilerinize, yardımlarınıza açığım. Şimdiden teşekkürler.
|
TEMMUZDAN BERİDİR ÇÖZÜLEMEYEN KOPMA SORUNU
TÜRKNET ADI ALTINDA DOLANDIRICILIK ŞÜPHESİ
0216 205 08 97 diye bir numaradan arandım az önce. Ad soyad bilgilerim vardı. Türknetli olduğumu biliyorlardı. Ama gel gelelim arıza kaydımı vs göremiyorlardı. Bir kadın konuşuyordu telefonda.
Neymiş devlet yeni bişiler şettirmişmiş, internet hizmeti bişilerden dolayı tv hizmeti olarak geçecekmişmiş, bundan sonra 2 farklı faturam olacakmışmış, biri televizyon biri internetmiş. TV 50 TL, internet 39 TL'ymiş bilmem ne de bilmem ne. Hatta diyor ki, pandemi dolayısıyla ekipler evimde fazla durmamışmış, sadece internet bağlantısını yapmış çıkmışlarmışmış, tv hizmetim kurulamamışmış, külliyen yalan. Direkt geçiş yapıldı, evime ekip falan gelmedi.
Zaten arıza kaydımı bilmemesinden kıllandım, dedim ki bu yasa mıdır ne zıkkımdır ne zaman yürürlüğe koyulduysa, benim anlaşmam 1 ay önce başladı zaten, benimle alakası olmaması gerekiyor, benim anlaşmam neyse ben ondan sorumluyumdur başkasından değil vs vs diyordum. ÇAT, telefonu suratıma kapattılar. Aman dikkat edin. Bana direkt dolandırıcılık girişimi olarak geldi.
Aksi bir durum varsa konuyu silerim, ha yok değilse konuyu öne çıkaralım, bir sürü Türknet kullanan insan var.
Ekleme: Konuyu Türknet alt forumuna açmıştım ama oradan insanlara pek ulaşamayacağını düşündüğüm için buraya da açmaya karar verdim.
orj konu: https://forum.donanimhaber.com/turknet-adi-altinda-dolandiricilik-suphesi--144664490
TÜRKNET ADI ALTINDA DOLANDIRICILIK ŞÜPHESİ
|
ONE BLADE REKLAMINDAN GINA GELENLER İÇİN
|
|
|
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.502
İkinci El Bölümü Mesajları: 131
Konularının görüntülenme sayısı: 78.193 (Bu ay: 626)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.763 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun