Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
12
Favori
87.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çift dil çift diploma olayını açar mısınız biraz ?
    @DeBroglie @CeFeKa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortingenSitranze -- 12 Temmuz 2013; 17:01:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MortingenSitranze

çift dil çift diploma olayını açar mısınız biraz ?
    @DeBroglie @CeFeKa

Üniversitede Fransızcanız zaten çok iyi olacak o zaten kaçınılmaz son :D
    İkinci dil olarak da İngilizce veriliyor ve zaten Fransızcadan sonra İngilizce size çok basit gelecek. Fransızca çünkü gerçekten insanı geliştiren bir dil
    İngilizceniz de artık TOEFL verme düzeyine geldiğinde de size 3. dil seçmeniz söyleniyor bunlar : almanca, ispanyolca, rusça ve japonca

Çift diploma imkanı da mevcut. Eğer ortalamanızı yüksek tutarsanız Fransa'daki bir üniversiteden de 4 yıllık lisans diploması alıyorsunuz. Bu da iş hayatında tabi size 10-0'lık bir avantaj sağlıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeBroglie -- 13 Temmuz 2013; 11:10:30 >

• Hikaye yazmaya gerek yok; Galatasaray Üniversitesi Şu Yüzden İyidir:
    - Yadsınamayacak düzeyde profesyonelleşmiş, işin özünü öğretme konusunda çok yetenekli ve değerli bir öğretim kadrosu
    - Diplomasının ulusal ve uluslararası alandaki geçerliliği ve saygısı
    - Galatasaray Camiası denilen farklı bir yaşam boyutuna katılım ve sosyal, kültürel, düşünsel anlamda pozitif yönde yaşanan hızlı değişim
    - Öğrenciden fazlası olup politik, toplumsal, insani duruşundan asla ödün vermeyen bilinçli bir toplumda yer edinme
    - İstanbul'da neredeyse her yere çok rahat ulaşılacak mükemmel bir pozisyon
    - Deniz ile bütünleşmiş bir şekilde üniversite okuma - ki bu insanı psikolojikman en çok etkileyen maddedir -
    - Boğaza karşı kahvenizi yudumlarken yan masanızda İlber Ortaylı'yı, biraz ileride Ümit Kocasakal'ı, merdivenlerde Özgür Mumcu'yu, arka kantinde Candan Erçetin'i görebildiğiniz bir ortam.

• DeBroglie D kullanıcısına yanıt
    galatasarayın piyasadaki adı yıldız kadar var mı? bilgisayar ve endüstri müh. açısından soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

galatasarayın piyasadaki adı yıldız kadar var mı? bilgisayar ve endüstri müh. açısından soruyorum

Yıldız kadar var mı derken?
    Yıldızın Galatasaray kadar var mı olacak sanırım

Puan ve sıralamalardan da zaten durum ortada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

sıralamaya bakınca özyeğin galatasrayı yerden yere vurmuş olur. ki sanmıyorum özyeğin galatasaray kadar olamaz. sıralamaları yapanlar da lisel iergenler sonuçta katılıyor musun bana?
  • quote:

quote:

quote:

sıralamaya bakınca özyeğin galatasrayı yerden yere vurmuş olur. ki sanmıyorum özyeğin galatasaray kadar olamaz. sıralamaları yapanlar da lisel iergenler sonuçta katılıyor musun bana?

Nereden bakıyorsun bu sıralamalara

• quote:

quote:

quote:

baktım şimdi Özyeğin üni. bilgisayar müh. Tam burslu olarak 4 tane öğrenci alıyor bunu karşılaştırmaya mı sokuyorsunuz ?
    Bu giren öğrencilere neler vaat edildiğini veya hocaların tanıdıklarının olmadığı ne malum

4 tanecik burslu kontenjanını diğer üniversitelerle karşılaştırırsanız İTÜ ile de karşılaştırırsınız

• Abi saçma konuşmayalım, yıldız galatasaray kadar iyi bir üniversite değil bunu herkes kabul eder. Bende galatasaray üniversitesine gelmek istiyorum, tek sıkıntım şu fransızcaydı ama üstteki yorumları okuyunca bi sorun olmayacağını anladım, hatta avantaj bence.
  • quote:

Yıldız, İDMMA ve öncesinden beri mezun verir...

GSU ise 2 mühendislik bölümü için çok az senedir öğretim vermekte...

Elbette piyasa da lobisi Yıldızın daha fazladır, bu tartışılmaz...

Lakin iş prestij ise GSU çok daha öndedir, zaten 2 bölüm...

Not: Fransızca eğer bu dili sevemezseniz zordur, yoksa 1 yılda çok rahat hallediliyor...
  • serbes S kullanıcısına yanıt
    Galatasaray endüstri mi yıldız mı sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

quote:

Not: Fransızca eğer bu dili sevemezseniz zordur, yoksa 1 yılda çok rahat hallediliyor...

Alıntıları Göster
    Hocam çok az seneden beridir dediğiniz 1991 yılından itibaren yani 22 yıl oluyor
    fakat Galatasaray kültürü Osmanlı dönemine yani 1830'lu yıllara dayanıyor. Bu yüzden tanınmışlığı daha fazladır.

Yıldızın lobisinin fazla olma nedeni de verdiği mezun sayısı sadece makine mühendisliği kontenjanı şu anda 480.
    Yılda 480'e yakın sadece makine mühendisi mezun oluyor.. Yıldızın toplam nüfusu da 30 bini geçkindir.

Galatasaray'da endüstri kontenjanı ise 34 toplam okul nüfusu da 3 bin civarı

Bu 34 kişi de hemen bir yerlerde çalışmaya başlamak için teklif aldığından açıkçası fazla da ortalıkta gözükmüyorlar..

Fransızca evet zordur. Fakat ingilizceden farklı yanları vardır.
    İngilizce giderek zorlaşan bir dildir. Yani konular ilerledikçe ingilizce zorlaşır insanı bunaltır
    Fransızca ise tam tersi şekilde başta zordur ama gittikçe kolaylaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeBroglie -- 14 Temmuz 2013; 13:18:49 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok az seneden beridir dediğiniz 1991 yılından itibaren yani 22 yıl oluyor
    fakat Galatasaray kültürü Osmanlı dönemine yani 1830'lu yıllara dayanıyor. Bu yüzden tanınmışlığı daha fazladır.

Yıldızın lobisinin fazla olma nedeni de verdiği mezun sayısı sadece makine mühendisliği kontenjanı şu anda 480.
    Yılda 480'e yakın sadece makine mühendisi mezun oluyor.. Yıldızın toplam nüfusu da 30 bini geçkindir.

Galatasaray'da endüstri kontenjanı ise 34 toplam okul nüfusu da 3 bin civarı

Bu 34 kişi de hemen bir yerlerde çalışmaya başlamak için teklif aldığından açıkçası fazla da ortalıkta gözükmüyorlar..

Fransızca evet zordur. Fakat ingilizceden farklı yanları vardır.
    İngilizce giderek zorlaşan bir dildir. Yani konular ilerledikçe ingilizce zorlaşır insanı bunaltır
    Fransızca ise tam tersi şekilde başta zordur ama gittikçe kolaylaşır.

• quote:

Yıldız hangi bölüm?
  • quote:

quote:

Yıldız hangi bölüm?

o da endüstri. bir şey daha sorcam itü uçak ve odtü uzay ve havacılık tutarken yıldızda endüstri okumak aptallık mı olur?
  • Endüstri bazında soruyorsan elbette GSU , Yıldızdan öndedir...

Diğer İTÜ, ODTÜ seçenekleri öğrencinin kendine kalmış bir unsur. İTÜ inşaat-GSU endüstri seçeneği için zaten önceden sana görüş belirtmiştim. Uzay uçak vb. senin karar vereceğin bölümler.

Benim açımdan durum şu: (Tamamen kişisel bakışım, herkesin doğrusu elbet farklıdır ve her koyun kendi bacağından asılır.)

Endüstri ve Bilgisayar müh. için:

Bilkent/Boğaziçi/ODTÜ/İTÜ/Koç-%100 Burslu > GSU > Yıldız ve diğer üni lerin alayı.

Altını çizerek bir daha belirteyim. Sadece bu iki bölüm için.

İtü uzay la GSU end. türü karşılaştırmalarda kişisel özellikler devreye girer...

Şansın bol olsun.
  • Sizce galatasaray bilgisayar a mı gitmeliyim yoksa ytü endüstri(ingilizce) yemi? hangisi daha iyi eğitim veriyor bölüm bazında? ve galatasaray la pek ilgisi yok ama birşey sormak istiyorum, sizce koç üniversitesi nasıl bir üniversite? puanları fazla yüksek, birçok kişi türkiyenin en iyi üniv lerinden diyor ama yerden yere vuranlar da var. koç ta matematik bölümü okumak ne kadar mantıklı?
  • buseta77 B kullanıcısına yanıt
    Çalışkan bir öğrenci misin...
    Kastım çoooook çalışkan olmak, ders çalışmaktan sıkılmamak...
    Ve bu durumun 10 yıl sürmesine hazır olmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 14 Temmuz 2013; 13:56:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buseta77

Sizce galatasaray bilgisayar a mı gitmeliyim yoksa ytü endüstri(ingilizce) yemi? hangisi daha iyi eğitim veriyor bölüm bazında? ve galatasaray la pek ilgisi yok ama birşey sormak istiyorum, sizce koç üniversitesi nasıl bir üniversite? puanları fazla yüksek, birçok kişi türkiyenin en iyi üniv lerinden diyor ama yerden yere vuranlar da var. koç ta matematik bölümü okumak ne kadar mantıklı?

Bu noktada kişisel özellikleriniz ön plana çıkıyor. Kod yazmaktan sıkılmam, bilgisayarda bir hata olduğunda araştırmayı severim diyorsan bilgisayar
    Yok ben daha çok hesaplama, analiz yapıcam diyorsan endüstri seç

Koç matematik ise aklından bile geçirme derim. Sonuçta sadece bölüm ne bir ünvanınız olacak ne de bir uzmanlık alanınız sadece Koç mezunu olursun

• serbes S kullanıcısına yanıt
    oğlunuz ne düşünüyor? meslek olarak
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.