Şimdi Ara

===> GALAXY S için 2.2.1 güncellemesi (KIES vs. ODIN) <=== (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
5
Favori
89.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: batikanince

Kies üzerinden güncellme yapamıyorum 2 saattir. Telefonu bağlıyorum Kies görüyor update etmek istiyor. Buraya kadar hersey normal. Ama update et dedikten sonra cihazın bağlantısı koptu uyarısı veriyor çıldırıcam

Cihazla pc arası mı yoksa güncelleme yaparken sunucunun bağlantısı mı kopuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Kies üzerinden güncellme yapamıyorum 2 saattir. Telefonu bağlıyorum Kies görüyor update etmek istiyor. Buraya kadar hersey normal. Ama update et dedikten sonra cihazın bağlantısı koptu uyarısı veriyor çıldırıcam

Hayır Kies Cihazı görüyor Güncelleme olduğu söylüyor. Yapmaya çalışıyorum güncellemeyi cihaz ile pc arasındaki bağlantı koptu tekrar deneyin diyor. Sunucuyu göremiyorum bile.

P.S

Kies in 1.5 versiyonunu indirdim kurdum şimdi karşıdan yükleme yapıyor. Hadi hayırlısı

• quote:

quote:

quote:

Hayır Kies Cihazı görüyor Güncelleme olduğu söylüyor. Yapmaya çalışıyorum güncellemeyi cihaz ile pc arasındaki bağlantı koptu tekrar deneyin diyor. Sunucuyu göremiyorum bile.

P.S

Kies in 1.5 versiyonunu indirdim kurdum şimdi karşıdan yükleme yapıyor. Hadi hayırlısı

Evet o bahsettiğiniz problem KIES sürümüyle alakalı gibi duruyor. Eskisini kaldırıp güncel versiyonu yükleyince düzelmeli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

P.S

Evet o bahsettiğiniz problem KIES sürümüyle alakalı gibi duruyor. Eskisini kaldırıp güncel versiyonu yükleyince düzelmeli.

Saçmalık orda başlıyor işte. En güncel versiyonda hata alıyorum ama bir düşüğünde problem yok gibi duruyor :S

• aynı telefondan kardeşimde aldı ama ben gene işleri berbat ettim

şimdi kies programı ile telefonu bağladım,daha önce kies in registry patch uyguluydu "united kingdom" olarak.Sonra güncelle dedim ve telefon güncellendi ama 2.2 olarak güncelleme yaptı,yani kendi telefonumdan farklı olarak şu şekilde bir durum oluşdu;

benim telefonum
    2.2.1
    I9000XXJPY
    FROYO.XXJPY
    KERNEL 2.6.32.9 ROOT SEP-51#1

ama güncelleme sonrası kardeşimin telefonu ise şu şekle geldi;

2.2
    I9000BOJP3
    FROYO.BOJPB
    KERNEL 2.6.32.9
    ROOT@SE-S608 #1

şimdi kardeşimin telefonunu kies görmüyor ama benimkini görüyor.Benimki gibi 2.2.1 versiyonuna çekmek istiyorum telefonu acaba ne yapmam lazım?
    nerede hata yaptım onuda anlamadım,kendi telefonumu gayet güzel yaptım ama bu nasıl oldu anlamış değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 9 Ocak 2011; 1:27:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK
    şimdi kardeşimin telefonunu kies görmüyor ama benimkini görüyor.Benimki gibi 2.2.1 versiyonuna çekmek istiyorum telefonu acaba ne yapmam lazım?
    nerede hata yaptım onuda anlamadım,kendi telefonumu gayet güzel yaptım ama bu nasıl oldu anlaşım değilim..

Aynı adımları tekrar uygulayın. Bu sefer size önerilen güncellemenin 2.2.1 olup olmadığını (JPY kontrol edin) eğer gelmiyorsa bir yerde yanlışınız var.

KIES'i kaldırıp tekrar install etmeyi deneyebilirsiniz. Registry kayıtları telefona göre değişiyor çünkü.
  • kies i kaldırıp tekrar yükledim,ama kies telefonu görmüyor hala ,tarıyor ama bulamıyor.Bulsa zaten tekrarlayacağım işlemleri ama bu seferde kies telefonu görmediği için sıkıntı yaşıyorum.Sanırım 3 tuş sıkıntısıda oluşdu bikaç deneme yaptım ama recovery menüsü felan çalışmıyor.

kitlenmiş vaziyetteyim...
  • quote:

kies i kaldırıp tekrar yükledim,ama kies telefonu görmüyor hala ,tarıyor ama bulamıyor.Bulsa zaten tekrarlayacağım işlemleri ama bu seferde kies telefonu görmediği için sıkıntı yaşıyorum.Sanırım 3 tuş sıkıntısıda oluşdu bikaç deneme yaptım ama recovery menüsü felan çalışmıyor.

kitlenmiş vaziyetteyim...

Eğer 3 tuş çalışmıyorsa zaten güncelleme yapmak risktir. Öncelikle eğer çalışmıyorsa onu düzeltin. Ardından KIES veya ODIN üzerinden güncelleme yapabilirsiniz rahatça.
  • 3 tuş sıkıntısı var çalışmıyor
    ilk etapda onu yapacağız sanırım,eminim çalışmadığına zira aynı tlefon bendede var o çalışıyor..

sanırım odin ile yapılıyordu bu işlem?
  • quote:

3 tuş sıkıntısı var çalışmıyor
    ilk etapda onu yapacağız sanırım,eminim çalışmadığına zira aynı tlefon bendede var o çalışıyor..

sanırım odin ile yapılıyordu bu işlem?

Cepking'de yazılım altında anlatılıyordu 3 tuş çözümü tüm FW'ler için diye bir başlıkta...
  • zaten telefon açılışında pembe ekranda T sembolü ile açılıyor,almanyadan gelme sanırım zira ilk açdığımda dil almancaydı ama benim telefonda böyle bir şey görmemişdim.
    formumuzda bir başlık var oraya göz atıyorum şimdi umarım faydasını görürüm

http://forum.donanimhaber.com/m_43103909/mpage_4/tm.htm
  • 3 tuş çözüm başlığında gerekli tüm adımları harfiyen yaptım ama telefon kapandı ve şimdi hiç açılmıyor
    şimdi ne yapmam lazım çözümü bilen varmı? kitlendi kaldı telefon off..
  • quote:

zaten telefon açılışında pembe ekranda T sembolü ile açılıyor,almanyadan gelme sanırım zira ilk açdığımda dil almancaydı ama benim telefonda böyle bir şey görmemişdim.

Benimde telefonum seninkiyle aynıydı 2.2.1 yapınca açılıştaki T gitti telefon kendine geldi

not:

quote:

ama güncelleme sonrası kardeşimin telefonu ise şu şekle geldi;

2.2
    I9000BOJP3
    FROYO.BOJPB
    KERNEL 2.6.32.9
    ROOT@SE-S608 #1

demişsin ya işte sorun burdan kaynaklanıyor daha 3 gün önce aynı sürümü kullanıyordum (2.1 den ilk yükseltme yaptığımda ama registy ile hiç uğraşmamıştim)(sonra ilk saydaki gibi yapti JPY oldu) sorun registy patch te onu yapamamışsın sonrada kies gitmiş almanya için yükseltmiş...

• telefon elimde kaldı zaten,odin ile 3 tuş sorununu çözeyim dedim,herşey normal gitti ama telefon reset atmadı,kapandı ve şimdi hiç açılmıyor.
    ne yapacağımı bilmiyorum moralim bir hayli bozuk,telefon tepki vermiyor,daha kullanamadan pert ettik aleti.
  • quote:

telefon elimde kaldı zaten,odin ile 3 tuş sorununu çözeyim dedim,herşey normal gitti ama telefon reset atmadı,kapandı ve şimdi hiç açılmıyor.
    ne yapacağımı bilmiyorum moralim bir hayli bozuk,telefon tepki vermiyor,daha kullanamadan pert ettik aleti.

Geçmiş olsun. Son aşamaya gelmişsiniz artık. Tek yol 301'lik direnç bağlama olayı. http://goo.gl/jH6sV şunun gibi bir şey almanız lazım. Veya eliniz yatkınsahttp://forum.donanimhaber.com/m_45181807/tm.htm şuradaki gibi kendiniz uğraşıp yapabilirsiniz.

• aslında güzel bir paylaşım teşekkürler ama elim yatkın değil,keşke yapabilsem.Telefon şuan hiçbir şekilde tepki vermiyor,yani power tuşundan açılmıyor,3 tuş işlemiyor vs.
    telefon açılmadığı için yapabilceğim çok fazla birşeyde yok,artık garantiye yollayacağım bakalım ne cevap verecekler.
  • İlk sayfayı güncelledim.

KIES ile yükleme konusunu biraz daha derleyip toparlayıp sadeleştirdim.

ODIN ile yükleme nasıl yapılır onu da ekledim.

Sık sorulan güncelleme soruları ve telefon kilitlendiğinde yapılabilecek şeyleri de kısaca ilk mesaja yazdım.
  • telefonu yarın servise götüreceğim,alıp bakacaklar ve 1 hafta içinde geri dönüş yapacaklarını söylediler.
    bakalım artık günahımız ne olacak bu işde..

yanlız anlamadığım odin ile 2.2 versiyonda jp3 kernel ile neden böyle bir durum yarattığı? yani sistemin komple kilit olması kötü oldu yoksa bir şekilde tekrar yükleme yapacakdım,şansızlık işte.Kendi telefonumda böyle bir sıkıntım olmadı,3 tuşda çalışdı 2.2.1 versiyonada yükseldi ama kies regedit pacth olayını atladığım için böyle oldu,ben şu mantıkda yapmışdım ,zaten kendi telefonum kies patch li idi ,bu telefonada yapma gereksinimi olmadığını düşündüm ama geç farkettim.Kies pacth ise halen write konumda zaten ama kiesi eçtıkdan sonra write demek gerekiyor sanırım,bunuda geç farkettik.

Kısacası kötü bir tecrübe oldu,odin olayını ise iyi anlamak gerek,gerçi ben harfiyen yaptım işlemleri ama olmayınca olmuyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 9 Ocak 2011; 16:04:37 >

• valla bende yeni aldım Galaxy S i kendi Cd sinde kies 1,5 vardı, kies 2,0 a güncelledi.
    Şimdi yeni üretici yükseltmeniz var diyor, yükseltmek istermisiniz soruyor.
    Evet deyince download başlıyor gibi oluyor, sonra Telefon USB ile bağlı iken KİES ekranında bağlantı aniden kesiliyor.
    Yükleme belirlenemeyen bir nedenden başarısız oldu diye yazı çıkıyor.
    Hiç bir bağlantıyı çıkarmıyorum 50 defa uğraştım valla olmadı
    Ne yapmalıyım
    (umarım çözüm çok basittir)
  • quote:

telefonu yarın servise götüreceğim,alıp bakacaklar ve 1 hafta içinde geri dönüş yapacaklarını söylediler.
    bakalım artık günahımız ne olacak bu işde..

yanlız anlamadığım odin ile 2.2 versiyonda jp3 kernel ile neden böyle bir durum yarattığı? yani sistemin komple kilit olması kötü oldu yoksa bir şekilde tekrar yükleme yapacakdım,şansızlık işte.Kendi telefonumda böyle bir sıkıntım olmadı,3 tuşda çalışdı 2.2.1 versiyonada yükseldi ama kies regedit pacth olayını atladığım için böyle oldu,ben şu mantıkda yapmışdım ,zaten kendi telefonum kies patch li idi ,bu telefonada yapma gereksinimi olmadığını düşündüm ama geç farkettim.Kies pacth ise halen write konumda zaten ama kiesi eçtıkdan sonra write demek gerekiyor sanırım,bunuda geç farkettik.

Kısacası kötü bir tecrübe oldu,odin olayını ise iyi anlamak gerek,gerçi ben harfiyen yaptım işlemleri ama olmayınca olmuyor işte.

Geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla telefonu açtığınızda hiçbir tepki almıyorsunuz. Bu durumda bazen işe yarayan bir yöntem vardı. Pili çıkartıp 5dk kadar beklemek ve daha sonra 3 tuş ile download modu işlemi yaparken pili takmak. Yani ses kısma+home+power tuşlarını basılı tutarken pili takmak. Birçok arkadaş bu yöntemle telefonu kurtarmışlardı.

Bu arada diğer telefonun niçin direk Almanya versiyonunu yüklediğini de açıklayayım. KIES telefon product code'una bakarak mevcut koda yani ülkeye ait güncel bir rom olup olmadığını kontrol ediyor. Siz kendi telefonunuzu yaparken KIES'i kandırarak telefonunuzun product code'unu değiştirdiniz. Bu yüzden JPY yükledi. Ancak diğer telefonu güncelleştiriken sanırım KIES kandırma işlemini yapmadınız. Nasıl olsa bir önceki işlemde yaptım diye düşündünüz. Ancak KIES tüm telefonlar için ayrı bir registry kaydı açıyor. Dolayısıyla sizin telefon için ayrı, diğer telefon için ayrı bir kayıt var. Kandırma işlemi diğer telefon için yapılmadığından orjinal product code'una göre güncelleme yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 10 Ocak 2011; 8:27:29 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.