Şimdi Ara

===> GALAXY S için 2.2.1 güncellemesi (KIES vs. ODIN) <=== (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
5
Favori
89.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan azeri
    arkadaslar herseyi yaptim amma registery 1.7 actigida bu hata oluyor-it seems kies isn't installed. you need to install samsung kies before to proceed!
    simdi arkadaslar sorun bendeki kiesde ola bilirmi 2.0 surumu en yeni surum ,kies 1.5.1 geri donsem duzelirmi

Lutfen yardim arkadaslar
  • quote:

arkadaslar herseyi yaptim amma registery 1.7 actigida bu hata oluyor-it seems kies isn't installed. you need to install samsung kies before to proceed!
    simdi arkadaslar sorun bendeki kiesde ola bilirmi 2.0 surumu en yeni surum ,kies 1.5.1 geri donsem duzelirmi

1.5.3.10103_102 surumunu yukle eger bulabilirsen.

edit: Şuradan indirebilirsinhttp://dls.scione-music.de/KIES/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igtx -- 28 Ocak 2011; 23:01:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx
    quote:

1.5.3.10103_102 surumunu yukle eger bulabilirsen.

edit: Şuradan indirebilirsinhttp://dls.scione-music.de/KIES/

Sag ol kardes yarin deneyib,sonucu yazicam

• arkadaslar kies 1.5.3.10103.102 versiyonu yuklerken 49% takiliyor defalarca denedim olmuyor amma kies 2.0 boyle problem yok
  • arkadaslar kies 1.5.3.10103.102 versiyonunu yukledim amma kiese baglanib tekrar kapattikdan sonra kies registery patcher girdigimde telefonun bilgilerinin registryde olmadigini tekrar kayd edib oyle girmemi istiyor
  • Arkadaşlar bende yurtdışından forumdan bir arkadaştan telefonu aldım.Fakat Kies 2.0 ye bağladığımda güncelleme buluyor fakat Türkiye'ye uygun yazılım mı yüklüyor? Market vs gidecek mi? Yoksa Kies kandırma yöntemini mi uygulamak zorundayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death666

Arkadaşlar bende yurtdışından forumdan bir arkadaştan telefonu aldım.Fakat Kies 2.0 ye bağladığımda güncelleme buluyor fakat Türkiye'ye uygun yazılım mı yüklüyor? Market vs gidecek mi? Yoksa Kies kandırma yöntemini mi uygulamak zorundayım?

Telefonunuzun product kodu neyse KIES ona göre güncelleme yapar.
  • Selam arkadaşlar, forumda bayadır araştırıyorum telefonu kiesten güncelleyeceğim windows7 32bit kullanıyorum kies1.5.3 te patch ile jpy güncelleme çıkıyor, güncelleme öncesi rehberi ve mesajlarımı yedekledim sonraki aşamada sd kart varsa onu ve simkartı çıkaracağım telefonu recovery modda wipe işlemlerini yapacam ve sonra telefonu normal açıp kiesden güncellemeyi yapacağım işlem bittikten sonra birdaha wipe işlemi yapacağım değil mi? İşlemler doğru mu?

Win7 32bit te sorun olur mu? Ana konuda Win xp de güncelleyin yazmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Selam arkadaşlar, forumda bayadır araştırıyorum telefonu kiesten güncelleyeceğim windows7 32bit kullanıyorum kies1.5.3 te patch ile jpy güncelleme çıkıyor, güncelleme öncesi rehberi ve mesajlarımı yedekledim sonraki aşamada sd kart varsa onu ve simkartı çıkaracağım telefonu recovery modda wipe işlemlerini yapacam ve sonra telefonu normal açıp kiesden güncellemeyi yapacağım işlem bittikten sonra birdaha wipe işlemi yapacağım değil mi? İşlemler doğru mu?

İşlemler doğrudur. Aynen dediğiniz sırada olacak.

W7'de sorun olmaz. Nitekim ben o şekilde güncellemiştim ilk seferde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Selam arkadaşlar, forumda bayadır araştırıyorum telefonu kiesten güncelleyeceğim windows7 32bit kullanıyorum kies1.5.3 te patch ile jpy güncelleme çıkıyor, güncelleme öncesi rehberi ve mesajlarımı yedekledim sonraki aşamada sd kart varsa onu ve simkartı çıkaracağım telefonu recovery modda wipe işlemlerini yapacam ve sonra telefonu normal açıp kiesden güncellemeyi yapacağım işlem bittikten sonra birdaha wipe işlemi yapacağım değil mi? İşlemler doğru mu?

İşlemler doğrudur. Aynen dediğiniz sırada olacak.

W7'de sorun olmaz. Nitekim ben o şekilde güncellemiştim ilk seferde.

Ben de bu konuda bir kaç şey sormak istiyorum.

Benim telefonda turkcell 2.2 rom var.
    Bunu yükleyince bu romdan ve kısıtlamalarında kurtulurum değil mi?
    Mesela başlangıçtaki turkcell logosu ve market çalışmaması gibi.

Sonra ben yukarıdaki arkadaşın dediği gibi telefona hard reset attığımda
    telefonun sürümü de fabrika çıkış mı olacak. Yani ben aldığımda içinde 2.1 sürümü vardı. Buna mı dönüşecek?

Son olarak bir sorun yüzünden telefonu garantiye götürmem gerekse sorun olmaması için
    turkcell rom'a geri dönebilir miyim? Bunun için yedekleme falan mı yapamam lazım?
    Nasıl yaparım?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Ben de bu konuda bir kaç şey sormak istiyorum.

Benim telefonda turkcell 2.2 rom var.
    Bunu yükleyince bu romdan ve kısıtlamalarında kurtulurum değil mi?
    Mesela başlangıçtaki turkcell logosu ve market çalışmaması gibi.

Yeni yazılım yüklerseniz bu dedikleriniz gidecek evet. Marketiniz de çalışacak.

quote:

Sonra ben yukarıdaki arkadaşın dediği gibi telefona hard reset attığımda
    telefonun sürümü de fabrika çıkış mı olacak. Yani ben aldığımda içinde 2.1 sürümü vardı. Buna mı dönüşecek?

Hard reset demekten kastınız eğer fabrika ayarlarına dönmekse mevcut yazılım üzerinde bu gerçekleşiyor. 2.1'e tekrar geri dönmüyorsunuz. O anda ne yüklüyse üzerinde, o yazılımın fabrika çıkış ayarlarına dönmüş oluyorsunuz. Sıfırlanıyor tüm bilgiler. Özeti bu.

quote:

Son olarak bir sorun yüzünden telefonu garantiye götürmem gerekse sorun olmaması için
    turkcell rom'a geri dönebilir miyim? Bunun için yedekleme falan mı yapamam lazım?
    Nasıl yaparım?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Turkcell ROM'a istediğiniz zaman dönebilirsiniz elbette. Ama elinizde Turkcell ROM'un da bulunmasında fayda var. Zaman zaman ana konuda bir yerlerde bunun linkini veren arkadaşlar çıkmıştı. Yedek olarak bir kenara atabilirsiniz kara günler için.

Buradaki risk aslında şu... Telefon açılmayacak seviyede bir arıza çıkarırsa ve üzerinde farklı bir yazılım yüklü haldeyken servise göndermek zorunda kalırsanız garanti dışına çıkar mı çıkmaz mı? Buna net olarak cevap veren çıkmadı henüz. Ama genel inanış garanti dışı olabileceği yönünde.

Gerçi büyük bir hata yapmadığnız sürece veya donanımsal bir problemi olmadığı sürece kolay kolay servislik etmezsiniz ama yine de tercih sizin o hususta.

• Öncelikle bu konuyu açan ve böyle herkes için anlaşılır ve sade dille anlatımı yazan arkadaşa teşekkürü borç bilirim. Ben az önce 2.2.1'i Odin yoluyla telefonuma yükledim. Galaxy'mi yurtdışından getirtmiştim, Türkçe dili yoktu, bu güncelleme sayesinde Türkçe de geldi, inanılmaz sevindim :) Hız ve performansta da gözle görülür bi artış var. Daha önce 2.1 vardı direk onun üstüne update yaptım. Ve daha önce Root yapmıştım, Root'u geri almadan bu güncellemeyi yaptım, sorun olmaz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi big-bang -- 13 Şubat 2011; 4:06:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: big-bang

Öncelikle bu konuyu açan ve böyle herkes için anlaşılır ve sade dille anlatımı yazan arkadaşa teşekkürü borç bilirim. Ben az önce 2.2.1'i Odin yoluyla telefonuma yükledim. Galaxy'mi yurtdışından getirtmiştim, Türkçe dili yoktu, bu güncelleme sayesinde Türkçe de geldi, inanılmaz sevindim :) Hız ve performansta da gözle görülür bi artış var. Daha önce 2.1 vardı direk onun üstüne update yaptım. Ve daha önce Root yapmıştım, Root'u geri almadan bu güncellemeyi yaptım, sorun olmaz umarım.

Rica ederim. Root bir problem yaratmaz. Sorunu yaratan lagfix sadece.

Yeni yazılımı yüklediğinizde zaten root olayı da kayboluyor. Yeniden yapmanız gerekecek.
  • Eğer daha önceki entrylerde sorumun cevabı verilmişse özür dilerim, ben görememiş olabilirim...

Öncelikle telefonum hakkındaki bilgileri vereyim... Ben telefonumu Arabistan dan aldım ve üretim yeri de Kore...
    Şimdi de sürümlerle ilgili bilgileri belirtmek istiyorum...

Firmware version: 2.1 - update1

Baseband version: I9000JXJG2

Kernel version: 2.6.29 mobilus@SE-S606 *2

Build number: ECLAIR.JPJG8

3 tuş vs gibi bir sorunum da bulunmamakta...
    şu an da KİES i indirmekteyim az snra biter sanırım... anlamadıgım nokta, ilk sayfada anlatılan ''patch'' olayını yapmam gerekiyor mu KİES e... ya da şöyle sorayım benim 2.2.1 e yükseltmek için ihtiyacım olan tek şey ilk sayfadaki bilgiler mi, o günden sonra yeni sürüm vs. gibi olaylar nedeniyle farklı bir işleme gerek duyuluyor mu su an, cevaplarınız için teşekkür ederim...

• Öncelikle emeğinize sağlık buradaki değerli yazılar için.
    Daha önce bu sorumla ilgili bi cevap varsa görmemişimdir çok özür dilerim.
    Ben bugün samsung müşteri merkezine gittim. Galaxy s android 2.2 froyo ' ya güncellediler. Ama hala market gelmedi. Onlarda ilk başta turkcell 2.2 rom yüklemişler ama alacağımda tekrar söyledim turkcelle ilgili şeyleri kaldırdılar. Yani başlarken falan turkcelle ilgili birşey çıkmıyor artık. Vending apk. uygulamasını internetten bulup manuel yükledim. Ondan sonra marketteki uygulamalara eriştim fakat yine download yapamadım. (ve şöyle mesaj veriyor download anında vending.market.apk ulaşılamadı falan kapanmaya zorla falan diye..)
    Şimdi ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunggalaxys

Eğer daha önceki entrylerde sorumun cevabı verilmişse özür dilerim, ben görememiş olabilirim...

Öncelikle telefonum hakkındaki bilgileri vereyim... Ben telefonumu Arabistan dan aldım ve üretim yeri de Kore...

şu an da KİES i indirmekteyim az snra biter sanırım... anlamadıgım nokta, ilk sayfada anlatılan ''patch'' olayını yapmam gerekiyor mu KİES e... ya da şöyle sorayım benim 2.2.1 e yükseltmek için ihtiyacım olan tek şey ilk sayfadaki bilgiler mi, o günden sonra yeni sürüm vs. gibi olaylar nedeniyle farklı bir işleme gerek duyuluyor mu su an, cevaplarınız için teşekkür ederim...

Önce şunu hatırlatayım. KIES ile upgrade yaparken Samsung, telefonunuzun product code'una bakarak karar verir. Yani siz Arabistan'dan aldıysanız oraya özgü Rom varsa onu yükler. Samsung bu konularda önceliği XX yada XW kodlu Avrupa ülkelerine veriyor. Diğer ülkeler 2-3 ay geriden gelebiliyor. En basitinden bir örnek vermek gerekirse Aralık ayında gelen 2.2.1 hala Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeye gelmedi.
    Sizin de okuduklarınızdan anladığınız gibi KIES'i kandırıp telefonun product code'unu farklı göstererek upgrade yapmak ta mümkün oluyordu. Ancak uzun bir süredir kullanmadığım için hala kandırılabiliyormu bilmiyorum.
    Madem Türkiye menşeili bir telefon değil bırakın KIES'i falan. ODIN ile istediğiniz romu yükleyin. Elbetteki wipe işlemlerini unutmadan. Özellikle de Rom yüklemeden sonra uzun süre beklediğiniz halde telefon titreyerek açılmıyorsa recovery mod ile telefonu açıp wipe işlemlerini yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: neopasa

Öncelikle emeğinize sağlık buradaki değerli yazılar için.
    Ben bugün samsung müşteri merkezine gittim. Galaxy s android 2.2 froyo ' ya güncellediler. Ama hala market gelmedi. Onlarda ilk başta turkcell 2.2 rom yüklemişler ama alacağımda tekrar söyledim turkcelle ilgili şeyleri kaldırdılar. Yani başlarken falan turkcelle ilgili birşey çıkmıyor artık. Vending apk. uygulamasını internetten bulup manuel yükledim. Ondan sonra marketteki uygulamalara eriştim fakat yine download yapamadım. (ve şöyle mesaj veriyor download anında vending.market.apk ulaşılamadı falan kapanmaya zorla falan diye..)

Samsung yetkili servisleri Turkcell harici bir rom yükleyeceklerini sanmıyorum. Turkcell rom ile de Google Android Markete giremezsiniz. Applanet v.s. yükleyerek bu sorunu da aşabilirsiniz. Keşke telefonunuzun versiyonunu yazsaydınız da varsayımlar la boşa kürek sallamasaydık.
    *#1234#

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Samsung yetkili servisleri Turkcell harici bir rom yükleyeceklerini sanmıyorum. Turkcell rom ile de Google Android Markete giremezsiniz. Applanet v.s. yükleyerek bu sorunu da aşabilirsiniz. Keşke telefonunuzun versiyonunu yazsaydınız da varsayımlar la boşa kürek sallamasaydık.
    *#1234#

PDA : I9000JVJPF

PHONE : I9000JXJPD

CSC : I9000OJVJPC

BUILD INFO : 2010. 11

-----------------------------------------

MODEL NUMARASI : GT - I9000

ÜRÜN BİLGİSİ SÜRÜMÜ : 2.2

ANA BANT SÜRÜMÜ :I9000JXJPD

KERNEL SÜRÜMÜ : 2.6.32.9
    root@SE-S606#73

YAPIM NUMARASI : FROYO.JVJPF

İNŞALLAH ŞİMDİ BİR YARDIMI DOKUNUR.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samsunggalaxys

Eğer daha önceki entrylerde sorumun cevabı verilmişse özür dilerim, ben görememiş olabilirim...

Önce şunu hatırlatayım. KIES ile upgrade yaparken Samsung, telefonunuzun product code'una bakarak karar verir. Yani siz Arabistan'dan aldıysanız oraya özgü Rom varsa onu yükler. Samsung bu konularda önceliği XX yada XW kodlu Avrupa ülkelerine veriyor. Diğer ülkeler 2-3 ay geriden gelebiliyor. En basitinden bir örnek vermek gerekirse Aralık ayında gelen 2.2.1 hala Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeye gelmedi.
    Sizin de okuduklarınızdan anladığınız gibi KIES'i kandırıp telefonun product code'unu farklı göstererek upgrade yapmak ta mümkün oluyordu. Ancak uzun bir süredir kullanmadığım için hala kandırılabiliyormu bilmiyorum.
    Madem Türkiye menşeili bir telefon değil bırakın KIES'i falan. ODIN ile istediğiniz romu yükleyin. Elbetteki wipe işlemlerini unutmadan. Özellikle de Rom yüklemeden sonra uzun süre beklediğiniz halde telefon titreyerek açılmıyorsa recovery mod ile telefonu açıp wipe işlemlerini yapın.

cevabınız için teşekkürler... yani benim de herkes gibi telefonumu 2.2 ye yükseltme sansım var di mi...

• quote:

quote:

quote:

*#1234#

PDA : I9000JVJPF

PHONE : I9000JXJPD

CSC : I9000OJVJPC

BUILD INFO : 2010. 11

-----------------------------------------

MODEL NUMARASI : GT - I9000

ÜRÜN BİLGİSİ SÜRÜMÜ : 2.2

ANA BANT SÜRÜMÜ :I9000JXJPD

KERNEL SÜRÜMÜ : 2.6.32.9
    root@SE-S606#73

YAPIM NUMARASI : FROYO.JVJPF

İNŞALLAH ŞİMDİ BİR YARDIMI DOKUNUR.

Küreği boşa sallamamışız. Turkcell rom. Yazdıklarım geçerli.
    Ya applanet kullancaksınız yada Turkcell olmayan bir Rom yükleyeceksiniz. Sık sorulan sorular konusunda her türlü yardım bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.