Şimdi Ara

Galaxy Note Edge ülkemizde satışa çıkıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Samsung'u anlayamıyorum. Adamlar plastikten, oyuncak gibi görünen telefon yapıyor, sonra kalemine ekran büyüklüğüne bir şeyine kanıp alıyoruz 3 ay sonra değeri yüzde 40 düşüyor, 1 yıl sonra satmaya kalktığımızda aldığımız fiyatın yüzde 30'una satabiliyoruz ancak. 1400'e aldığım ilk Galaxy Note'u 6 ay sonra 400 liraya zor sattım, hangi telefoncuya götürdüysem almadı, dükkan dükkan dolaştım. Tuşlarına basarken plastik bardak ezermişim gibi hissediyordum resmen. Her tarafı gözüm gibi bakmama rağmen soyuldu paramparça oldu. Ekranı pürüzlendi, kalem kaymaz oldu, defalarca sildim uğraştım olmadı. Ardından dediğim gibi yok pahasına sattım telefonu. Android'in çökmesinden yıkılmasından bıkmıştım zaten, bir de Samsung'un hiç vermediği kalite hissini o kadar para verdiği cihazda arıyor insan. Elitlikten değil ha, o kadar para verince insan karşılığını bekliyor sadece. Güncelleme desen gelmez, yeni bir seri çıktı mı tamam gayri, bir önceki seri son kez güncelleme alır ve biter. Yahu Apple iPhone 3GS'e 2014 yılında güncelleme verdi be. Allah'tan korkun. Müşteriye azıcık saygınız olsun.
    Her neyse, güvenebileceğim bir telefon almak istedim. E tabi Note sağolsun bütçem alt üst oldu, kontratlı bir telefon almak istedim. En ucuzu iPhone 4'tü. 4 yıllık telefon neredeyse. Aldım iPhone 4'ü, bir buçuk yıl oldu. Defalarca yere düştü kılıfsızken bile, çizik yok üzerinde. Ne soyulma ne başka bir şey. Taş gibi. Tek bir kere şikayet etmedim. iOS 7 güncellemesi geldi 4 yıllık telefona, fişek gibi de çalışıyor açıkçası, hiç kasmıyor. App Store avantajı da cabası zaten.
    Velhasılkelam, bazen müşterinize 50 çeşit yemek sunarsınız ve müşteri 4-5 çeşidiyle doyar ve diğer tüm yemekler çöpe gider ya, Android ekosistemi ve özellikle Samsung TouchWiz arayüzü bunun gibi işte. Binlerce gereksiz, açılıp bakılmayan uygulama, özellik, saçma sapan RAM şişiren arka plan process'leri falan. Teşbihte hata olmaz, Android o size göz kırpan komşu kızı gibi, çekici ve merak uyandırıcı ama risklerle dolu. iOS ise sizi asla aldatmayan sadık karınız gibi sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: BKR-C
    ....Teşbihte hata olmaz, Android o size göz kırpan komşu kızı gibi, çekici ve merak uyandırıcı ama risklerle dolu. iOS ise sizi asla aldatmayan sadık karınız gibi sanki.

süper benzetme...
  • İos konusunda hem fikiriz zaten kullanici olarak ama isin birde radyasyon (sar) degeri var yoksa ios varken android alinmaz ama o degerler insanda pek onemsemekte uzun vadede sorunlar acabilir aslinda acabilir degil acacaktir bu yuzden sony ve apple yerine lg ve samsung tercih ediyorum ios u sevsemde. Cunku kullandigim tel 0.30 sar degeri ama iphone 6 1 e yakin degeri var ki cidden cok tehlikeli arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne çirkin bi telefondur yahu. Günlerdir ne alsam diye düşünüyorum. S3 ve şu an kullanmakta olduğum s4 mini sayesinde Samsung'dan soğudum. Yan soyulmaları ve yeni model sonrası güncelleme gelmeyişi ve o kadar paraya rağmen alınamayan kalite hissi beni rahatsız ediyor. Lg ve not serisine baktım ancak beni galaxy alpha çok etkiledi. Metal oluşu hoşuma gitti lakin o da ilk seri diye çekindim. Bu telefonda çok itici görünüyor bence. Sanki bir hata varmışta onu özellik diye iteliyorlarmış gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: BKR-C
    ....Teşbihte hata olmaz, Android o size göz kırpan komşu kızı gibi, çekici ve merak uyandırıcı ama risklerle dolu. iOS ise sizi asla aldatmayan sadık karınız gibi sanki.

süper benzetme...

eyvallah kardeşim

• Ürünün hitap ettiği kitle farklı arkadaşlar. Yazışmalarını bilgisayar yerine telefon üzerinden yapan kişileri düşünerek, note serisideki ekran büyüklüğünden kaynaklanan hareket kısıtlamasını bu ekranla daha hızlı yapılabilmelerini sağlamışlar. Ürün iş adamlarına göre yapıldığı için fiyatı yukarıda ve adeti sınırlı tutmuşlar.

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    6 ay içinde note edge'nin 1500 TL'ye düşmesi için note 4'ün daha da aşağı düşmesi lazım. bakınız: note3 hala 1700 TL
  • cosica C kullanıcısına yanıt
    hocam ben paralel ithalat telefonları kast ederek konuşmuştum sanırım belirtmeyi unutmuşum

note 4 hali hazırda paralel ithalat olarak 1899tl den satılmakta 2 ay içinde 1700-1750 leri görür ve o fiyatta 2-3 ay takılı kalır( buna hediye çeki ve kredi kartı kampanyalarını eklediğimizde 1500 küsürlü rakamlara alınaniliyor olacak) ancak benim demek istediğim bu tür ara model telefonların çok tutunamayıp sert fiyat düşüşleri gösterdiği ve edge in de bu şekilde olabileceği varsayımı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • steve Jobs Telefon sektörüne girerken güzel bir söz söylemiş;
    Bu sektörde bütün rakiplerimiz donanım şirketi biz ise yazılım şirketiyiz...işimiz çok kolay olacak

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    eyvallah da şimdi bizdeuygun.kom'a baktım paralel Note-3 1699 TL hala. Note-4 de 1999 TL.
    yani ne kadar düşse de Note-4'den daha düşük olmaz, paralel bile olsa. Yoksa Note-4 almaktan daha mantıklı olur bunu almak.
    zaten Android telefonları ilk çıktığında aldın aldın yoksa 3 ay sonra eski hissi veriyor adama.
    iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosica

eyvallah da şimdi bizdeuygun.kom'a baktım paralel Note-3 1699 TL hala. Note-4 de 1999 TL.
    yani ne kadar düşse de Note-4'den daha düşük olmaz, paralel bile olsa. Yoksa Note-4 almaktan daha mantıklı olur bunu almak.
    zaten Android telefonları ilk çıktığında aldın aldın yoksa 3 ay sonra eski hissi veriyor adama.
    iyi forumlar.

Hocam o paraya paralel note 3 değil paralel note 4 alırım ben rahatlıkla cek ve kredi kartı kampanyası ile

1700 tl ye resmi garantili note 3 var onuda kredi kartı ve indirim çeki kampanyalarıyla birleştirnce cok daha uyguna alinabilir

Bunun dışında cek mek beni ilgilendirmez derseniz 1500tl ye gitti gidiyor yada n11 de paralel note 3 bulursun

Yine gitti gidiyorda 1899tl ye paralel note 4 var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 22 Aralık 2014; 13:29:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir Agora Samsung ta Siyah ve Beyaz Renkleri Mevcut
  • gereksiz pahalı
  • Öncelikle Türkiye geri kalmış bir ülke değil artık.

Şu ana kadar NOte Edge 19 ülke de satışa çıkmış ve 20. si ise Türkiye olmuştur.

Satılan 20 ülke de gayet gelişmiş ülkeler. Küçük bir araştırma ile hangi ülkeler olduğunu kendiniz de görebilirsiniz.
    Gerek özel ekranının zorlu üretimi nedeni ile gerekse de riski aza indirip sınırlı sayıda ki ülkeye yine sınırlı sayıda satışını yaparak geri dönüşlere göre yol haritası çizmesi açısından
    şanslı ülkelerden biri bile sayılabilir ülkemiz.
    Bu durumları da göze alırsak, Samsung Türkiye aslında Türk kullanıcısını da özelsin mesajı vermek istemiştir ama...

Önce gelelim 430 dolarlık fiyata ki Amerika'da tarife ile verilen ve farklı uygulamalar ile satılan bir fiyat o ki orada ki sadece cihaz fiyatı da 1000-1100 dolar civarı.

İşte bana göre ama diye sonlandırdığım cümlemin bana göre yaptıkları yanlış kısmı....
    Burada eleştirilmesi gereken bir durum var ise Samsung Almanya'nın imza kampanyası sonucu getirtip sattığı ürünü 31 Aralık tarihine kadar (çıkış tarihi 2-3 hafta oldu) Premium paket adı altında 1000-1100
    euro civarı bir rakama içeriğinde 64 GB hafıza kartı, özel kılıfı, özel ekran temizleyicisi, ipuçlarını içeren özel bir broşürü ve 3 senelik özel garantisi ile satması !

Samsung Türkiye çıplak olarak cihaza 2.799 TL düşünürken vardır bir bildiği diyorum kendimce ama Almanya gibi bir özel paket çıkarsa idi daha çok cezbedici olabilirdi bana göre.

Note 4 ün yeni adı ile Exynos Octa 7 (eski adı 5433) işlemci ile gelmesi ve aslında muadilinin Snapdragon 805 değil de 810 olması gerekirken, Snapdragon 805 işlemcinin Exynos 'un yanında
    bir çok yönden (20 nm işlemci, Wolfson DAC ses çipi, 64 bit desteği, batarya vs.) zayıf kalması da ben dahil bir çok kişiyi almak için tereddütte bırakacak, hatta vazgeçirecektir.

Snapdragon'u kullanmasının asıl nedeni de Exynos 'un geliştirici kit'ini kullanıcıya sunmayan Samsung, yıllardır aynı mantık ile sadece Snapdragon'un geliştirici kitini dağıtarak
    ürünün geliştirilmesine katkıda bulunmasını istemesi denebilir ki G.Kore'de Snapdragon 810'lu bir NOte Edge çıkacağı da gelen haberler arasında.

Özetle; IFA Almanya fuarında görüp beğendiğim ve akabinde aldığım Note serisinin 1. modelinden beri her modelini kullanan ben, Note 3 den NOte 4 e geçiş yapmayıp NOte Edge'i beklerken
    genel anlamda satış uygulaması yanlışlığı ve Snapdragon işlemcisi nedeni ile an itibari ile vazgeçtim...

Sürç-i lisan ettiysem affola.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 23 Aralık 2014; 20:42:26 >

• Yine ios ve android tartismasi. Yazilim ve musteri memnuniyetine onem veren Apple alir, yok ben esnek cihaz istiyorum diyen de android.

Zenfone da bile kitkat gayet stabil cqlisiyor. Hem ipad, hem android kullanan biri olarak, kullanim aliskanliklari olarak arlarinda pek bir fark kalmamis. Tabi ios halen hizli tepki veriyor ama o yazilim, sadece sirketin kendi cihazlari icin cikiyor. Android milyonlarca cihazda calisiyor. Ayni windows gibi. Bu kadar yaygin kullanilan bir sistemi gelistirmek zordur. Apple belli basli cihazlar icin gelistiriyor, begenmezse, su nesil artik destek almaycak diyor, cizip atiyor. Ama google boyle yapamiyor. Bir sistem gelistirince, neredeyse tum androidli cihazlarda stabil calismasini saglamak zorunda. O yuzden sistem gereksinizmleri, ozellikle L de cok dusuk. Stok androidli nexua cihazlarin videolarini seyredin, anlarsiniz.

Samsung, stok surumun uzerine touchwiz giydiriyor. Bu arayuz, tum sensorleri, kalemi cekip cevirmek zorunda. Ozellik bakimindan cok dolu bir cihaz olsugu icin de zaman icerisinde sisiyor. Tabi samsung gibi buyuk bir firmanin bu arayuzu hafifletmek icin daha da calismasi gerek.

Edge gelince, cagin otesinde bir tasarim anlayisi. Samsungu tebrik etmek gerek. Ne kadar kullanisligi oldugunu zaman gosterecek. Dusmelere ne kadar dayanikli mesela veya kivrimli yuzeye ozel olarak gelistirilecek uygulama sayisi ne kadar olacak? Diger firmalar da bu tasarima gececekler mi? Bunlari zaman gosterecek.

Surasi kesin ki, ilk deneme amacli uretilen bu tasarim anlayisini su anda almak mantikli degil. Seneye eger bu kivrimli yuzey anlayisi begenilirse, samsung bunu daha da gelistirecektir, buglardan arindiracaktir.

• ARKADAŞLAR YUKARDAKİDE TÜM YORUMLAR Bİ TARAFA İŞLEMCİSİ, HIZI, ŞARZI, KULLANILABİLİRLİĞİ,VS TÜM AÇIDAN ÖNERİLERİNİZ NOTE 4 MÜ ? YOKSA EDGE Mİ ? İKİSİ ARASINDA BEN GİBİ KARARSIZ KALANLARA GÜZEL FİKİR OLACAKTIR.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.